Strona 249 z 608 PierwszyPierwszy ... 149199239247248249250251259299349 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 481 do 2 490 z 6075

Wątek: Co nowego u Canona? [Plotki]

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

ale migawka mechaniczna jest juz teraz przeciez cichutka, to lutro jest glosne,
    nie halas jest problemem tylko jej zuzywanie sie i wymiana (koszta), dlatego tez pewnie tak niechetnie producencji lustrzanek chca migawke eletroniczna wprowadzic, bo wedlug mnie to zaden problem
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Z punktu widzenia użytkownika jeśli elektroniczne dojdą poziomem do mechanicznych będzie to bez różnicy.
    A czy czasy z lampami się nie skrócą?
    EOS - conditio sine Kwanon...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    A czy czasy z lampami się nie skrócą?
    przy elektronicznej teoretycznie sa nieograniczone, praktycznie ograniczenia sa ale czasy rzedu 1/500 beda bez problemu, a mysle ze i 1/800 bedzie na luzie
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebcio80 Zobacz posta
    ale migawka mechaniczna jest juz teraz przeciez cichutka
    W operze/teatrze jest nadal zbyt głośna.
    EOS - conditio sine Kwanon...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

ale migawka mechaniczna jest juz teraz przeciez cichutka, to lutro jest glosne,
    nie halas jest problemem tylko jej zuzywanie sie i wymiana (koszta), dlatego tez pewnie tak niechetnie producencji lustrzanek chca migawke eletroniczna wprowadzic, bo wedlug mnie to zaden problem
    Na jakby był żaden problem to by już gdzieś była póki co wciąż nie mamy - chyba że coś mi umknęło.

Co do kosztów to te koszty w okresie gwarancji ponosi producent więc to się może bilansuje. Może być argumentem ze strony producenta to, że w aparatach się coś zużywa, a to może w jakimś zakresie napędza sprzedaż nowych. Zresztą czasami koszt wymiany migawki jest na tyle nieopłacalny, że lepiej kupić nowy sprzęt niż naprawiać stary.
    Tylko że trzeba uwzględnić wszystkie koszty - w tym produkcji, a tu już sprawa jest ewidentna.

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    W operze/teatrze jest nadal zbyt głośna.
    Niestety.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Na jakby był żaden problem to by już gdzieś była póki co wciąż nie mamy - chyba że coś mi umknęło.

no elektroniczne migawki przeciez sa od wielu lat na rynku,

no i w lustrzankach tez jest elektroniczna migawka w trybie filmu....

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

no elektroniczne migawki przeciez sa od wielu lat na rynku,

no i w lustrzankach tez jest elektroniczna migawka w trybie filmu....
    No "jello" jak diabeł - nie jest to jeszcze rozwiązane optymalnie. Do tego dochodzi smużenie, "zatykanie" się matrycy przy nagłym błyśnięciu światła (zjawisko znane z nawet drogich kamer z CMOS). Jeszcze muszą popracować nad tym żeby to dobrze działało na dużych matrycach.
    Przy tym nie wiem też na ile to wpływa na szumy czy inne parametry matrycy - zawsze to dodatkowe elementy.

Jest to łatwiej rozwiązać w CCD - były chyba nawet w Nikonach ale tylko przy krótkich czasach.
    Zobaczymy - podejrzewam że to tylko kwestia czasu jak zniknie migawka mechaniczna. Zresztą lustro z czasem pewnie też.
    Pewnie najpierw się zacznie od entry level.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 29-11-2009 o 21:05
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Domyślnie

W Nikonie D70s chyba było przy 1/500s.

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Psuje się po czasie

/Edit : fak, przeoczyłem jeszcze jedną stronę wątku
    Ostatnio edytowane przez micles ; 29-11-2009 o 22:17

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Do tego dochodzi smużenie, "zatykanie" się matrycy przy nagłym błyśnięciu światła (zjawisko znane z nawet drogich kamer z CMOS).

Jest to łatwiej rozwiązać w CCD - były chyba nawet w Nikonach ale tylko przy krótkich czasach.
    no smuzenie to jest problem, bo matryca nie jest zczytywana cala na raz, w koncu to rozwiaza,
    zreszta chyba w Sony WX1, ktora ma CMOSa juz wlasnie tak jest

Canon 1D na CCD tez mial elektroniczna migawke dla czasow 1/500 i ponizej

Strona 249 z 608 PierwszyPierwszy ... 149199239247248249250251259299349 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów