Znaczy Computrekker Plus AW?
W dużych samolotach (A330/A340/B767) wejdzie, pokaż mi jak go upychasz do schowka B737, już nie mówiąc o mniejszych samolotach.
(gdzie mój zwykły Computrekker AW się ledwo mieści).
Poza tym mnie jakoś nie pasjonują dyskusje przy checkinie i mierzenie plecaka foto...
Zwykłego Computrekkera, to ja wkładam w schowek nawet w Fokkerze 100...
Ale przecież mój komentarz się tyczył wersji Plus.
A co do plecaka + kufra - nie wiem jakimi liniami latasz, ale w większości linii którymi ja latam po Europie, to by nie przeszło.
Ba - spróbuj wylecieć choćby z Londynu (po Europie), z dwiema sztukami bagażu podręcznego.
Ale lotniska w UK mają takie zasady że jedna sztuka i koniec. Na każdym innym cywilizowanym lotnisku jest 1 sztuka + 1 personal item i pod ten personal item można podciągnąć laptopa czy obiektyw... I to wszystko oczywiście w bydlęcej, bo w biznesie lub jak ktoś jest frequent flyerem z odpowiednim statusem to może mieć inne limity...
Nie - na każdym cywilizowanym lotnisku jest to, co jako standard ma dana linia.
Więc nawet na niecywilizowanym Okęciu są różne standardy i różne rzeczy przejdą.
1 personal item w większości linii którymi latam, to na pewno nie jest 300/2.8 w kufrze...
Ba - wielokrotnie miałem dyskusje odnośnie wagi mojego Computrekkera + wymiarów (niech żyją modelowe 'stojaki').
I jakoś sobie nie wyobrażam, że dołożenie do tego Computrekkera wielkiego i ciężkiego kufra od 300-ki by poprawiło moją sytuację w tej dyskusji...
A tak w ogóle - wszystko zależy jak leży. Czasami się trafi na lotnisku ktoś sensowny przy checkinie, ale niestety standardy bagażu podręcznego są dosyć sztywne.