Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1663

Wątek: Machinery HDR Effects

Mieszany widok

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Ale kto mówi o jakimś koncie na Paypalu? Program będzie do kupienia ze strony tak jak w zwykłym sklepie internetowym oraz pewnie też na Allegro.
    To był tylko przykład, ale z życia wzięty - na stronie Golden crop (patrz ten wątek) jest możliwość dorzucenia się "co łaska". Jakoś przebrnąłem przez zakładanie konta na sourceforge, ale jak zobaczyłem, że zrzutka możliwa jest tylko przez Paypal - odpuściłem. Utrudnienia w dokonaniu płatności, to chyba drugi (po wysokiej cenie) demotywator posiadania legalnego softu.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    To był tylko przykład, ale z życia wzięty - na stronie Golden crop (patrz ten wątek) jest możliwość dorzucenia się "co łaska". Jakoś przebrnąłem przez zakładanie konta na sourceforge, ale jak zobaczyłem, że zrzutka możliwa jest tylko przez Paypal - odpuściłem. Utrudnienia w dokonaniu płatności, to chyba drugi (po wysokiej cenie) demotywator posiadania legalnego softu.
    Że utrudnianie ważny czynnik przy piracenu to prawda - sie zgadzam.
    Natomiast co do paypala to sie zastanawiam jak dlugo jeszcze bedziesz mowil ze to utrudnianie i kiedy w koncu zalozysz sobie to konto nie musiec za kazdym razem mowic ze jest trudno

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    Natomiast co do paypala to sie zastanawiam jak dlugo jeszcze bedziesz mowil ze to utrudnianie i kiedy w koncu zalozysz sobie to konto nie musiec za kazdym razem mowic ze jest trudno
    Jako jedyna forma płatności - tak, jest to utrudnienie. Nie pisałem, że Paypal jest trudny. Po prostu nie chcę tego używać, podobnie jak karty kredytowej. Jeśli nie mogę za coś zapłacić przelewem/mTransferem/gotówką (w polskiej walucie), to po prostu tego nie kupię. Jeśli będzie to coś, czego będę koniecznie potrzebował, to... wiadomo co.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Jako jedyna forma płatności - tak, jest to utrudnienie. Nie pisałem, że Paypal jest trudny. Po prostu nie chcę tego używać, podobnie jak karty kredytowej. Jeśli nie mogę za coś zapłacić przelewem/mTransferem/gotówką (w polskiej walucie), to po prostu tego nie kupię. Jeśli będzie to coś, czego będę koniecznie potrzebował, to... wiadomo co.
    Heh, to troche smieszne co wypisujesz. Potrafie zrozumiec ze nie masz zaufania do paypala i NIE CHCESZ go uzywac, ale zeby to jakies utrudnienia byly ? Bzdury. Miliony ludzi na swiecie uzywaja paypala, a juz na pewo duzoooo wiecej anizeli mTransferu (usluga tylko dla posiadaczy konta w mbanku zdaje sie ?). Udostepnienie opcji mTransferu to BYLOBY utrudnienie, bo uniemozliwialoby zaplaceni wszystkim ludziom na swiecie nie posiadajacym konta w mbanku (heh), twoja niechcec do paypla nie znaczy jak w przypadku mTransferu dla kogos kto nie ma tam konta, ze nie mozesz i tak go uzyc do zaplaty. Poprostu niechcesz, niechce ci sie, badz nie wiesz w jaki sposob to dziala. To ze niechce mi sie przejsc na druga strone ulicy nie znaczy ze sa jakies utrudnienia azebym to uczynil.
    40D - T17-50 f/2.8; C85 f/1.8; C430EX MkII; Benro 228n6 KS-0, YONGNUO OC-E3, CTR-301P trigger; Lowepro MicroTrekker 200

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez focs Zobacz posta
    Heh, to troche smieszne co wypisujesz. Potrafie zrozumiec ze nie masz zaufania do paypala i NIE CHCESZ go uzywac, ale zeby to jakies utrudnienia byly ? Bzdury. Miliony ludzi na swiecie uzywaja paypala, a juz na pewo duzoooo wiecej anizeli mTransferu (usluga tylko dla posiadaczy konta w mbanku zdaje sie ?). Udostepnienie opcji mTransferu to BYLOBY utrudnienie, bo uniemozliwialoby zaplaceni wszystkim ludziom na swiecie nie posiadajacym konta w mbanku (heh), twoja niechcec do paypla nie znaczy jak w przypadku mTransferu dla kogos kto nie ma tam konta, ze nie mozesz i tak go uzyc do zaplaty.
    Jeszcze raz, powoli i wyraźnie: apeluję o udostępnienie jak najróżniejszych metod płatności, a nie ograniczanie się do jednej (tu: Paypal). mTransfer to był kolejny przykład, z którego ja lubię akurat korzystać ale, na litość boską, nie twierdziłem że to musi być jedyna słuszna forma.

Poprostu niechcesz, niechce ci sie, badz nie wiesz w jaki sposob to dziala. To ze niechce mi sie przejsc na druga strone ulicy nie znaczy ze sa jakies utrudnienia azebym to uczynil.
    Skoro lubisz porównania, to spróbujmy: jeśli jedynym przepisowym sposobem przejścia przez ulicę będzie tunel, to ja oleję przepisy. Kolano mnie boli, nie będę chodził po schodach, poza tym w tunelu śmierdzi moczem

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Jeśli będzie to coś, czego będę koniecznie potrzebował, to... wiadomo co.
    Nic nie usprawiedliwia złodziejstwa a tym bardziej trudno mówić że oprogramowanie komputerowe to jest coś czego koniecznie komuś potrzeba. To jest rozumowanie na zasadzie "jak mi nie sprzedasz na moich warunkach to ci ukradnę".

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    trudno mówić że oprogramowanie komputerowe to jest coś czego koniecznie komuś potrzeba.
    Prawdziwe w przypadku Machinery, ale nie wyobrażam sobie lekcji informatyki bez kradzionego MS Office (teraz to orzeszki, 'za moich czasów' ten pakiet kosztował 2 średnie krajowe, a OO nie istniał). Drugim sztandarowym przypadkiem jest AutoCAD. Gdzie jest darmowy reader dla tych, którzy tylko otrzymują dokumenty w tym formacie i jedyną funkcją którą wykorzystują w autocadzie jest print?

To jest rozumowanie na zasadzie "jak mi nie sprzedasz na moich warunkach to ci ukradnę".
    Nie chcę po raz kolejny rozpętywać flejma o piractwie, ale to jest po prostu rozumowanie przeciwstawne do "jak nie kupisz na moich warunkach kota w worku za grubą kasę i bez żadnej gwarancji, to <cenzura> na drzewo.
    Z mojej strony EOT, bo to chyba nie miejsce na tego typu dyskusje ;-)

Domyślnie

W Windows Vista Bussiness Service Pack 2 Machinery sie nie uruchamia. Pojawia sie komunikat "An unsupported operation was attempted". Poprzednia wersja AutoLevels dziala.

Domyślnie

Nie chcę po raz kolejny rozpętywać flejma o piractwie, ale to jest po prostu rozumowanie przeciwstawne do "jak nie kupisz na moich warunkach kota w worku za grubą kasę i bez żadnej gwarancji, to <cenzura> na drzewo.
    Z mojej strony EOT, bo to chyba nie miejsce na tego typu dyskusje ;-)
    O jakim kocie w worku piszesz ? Masz możliwość pełnego przetestowania programu przed zakupem. Czy 90 zł to jakaś gruba kasa za tego typu program ? Bez przesady.

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 5y12u3k Zobacz posta
    O jakim kocie w worku piszesz ? Masz możliwość pełnego przetestowania programu przed zakupem. Czy 90 zł to jakaś gruba kasa za tego typu program ? Bez przesady.
    To jest jakiś dramat, podaję mTransfer jako przykład - ktoś z tego sobie zrobił jedyną formę płatności. Piszę ogólnie o licencjach - zaraz ktoś się uczepi szczególnego przypadku, który do tego nie pasuje. Przeczytaj sobie dowolną EULA do komercyjnego programu, będziesz wiedział o jakim kocie w worku piszę.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów