Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Wątek: Lowepro CompuTrekker AW - czy to możliwe...

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sal Zobacz posta
    A co do plecaka + kufra - nie wiem jakimi liniami latasz, ale w większości linii którymi ja latam po Europie, to by nie przeszło.
    Ba - spróbuj wylecieć choćby z Londynu (po Europie), z dwiema sztukami bagażu podręcznego.
    Ale lotniska w UK mają takie zasady że jedna sztuka i koniec. Na każdym innym cywilizowanym lotnisku jest 1 sztuka + 1 personal item i pod ten personal item można podciągnąć laptopa czy obiektyw... I to wszystko oczywiście w bydlęcej, bo w biznesie lub jak ktoś jest frequent flyerem z odpowiednim statusem to może mieć inne limity...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Pełne uzależnienie Awatar sal
    Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzychu Zobacz posta
    Na każdym innym cywilizowanym lotnisku jest 1 sztuka + 1 personal item i pod ten personal item można podciągnąć laptopa czy obiektyw... I to wszystko oczywiście w bydlęcej, bo w biznesie lub jak ktoś jest frequent flyerem z odpowiednim statusem to może mieć inne limity...
    Nie - na każdym cywilizowanym lotnisku jest to, co jako standard ma dana linia.
    Więc nawet na niecywilizowanym Okęciu są różne standardy i różne rzeczy przejdą.
    1 personal item w większości linii którymi latam, to na pewno nie jest 300/2.8 w kufrze...
    Ba - wielokrotnie miałem dyskusje odnośnie wagi mojego Computrekkera + wymiarów (niech żyją modelowe 'stojaki').
    I jakoś sobie nie wyobrażam, że dołożenie do tego Computrekkera wielkiego i ciężkiego kufra od 300-ki by poprawiło moją sytuację w tej dyskusji...
    A tak w ogóle - wszystko zależy jak leży. Czasami się trafi na lotnisku ktoś sensowny przy checkinie, ale niestety standardy bagażu podręcznego są dosyć sztywne.
    Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sal Zobacz posta
    Nie - na każdym cywilizowanym lotnisku jest to, co jako standard ma dana linia.
    Więc nawet na niecywilizowanym Okęciu są różne standardy i różne rzeczy przejdą.
    1 personal item w większości linii którymi latam, to na pewno nie jest 300/2.8 w kufrze...
    Ba - wielokrotnie miałem dyskusje odnośnie wagi mojego Computrekkera + wymiarów (niech żyją modelowe 'stojaki').
    I jakoś sobie nie wyobrażam, że dołożenie do tego Computrekkera wielkiego i ciężkiego kufra od 300-ki by poprawiło moją sytuację w tej dyskusji...
    A tak w ogóle - wszystko zależy jak leży. Czasami się trafi na lotnisku ktoś sensowny przy checkinie, ale niestety standardy bagażu podręcznego są dosyć sztywne.
    Jakiegoś pecha masz - ja regularnie targam Nature Trekkera + dośc wypakowaną torbę Della z laptopem i _nigdy_ nikt się do mnie nie przyczepił ani nie próbował nawet ważyć / mierzyć plecaka (który np. nie mieści się do części schowków w 767-300ER).
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Pełne uzależnienie Awatar sal
    Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzychu Zobacz posta
    Jakiegoś pecha masz - ja regularnie targam Nature Trekkera + dośc wypakowaną torbę Della z laptopem i _nigdy_ nikt się do mnie nie przyczepił ani nie próbował nawet ważyć / mierzyć plecaka (który np. nie mieści się do części schowków w 767-300ER).
    Niech będzie że to mój pech, pewnie moi współpasażerowie (wniosek z obserwacji), też zawsze mają pecha
    I jeszcze raz powtórzę - rozmawiamy o lataniu po Europie (nie znam żadnej linii, która ma rejsówki po Europie 767).
    Rejsy międzykontynentalne wyglądają inaczej i tam faktycznie nie jest to z reguły problemem.
    Zresztą się robi OT mocny
    Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Uprawnienia umieszczania postów