Strona 44 z 167 PierwszyPierwszy ... 3442434445465494144 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 431 do 440 z 1663

Wątek: Machinery HDR Effects

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    i tak znaleźliby się ludzie, którym łatwiej skopiować klucz z emule niż zrobić wpłatę na konto.
    Trzeba od drugiej strony spojrzeć - zamiast utrudniać piracenie, trzeba klientowi maksymalnie ułatwić dokonanie zapłaty. Jeśli mam w tym celu specjalnie zakładać np. konto na Paypalu, to faktycznie podziękuję.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Trzeba od drugiej strony spojrzeć - zamiast utrudniać piracenie, trzeba klientowi maksymalnie ułatwić dokonanie zapłaty. Jeśli mam w tym celu specjalnie zakładać np. konto na Paypalu, to faktycznie podziękuję.
    Ale kto mówi o jakimś koncie na Paypalu? Program będzie do kupienia ze strony tak jak w zwykłym sklepie internetowym oraz pewnie też na Allegro.

Uzależniony

Domyślnie

jesłi program ma być sprzedawany także userom w USA to paypal jest absolutnie niezbędny do płatności.

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Znalazłem małą niedogodność/błąd - mianowicie - składam sobie właśnie panoramki z gór i zrobiłem sobie hdry z plików - problem jest taki że na wszystkich tam gdzie jest niebo jest jakby ciemna "ramka" mająca 2 pixele szerokości - co przy składaniu powoduje konieczność cięcia.. przykład: http://www.starz.pl/forum_cb/mmm/IMG_0102.jpg
    i jeszcze pytanie odnośnie składanie ekspozycji z 3 kadrów - z tego co pisałeś wcześniej to nie jest koniecznie idealne dopasowanie obrazów - jaka jest tolerancja tego nakładania?
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    Znalazłem małą niedogodność/błąd - mianowicie - składam sobie właśnie panoramki z gór i zrobiłem sobie hdry z plików - problem jest taki że na wszystkich tam gdzie jest niebo jest jakby ciemna "ramka" mająca 2 pixele szerokości
    Oryginały to rawy?

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    i jeszcze pytanie odnośnie składanie ekspozycji z 3 kadrów - z tego co pisałeś wcześniej to nie jest koniecznie idealne dopasowanie obrazów - jaka jest tolerancja tego nakładania?
    Program nie stara się wykryć czy składane obrazki to w ogóle to samo ujęcie różniące się tylko ekspozycją. Możesz sobie wczytać nawet zupełnie różne zdjęcia, byle tylko miały te same rozmiary. Efekt wyjdzie taki jak przy wielokrotnym naświetlaniu tej samej klatki :-)

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Ale kto mówi o jakimś koncie na Paypalu? Program będzie do kupienia ze strony tak jak w zwykłym sklepie internetowym oraz pewnie też na Allegro.
    To był tylko przykład, ale z życia wzięty - na stronie Golden crop (patrz ten wątek) jest możliwość dorzucenia się "co łaska". Jakoś przebrnąłem przez zakładanie konta na sourceforge, ale jak zobaczyłem, że zrzutka możliwa jest tylko przez Paypal - odpuściłem. Utrudnienia w dokonaniu płatności, to chyba drugi (po wysokiej cenie) demotywator posiadania legalnego softu.

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

To był tylko przykład, ale z życia wzięty - na stronie Golden crop (patrz ten wątek) jest możliwość dorzucenia się "co łaska". Jakoś przebrnąłem przez zakładanie konta na sourceforge, ale jak zobaczyłem, że zrzutka możliwa jest tylko przez Paypal - odpuściłem. Utrudnienia w dokonaniu płatności, to chyba drugi (po wysokiej cenie) demotywator posiadania legalnego softu.
    Że utrudnianie ważny czynnik przy piracenu to prawda - sie zgadzam.
    Natomiast co do paypala to sie zastanawiam jak dlugo jeszcze bedziesz mowil ze to utrudnianie i kiedy w koncu zalozysz sobie to konto nie musiec za kazdym razem mowic ze jest trudno

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    Natomiast co do paypala to sie zastanawiam jak dlugo jeszcze bedziesz mowil ze to utrudnianie i kiedy w koncu zalozysz sobie to konto nie musiec za kazdym razem mowic ze jest trudno
    Jako jedyna forma płatności - tak, jest to utrudnienie. Nie pisałem, że Paypal jest trudny. Po prostu nie chcę tego używać, podobnie jak karty kredytowej. Jeśli nie mogę za coś zapłacić przelewem/mTransferem/gotówką (w polskiej walucie), to po prostu tego nie kupię. Jeśli będzie to coś, czego będę koniecznie potrzebował, to... wiadomo co.

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Oryginały to rawy?
    jpg
    Program nie stara się wykryć czy składane obrazki to w ogóle to samo ujęcie różniące się tylko ekspozycją. Możesz sobie wczytać nawet zupełnie różne zdjęcia, byle tylko miały te same rozmiary. Efekt wyjdzie taki jak przy wielokrotnym naświetlaniu tej samej klatki :-)
    no właśnie tak mi się wydawało..
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Jako jedyna forma płatności - tak, jest to utrudnienie. Nie pisałem, że Paypal jest trudny. Po prostu nie chcę tego używać, podobnie jak karty kredytowej. Jeśli nie mogę za coś zapłacić przelewem/mTransferem/gotówką (w polskiej walucie), to po prostu tego nie kupię. Jeśli będzie to coś, czego będę koniecznie potrzebował, to... wiadomo co.
    Heh, to troche smieszne co wypisujesz. Potrafie zrozumiec ze nie masz zaufania do paypala i NIE CHCESZ go uzywac, ale zeby to jakies utrudnienia byly ? Bzdury. Miliony ludzi na swiecie uzywaja paypala, a juz na pewo duzoooo wiecej anizeli mTransferu (usluga tylko dla posiadaczy konta w mbanku zdaje sie ?). Udostepnienie opcji mTransferu to BYLOBY utrudnienie, bo uniemozliwialoby zaplaceni wszystkim ludziom na swiecie nie posiadajacym konta w mbanku (heh), twoja niechcec do paypla nie znaczy jak w przypadku mTransferu dla kogos kto nie ma tam konta, ze nie mozesz i tak go uzyc do zaplaty. Poprostu niechcesz, niechce ci sie, badz nie wiesz w jaki sposob to dziala. To ze niechce mi sie przejsc na druga strone ulicy nie znaczy ze sa jakies utrudnienia azebym to uczynil.
    40D - T17-50 f/2.8; C85 f/1.8; C430EX MkII; Benro 228n6 KS-0, YONGNUO OC-E3, CTR-301P trigger; Lowepro MicroTrekker 200

Strona 44 z 167 PierwszyPierwszy ... 3442434445465494144 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów