znam takich, którzy oddają na płycie ok 900 zdjęć +- 100
wiec oni ze 20gb potrzebuja![]()
znam takich, którzy oddają na płycie ok 900 zdjęć +- 100
wiec oni ze 20gb potrzebuja![]()
5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
Google: Precious-moment photography UK
- karta 8gb staczy, ale teoretycznie też by się przydała jakaś zapasowa..
- 2x aku do puszki to podstawa .. zawsze jeden może się wysypać
- 1x komplet aku do flasha starczy przy samym przyjęciu ale lepiej mieć drugi z powyższego powodu ..
- ładowarki też lepiej zabrać do auta, tak na wszelki wypadek.
jest taki cytat "Przywódca może przegrać bitwę, ale nie może zostać zaskoczony"
pzdr
miałem na myśli przygotowania.., żeby nie być na straconej pozycji jeszcze w przygotowaniach..
Ostatnio edytowane przez wojkij ; 05-08-2009 o 09:44
Tzn tamta osoba też w albumie oddaje od 40-100 fotek. Ale dodatkowo płyta ze "wszystkimi" zdjeciami. Tak na prawde to jest to połowa zdjec, no bo tryb seryjny, tu lampa nie błysnęła, tu cos. Co nie zmienia faktu ze ktos pisał ze robi 700 zdjec i z nich wybiera, a są tacy ktorzy z 2000 wybierają połowe![]()
witam,
nie fortgrafuję na slubach zawodowo, ale w czerwcu fotografowałem ślub szwagra. wykonałem łącznie około 800 zdjeć, od przygotowań, błogosławieństwa, ceremonii po wesele (które dla mnie skończyło się nad ranem bo rolę miałem podwójną - gościa i fotografa).
1. Mój 40d dał radę na jednej baterii i jeszcze duuużo zostało prądu.
2. 580 EX II dawala radę mniej więcej do oczepin, przed oczepinami już się muliła i zmieniłem - używam baterii GP 2700 mAh. dodam, że cały kosciół i wesele robiłem z lampą. korekcja błysku -2/3
3. Najgorzej było z pamięcią - miałem 2x4GB i gdyby nie laptop pana didżeja i wizyta po soft do canona w domu byłoby cienko :-D
Wnioski: jeden oryginalny aku do puszki powinien starczyć, koniecznie co nammniej 2 kpl. 2700mAh aku do lampy, (w żadnym wypadku nie zwykłe baterie!), gigabajtów nigdy za wiele, minimum 8 GB (dla rawu).
pozdrawiam
Kurczę, ale jesteście oszczędni. Ja przez cały dzień, od fryzjera, przez przygotowania, ceremonię, mini plener i wesele robię ok 2k zdjęć z czego oddaję 60 porządnie obrobionych + 100 tylko po korekcie w LR żeby każdy z rodziny był na zdjęciu.
Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący