wszystko cacy tylko kiedy można byłoby zakupić wersje full, ile $ oraz jak wygląda sprawa update (free or $)?
wszystko cacy tylko kiedy można byłoby zakupić wersje full, ile $ oraz jak wygląda sprawa update (free or $)?
10D + 28-135 3,5-5,6 USM IS + Tokina 10-17 Fisheye+ +70-200 f4 L +2x sunpak 4000AF +2x Metz 45 + helios 58 2 + 2x Metz 60.
85sunrise.com
Pewnie, że teoretyzowanie, zwłaszcza, że treść EULA jeszcze nie istnieje i, jak widać z tego, co piszesz, dopiero jesteś na etapie czesania różnych myśli, jak ona powinna wyglądać. Bądź, co bądź, jest spora różnica znaczeniowa pomiędzy tymi dwoma pomysłami:
Tu jest pełna uznaniowość.
Tu już wiemy, co wolno, a czego nie.w licencji lojalnie ostrzegę że nie można przekroczyć liczby np. 10 w ciągu miesiąca.
Teoretyzowanie się skończy, kiedy EULA będzie powszechnie dostępna, będziemy znali cenę i zasady dystrybucji. Pamiętaj, że realnie treść licencji obchodzi jedynie osoby, które zamierzają korzystać legalnie. Piraci sobie nią głowy nie zaprzątają, bo i po co?
Nie znam. W dalszym ciągu to jednak chyba dość egzotyczna praktyka. Z drugiej strony to wydaje się akceptowalne:
Program będzie wymagał autoryzacji z siecią za pierwszym razem i zawsze gdy zmieni się konfiguracja sprzętowa komputera.
BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie
Dobra, namierzyłem tego buga. Nie ma to akurat nic wspólnego z ilością ładowanych obrazków a problem się najczęściej pojawia przy włączonej opcji "autostart" i przerwaniu przetwarzania w czasie postprocessingu.
Ale to nie w tym rzecz. Ja sobie mogę napisać że "nie wolno rozpowszechniać klucza" tyle że nie ma absolutnie żadnej możliwości udowodnienia komuś że to zrobił. Zawsze przecież można znaleźć jakiś teoretyczny i kuriozalny przypadek legalnego użytkownika, który np. ma 50 różnych komputerów i sobie zapragnął codziennie na innym uruchomić program. W żaden sposób ja tego nie zweryfikuję,
stąd moje zabezpieczenie w postaci "uznaniowości". Tu nie chodzi o to że ja mam zamiar komuś blokować bo mam "widzimisię". Taki zapis jest potrzebny właśnie dlatego że nie mam fizycznej możliwości udowodnienia komukolwiek czegokolwiek bo zawsze ktoś może się wytłumaczyć że "a ja mam 50 komputerów i udowodnij mi pan że nie, a jak nie to klucz ma działać" :-). Mając zapis w licencji o "uznaniowości" i w takiej oczywistej sytuacji 100% przekonanie że klucz się rozszedł spokojnie mogę takiemu gościowi odpisać "a g**** mnie to obchodzi" ;-)
Ostatnio edytowane przez MMM ; 09-08-2009 o 21:24
Parę stron temu jest link do tego cacuszka, ale niestety nie działa. Gdzie można dostać tą betę?
Musze to napisac: Ten program jest genialny!!
Tylko gdzie jest opcja moc/sila ktora globalnie by redukowala/wzmacniala efekt wszystkich ustawien![]()
Może się powtarzam ale śmieszą mnie trochę te dysputy o zabezpieczeniach, autoryzacjach i blokowaniu kluczy.
Wielkie firmy wydają na zabezpieczania gier miliony dolców a i tak w 99% przypadków cracki latają po sieci 5 min po premierze. Skup się lepiej MMM na rozwoju programu, kto ma kupić ten kupi a piraci i tak ukradną choćbyś nawet tam wsadził autoryzacje po odcisku palca i logowaniu po dna z włosa. Walka z wiatrakami więc szkoda marnowania czasu i środków.
Zabezpieczenie jest konieczne żebym mógł sprzedać jak najwięcej kopii do chwili kiedy ktoś wpadnie na pomysł żeby zrobić cracka. Wypuszczenie programu bez zabezpieczeń to pozbawienie się sporej części zysków bo nawet jakby program kosztował 20zł to i tak znaleźliby się ludzie, którym łatwiej skopiować klucz z emule niż zrobić wpłatę na konto.
Uchyl rąbka tajemnicy i napisz CA ile będzie kosztowaćZamieszczone przez MMM
I czy będzie zniżka dla CB![]()