Strona 149 z 608 PierwszyPierwszy ... 4999139147148149150151159199249 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 481 do 1 490 z 6075

Wątek: Co nowego u Canona? [Plotki]

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merauder Zobacz posta
    Stwierdzam to w zakresie sentencji, ze stalki to nie target dla cropowcow, gdyz jesli chodzi o produkowanie stalek stricte pod cropa bylo by to nieporozumieniem, po co mieli by zawezac grono potencjalnych nabywcow.
    to wlasnie mialem na mysli, przykladem moze tu byc stalka Nikkora 35 1.8, ktora jest pod cropa, jakby to szklo bylo pod FF, bylo by chyba najlepiej sprzedajacym sie szklem w systemie, kupowali by je i cropowcy i posiadacze FF, podobnie jest z Sigma 30mm,
    widac to chocby po 28 1.8 o ktorego kazdy, czy to cropowiec czy posiadacz FF sie zabija (oprocz tych ktorych stac na 24L i 35L)

moim zdaniem typowo cropowe szkla to powinny byc tylko szerokokatne zoomy, megazoomy i kity tele -
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

ejj ta fotka się średnio trzyma kupy(ta niby góry 7D)
    on/off pod programami = brak kółka - czyli puszka spada poniżej xxD - bez sensu!
    to bardziej wygląda jak coś pomiędzy xxxD a xxD - ale to znowu bez sensu, bo co??
    Chyba, że to 7D chcą tak mocno wykastrować żeby na pewno nie stanowiło żadnej konkurencji dla 5DmkII, no ale żeby aż brak kółka? To mogli od razu górnego LCD też nie dawać :-P I nie wydaje wam się, że jest za mało miejsca na pryzmat FF? Przedziwne! Może w ogóle robią coś nowego np. crop x2
    Nie wiem jakoś nie mogę sobie wyobrazić FF w plastiku i bez kółka, w dodatku koło/poniżej 5k. Przecież to niemalże profanacja :-P Poza tym zabiłoby im to połowę sprzedaży cropa... W końcu masa świadomych użytkowników byłoby w stanie dopłacić tego 1-1,5k do nówki FF zamiast takiego 50/60D
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Coś już napisał
    Miasto
    Gdynia/Osiek

Domyślnie

Czekaj czekaj Goomis, chyba się rozpędziłeś z interpretacją. Kółko to co było u góry nadal będzie, a co ma włącznik do tego kółka na tylnej ściance?? Może zamiast tego przełącznika będzie przełącznik punktu pomiaru światła albo jeszcze coś innego. W każdym razie napewno będzie zmieniona tylna ścianka, czyli już jakaś nowość

Pełne uzależnienie Awatar Merauder
    Miasto
    Myslovitz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pawelbara Zobacz posta
    ok, ale obiektywy, które wymieniłeś (50mm f1.4 i 85mm f1.8) to przecież także obiektywy pełnoklatkowe, bo o ile się nie mylę oba mają oznaczenia EF a nie EF-S. Więc mogą kupić je jak najbardziej ci co posiadają FF. To, że ktoś ma FF nie jest powiedziane żeby musiał kupować tylko i wyłącznie szkła klasy L.

Oczywiste jest to, że obiektywy pod FF są droższe, związane jest to z ich konstrukcją, jednak czy są aż tak mega drogie?? Obiektyw 28-105 USM f3.5-4.5 też jest pod FF a kosztuje raptem niecały tysiąc złotych. Więc nie zależnie czy masz FF czy nie można kupić umówmy się tani obiektyw. A o jakości tych tanich obiektywów nie będę tutaj mówił bo nie o to chodzi.
    Nie bardzo kumam do czego sie odnosisz, bomam wrazenie, ze napisales to samo co ja tylko innymi slowami. Przeciez pisalem, ze produkcja stalek tylko pod cropa bylaby nie porozumieniem. Takze niewiem o co kaman
    Cytat Zamieszczone przez sebcio80 Zobacz posta
    moim zdaniem typowo cropowe szkla to powinny byc tylko szerokokatne zoomy, megazoomy i kity tele -
    Te pierwsze ze wgledu na ogniskowa, drugie i trzecie na jakosc.
    7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
    Nic podobnego. Historia pokazuje, że kryzysy nie dotykają rynku towarów luksusowych.
    Wręcz odwrotnie często właśnie w kryzysie towary luksusowe miewają większe wzięcie niż normalnie.

Cytat Zamieszczone przez sebcio80 Zobacz posta
    No i mniej więcej taka jest oferta u Canona - dlatego ja bardzo wątpię w jakieś stałki pod cropa, bo to godzi w sens całej oferty.

Cytat Zamieszczone przez Goomis Zobacz posta
    Chyba, że to 7D chcą tak mocno wykastrować żeby na pewno nie stanowiło żadnej konkurencji dla 5DmkII,
    To moim zdaniem jedyne wyjście żeby taki 7D miał sens rynkowy. Musi być tak wycięty żeby nie stanowił alternatywy dla 5D mkII i 60D. I wierzę że marketingowcy Canona tylko wtedy wypuszczą takie body jeśli tego dokonają.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    To moim zdaniem jedyne wyjście żeby taki 7D miał sens rynkowy. Musi być tak wycięty żeby nie stanowił alternatywy dla 5D mkII i 60D. I wierzę że marketingowcy Canona tylko wtedy wypuszczą takie body jeśli tego dokonają.
    No dobra, ale brakuje tu jeszcze jednego elementu - żeby był sens rynkowy to muszą być też i nabywcy.
    W ogóle to czytając forum można dojść do dość zabawnego wniosku że użytkownicy czegoś oczekują (puszek, szkieł) a canon opiera się wszelkimi możliwymi sposobami żeby im to dać i wypuszcza jakieś wykastrowane produkty które kupuje się z braku alternatywy :-)

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Tak ale to dotyczy forum, a nie ogółu 8).
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Ale z czego by to 7d wykastrować? Wsadzić FF do do korpusu 450d? Jeszcze bardziej ograniczyć AF? (Przy okazji, ma któś porównanie działania AF w 450d i w 5d?)
    Dać ekran z 400/450d, kiedy każdy inny nowy korpus ma już wyświetlacz VGA?
    Albo np. obniżyć zakres czułości, nie dla mniejszych szumów ale dla samej kastracji?

Bywalec Awatar spoon
    Miasto
    Wroclove

Domyślnie

7d z zapietym EF-S.
    FF?
    I JUST LOVE TO PUSH THE BUTTON AND HEAR THE CAMERA SNAP | ruler of the world
    szukajka

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    No i mniej więcej taka jest oferta u Canona - dlatego ja bardzo wątpię w jakieś stałki pod cropa, bo to godzi w sens całej oferty.
    ale już taka jest
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Strona 149 z 608 PierwszyPierwszy ... 4999139147148149150151159199249 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów