Pokaż wyniki od 1 do 10 z 36

Wątek: Canon 50 f/1.4 vs Tamron 17-50 f/2.8

Mieszany widok

Uzależniony Awatar esteper
    Miasto
    Vava

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sztajmes Zobacz posta
    przeze mnie obiektywow
    I tu jest pies pogrzebany, bo każdy mówi za siebie, co jemu odpowiada. Myślę że jak by wpadł tu ktoś kto na co dzień fotografuje ptactwo, to mógł by powiedzieć kup 400mm lub więcej.
    5DmkII + C50/1.4 + C85/1.8 + 2,5kg jabłek w wersji PRO

"ADMINISTRACJO ! ZAPOBIEGAJ I LECZ SIĘ RUTYNOWO. DOBRO ADMINISTRACJI, GWARANTEM DOBRA OGÓŁU"

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez esteper Zobacz posta
    I tu jest pies pogrzebany, bo każdy mówi za siebie, co jemu odpowiada. Myślę że jak by wpadł tu ktoś kto na co dzień fotografuje ptactwo, to mógł by powiedzieć kup 400mm lub więcej.

10-20 tez jest bardzo dobry do robienia ptakow, po prostu musi ich byc bardzo duzo)

sztajmes

Pełne uzależnienie Awatar Merauder
    Miasto
    Myslovitz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MatusP Zobacz posta
    Jak tak patrzę na fotki dudzi90 (świetne swoją drogą), to bardziej ci się przyda tamron, a najlepiej Sigma 30/1.4 (wiem, raz że Sigma, dwa, że droga). 50 to chyba za długo. przynajmniej jak na takie zdjęcia, jakie zaprezentowałeś.
    Zamiast tej sigmy wez 28 1.8
    Cytat Zamieszczone przez sztajmes Zobacz posta
    Jezeli nie rozchodzi ci sie o obiektyw zdecydowanie jasniejszy, to nie ma co sie pakowac w 50/1.4.
    To taki dziwny obiektyw ktory przewaznie jest za dlugi, albo za krotki
    Mam 50/1.8 i w zasadzie lezy na polce
    Mam tez T 17-50 i jest to jeden z najczesciej ( poza S 10-20) uzywanych przeze mnie obiektywow.
    Ostry jak brzytwa, wprawdzie dopiero 3 sztuka okazala sie idealna ( no FF lub BF) ale jestem bardzo zadowolony.
    Nigdy nie mialem klopotu z ostrzeniem.
    A swoja droga to dlaczego nie kupisz sobie czegos szerokiego?
    S 10-20 czy C 10-22 otwiera nowe horyzonty jak malo ktory obiektyw

sztajmes
    Ponizej odpowiedz na powyzszy cytat. A tak na marginesie doczego jest nijaki, do czego zak krotki, a do czego za szeroki, bo to co piszesz to ogolniki. BTW: nie dziwie sie, ze wersja 1.8 lezy ci na polce.
    Cytat Zamieszczone przez esteper Zobacz posta
    7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|

Uprawnienia umieszczania postów