Zwykłego Computrekkera, to ja wkładam w schowek nawet w Fokkerze 100...
Ale przecież mój komentarz się tyczył wersji Plus.
A co do plecaka + kufra - nie wiem jakimi liniami latasz, ale w większości linii którymi ja latam po Europie, to by nie przeszło.
Ba - spróbuj wylecieć choćby z Londynu (po Europie), z dwiema sztukami bagażu podręcznego.
Ale lotniska w UK mają takie zasady że jedna sztuka i koniec. Na każdym innym cywilizowanym lotnisku jest 1 sztuka + 1 personal item i pod ten personal item można podciągnąć laptopa czy obiektyw... I to wszystko oczywiście w bydlęcej, bo w biznesie lub jak ktoś jest frequent flyerem z odpowiednim statusem to może mieć inne limity...
To może się podłącze do dyskusji bo mam Plusa. Noszę w nim 50D z BG2N i podpiętym 17-55 z osłoną, 30D, 85/1,8, 50/1,4 70-200/4, Samyanga fisha 8/3,5, 580EXII, laptopa 17 cali. Wszystkie szkła z zapiętymi osłonami. Do komory głównej zmieści się jescze spokojnie druga lampa i 2-3 nie duże obiektywy. Polacam ten plecak bo jest naprawdę super pojemny i dodatkowo wyjątkowo wygodnie się go nosi. W samolotach jeszcze go nie woziłem ale w moim poczciwym Golfie 3 zajmuje pół bagażnika![]()
Nie - na każdym cywilizowanym lotnisku jest to, co jako standard ma dana linia.
Więc nawet na niecywilizowanym Okęciu są różne standardy i różne rzeczy przejdą.
1 personal item w większości linii którymi latam, to na pewno nie jest 300/2.8 w kufrze...
Ba - wielokrotnie miałem dyskusje odnośnie wagi mojego Computrekkera + wymiarów (niech żyją modelowe 'stojaki').
I jakoś sobie nie wyobrażam, że dołożenie do tego Computrekkera wielkiego i ciężkiego kufra od 300-ki by poprawiło moją sytuację w tej dyskusji...
A tak w ogóle - wszystko zależy jak leży. Czasami się trafi na lotnisku ktoś sensowny przy checkinie, ale niestety standardy bagażu podręcznego są dosyć sztywne.
Niech będzie że to mój pech, pewnie moi współpasażerowie (wniosek z obserwacji), też zawsze mają pecha
I jeszcze raz powtórzę - rozmawiamy o lataniu po Europie (nie znam żadnej linii, która ma rejsówki po Europie 767).
Rejsy międzykontynentalne wyglądają inaczej i tam faktycznie nie jest to z reguły problemem.
Zresztą się robi OT mocny![]()