A mam pytanie jeśli kumpel kupiłby w USA body plus obiektyw5dmkII 24-70 zapakował to w jeden zestw i wysłał paczką czy w takim razie zapłacę dodatkowo cło lub inne opłaty
A mam pytanie jeśli kumpel kupiłby w USA body plus obiektyw5dmkII 24-70 zapakował to w jeden zestw i wysłał paczką czy w takim razie zapłacę dodatkowo cło lub inne opłaty
Kliknij: manfred1 - Odwiedź stronę domową manfred1 - jesteś w raju ;-)
Znajomemu rodzina z USA wyslala raz dwie paczki: obydwie ubrania + sprzet. W jednej paczce byly ubrania + laptop zapakowany w pudelko firmowo. W drugiej paczce ubrania + 2 body, 3 obiektywy W PUDELKACH (3x powtarzal, zeby to wypakowali i wyslali bez pudelek, ale byl chyba problem w odbiorze).Paczki byly nadane morsko.
Efekt? Paczka ze sprzetem foto przyszla bez cla i VATu, do paczki z laptopem sie przyczepili i musial bulic.
FF:5Dmk2|T17-35/2.8-4.0|T28-75/2.8|C35/2|C50/1.4|T70-200/2.8|||crop:40D|C18-55 IS||| Metz 58 AF-1|Sunpak 4000AF|wyzwalacze Phottix |Velbon Sherpa 250R|akcesoria...
Zdjęcia: maxmodels.pl | digart.pl | flickr |
"I have a very low tolerance level for stupid bullshit" - George Carlin
Witajcie. Mam pytanie jak może wyglądać sytuacja kupna rzeczy do 10dolarow(stopka do 430ex-w Polsce nigdzie nie mogę znaleźć )? List bez problemów przyjdzie bez naliczanego cła? Czy mogą wystąpić jakieś komplikacje.
Z Góry dzięki za pomoc.
pozdrawiam
Odkąd pamiętam, wartość przesyłki zwolnionej od cła wynosiła $30.
Jednak teraz to już w ogóle bajka. Przeczytaj ten watek, i o twórz sobie link do TVN24:
http://canon-board.info/showthread.php?t=40947
axk - koledze być może chodziło o dwa tygodnie extra leżakowania przesyłki, w celnym_pocztowym na Łączyny w wawie.
No bo raczej nie sądzę, żeby w takim stopniu niepokoił się możliwym "domiarem" $3
![]()
"Naród wspaniały, tylko ludzie k**" - J.Piłsudski
EOS RT + Elan 7e (EOS 30 + BP300) + EOS v300 + REBEL GII + Eos 700 + Canon Canonet GIII QL17 + 450d
C 50 f1.8 I i II / C 28 f2.8 / C 70-210 f4 / T 17-50 f2.8 XR Di / Tokina 19-35 f3.5-4.5 / S 28-105 f2.8-4 ASPH / + pierścieni dużo + różnetakie kolorowe + manfrottka + EPSON Photo Perfection v350
Kupilem w tym tygodniu w B&H teleobiektyw Canona.Sprzedawca namawiał mnie abym jeszcze dokupił 3 -letnia gwarancje miedzynarodową.Ja natomiast napisałem wczesniej do serwisu Canona w Berlinie (http://www.fotomaerz.de/)z pytaniem czy oni tą gwarancje honoruja?Dostałem odpowiedź ,ze nie..Tylko roczna gwarancje producenta z rachunkiem zakupu.A ta jest tylko na terenie USA i Kanady.Mam teraz dylemat -czy kupowac ta trzyletnia gwarancje czy nie??Informacje w sklepie to jedno a informacje z serwisów to drugie.Czy ktos kolegów jest mi w stanie w miare jasno wytłumaczyć jak wyglada w rzeczywistości realizacja dodatkowej 3 -letniej gwarancji ?Moge jeszcze ja kupic ale nie wiem czy nie wyrzuce w błoto niepotrzebnie sporej kwoty w $..
W 2009 wysylalem w sumie 5 obiektywow do Polski, wszystkie zapakowane w koperty babelkowe lub padded. Wysylalem First Class Mail. Wszystkie doszly jak listy, czyli bez otwierania.
witam . Przy tym kursie co teraz jest bodajże 2,88 wywnioskowałem ze przy kupnie canona 50 1,4 można zaoszczedzic te 300, 400 zł. I teraz moje takie pytanku czy sklep amazon jest godny polecenia? czy lepiej rozglądnąc sie za jakims innym sklepem ?
pozdrawiam![]()