Jako jedyna forma płatności - tak, jest to utrudnienie. Nie pisałem, że Paypal jest trudny. Po prostu nie chcę tego używać, podobnie jak karty kredytowej. Jeśli nie mogę za coś zapłacić przelewem/mTransferem/gotówką (w polskiej walucie), to po prostu tego nie kupię. Jeśli będzie to coś, czego będę koniecznie potrzebował, to... wiadomo co.
I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it
Heh, to troche smieszne co wypisujesz. Potrafie zrozumiec ze nie masz zaufania do paypala i NIE CHCESZ go uzywac, ale zeby to jakies utrudnienia byly ? Bzdury. Miliony ludzi na swiecie uzywaja paypala, a juz na pewo duzoooo wiecej anizeli mTransferu (usluga tylko dla posiadaczy konta w mbanku zdaje sie ?). Udostepnienie opcji mTransferu to BYLOBY utrudnienie, bo uniemozliwialoby zaplaceni wszystkim ludziom na swiecie nie posiadajacym konta w mbanku (heh), twoja niechcec do paypla nie znaczy jak w przypadku mTransferu dla kogos kto nie ma tam konta, ze nie mozesz i tak go uzyc do zaplaty. Poprostu niechcesz, niechce ci sie, badz nie wiesz w jaki sposob to dziala. To ze niechce mi sie przejsc na druga strone ulicy nie znaczy ze sa jakies utrudnienia azebym to uczynil.
40D - T17-50 f/2.8; C85 f/1.8; C430EX MkII; Benro 228n6 KS-0, YONGNUO OC-E3, CTR-301P trigger; Lowepro MicroTrekker 200
Jeszcze raz, powoli i wyraźnie: apeluję o udostępnienie jak najróżniejszych metod płatności, a nie ograniczanie się do jednej (tu: Paypal). mTransfer to był kolejny przykład, z którego ja lubię akurat korzystać ale, na litość boską, nie twierdziłem że to musi być jedyna słuszna forma.
Skoro lubisz porównania, to spróbujmy: jeśli jedynym przepisowym sposobem przejścia przez ulicę będzie tunel, to ja oleję przepisy. Kolano mnie boli, nie będę chodził po schodach, poza tym w tunelu śmierdzi moczemPoprostu niechcesz, niechce ci sie, badz nie wiesz w jaki sposob to dziala. To ze niechce mi sie przejsc na druga strone ulicy nie znaczy ze sa jakies utrudnienia azebym to uczynil.![]()
Prawdziwe w przypadku Machinery, ale nie wyobrażam sobie lekcji informatyki bez kradzionego MS Office (teraz to orzeszki, 'za moich czasów' ten pakiet kosztował 2 średnie krajowe, a OO nie istniał). Drugim sztandarowym przypadkiem jest AutoCAD. Gdzie jest darmowy reader dla tych, którzy tylko otrzymują dokumenty w tym formacie i jedyną funkcją którą wykorzystują w autocadzie jest print?
Nie chcę po raz kolejny rozpętywać flejma o piractwie, ale to jest po prostu rozumowanie przeciwstawne do "jak nie kupisz na moich warunkach kota w worku za grubą kasę i bez żadnej gwarancji, to <cenzura> na drzewo.To jest rozumowanie na zasadzie "jak mi nie sprzedasz na moich warunkach to ci ukradnę".
Z mojej strony EOT, bo to chyba nie miejsce na tego typu dyskusje ;-)
W Windows Vista Bussiness Service Pack 2 Machinery sie nie uruchamia. Pojawia sie komunikat "An unsupported operation was attempted". Poprzednia wersja AutoLevels dziala.
To jest jakiś dramat, podaję mTransfer jako przykład - ktoś z tego sobie zrobił jedyną formę płatności. Piszę ogólnie o licencjach - zaraz ktoś się uczepi szczególnego przypadku, który do tego nie pasuje. Przeczytaj sobie dowolną EULA do komercyjnego programu, będziesz wiedział o jakim kocie w worku piszę.
To jest jakiś dramat, podaję mTransfer jako przykład - ktoś z tego sobie zrobił jedyną formę płatności.
widzisz jak to czasem człowiek coś sobie chlapnie i zaraz zleci się zgraja rozumiejących inaczej i musisz udowadniać że nie jesteś wielbłądem
niezłe jaja
żeby nie było całkiem OT; cena IMHO jak najbardziej spoko, ja na pewno kupię
oczywiście faktury wystawiasz? - no co, tak tylko pytam![]()
pozdrawiam
Tomek