Strona 19 z 24 PierwszyPierwszy ... 91718192021 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 181 do 190 z 233

Wątek: #02 Sprowadzanie sprzetu z USA

Bywalec Awatar Voith
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Kupował ktoś kiedyś używany sprzęt? Kupiłem eosa 1 i zastanawiam sie jak zrobic z transportem - myslicie ze kartka w srodku "warranty repair" coś pomoże ? Na sprzęcie widać sladu użytkowania.

Bywalec Awatar Voith
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Wszystko fajnie ale uważaj zeby amerykaniec nie zrobil takiego numeru jak u mnie - kupilem eosa 1 i wsadził do paczki potwierdzenie zawarcia umowy w serwisie ebay za calkowitym kosztem aparatu. Nie mowiec juz o tym ze nie chciał zanizyć ceny więc dostałem właśnie list z urzędu celnego. Zastanawiam sie skoro wartosc aparatu to 140 dolców + 50 dolców przesyłka to od jakiej kwoty beda napiczali clo i podatek i ile wyniesie w przypadku aparatu uzywanego.

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    3) aby poprawnie odrobić pkt.nr 2 należy pamiętać, że do cen podawanych w USA należy obowiązkowo doliczyć:
    a) podatek sales tax, jeśli kupujemy osobiście w sklepie lub wysyłkowo i jednocześnie sklep znajduje się w tym samym stanie co adres odbiorcy. Podatek ten jest różny dla każdego stanu i waha się od 0% do chyba 9% (w NY jest to 8,25%)
    Jak odzyskać sales tax? Znajoma 1,5 roku temu przywoziła mi 70-200L i ponoć jej zwrócili na którymś z lotnisk i przy tym nie naliczyli naszego Vatu, więc jest to możliwe.

Cena widniejąca w BH to cena bez doliczonego podatku?

Dopiero zaczyna Awatar Tomas_h
    Miasto
    Wawa

Domyślnie Zakupy w USA

Witam, takie tam amatorskie pytanko:

Znajomy leci do Stanów pod koniec stycznia, no i kusi mnie żeby mu dać parę baksów w kieszeń i listę ewentualnych zakupów. Opłaca to się? I proszę nei odsyłajcie mnie do ebaya, chodzi o bezpośrednie zakupy w mall itd
    Kto coś podpowie?
    Z góry dziękuję
    T.

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Sprawdź sobie konkretne produkty w B&H nie zapominając o sales tax przy zakupie bezpośrednio w sklepie (coś koło 8,5-9% w NYC).
    Dla przykładu 5D MkII w ten sposób kupione to wydatek 8162,37 zł (przy kursie kantorowym 1 USD = 3 PLN), a w Fotopanoramie w chili obecnej ten aparat kosztuje 7799 zł. Jak widać - sensu nie ma. Nie wspominając o braku gwarancji w EU i możliwości dopłaty cła i VAT-u.

Oczywiście można kupić taniej o sales tax, jeśli kupisz przez Internet z wysyłką do innego stanu, ale IMHO różnica dalej jest pomijalna.
    Ostatnio edytowane przez Merde ; 07-01-2011 o 10:13
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Pełne uzależnienie Awatar Parteq
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Po co zakladasz kolejny watek w temacie ktory juz istnieje na forum?

Dopiero zaczyna Awatar Tomas_h
    Miasto
    Wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Sprawdź sobie konkretne produkty w B&H nie zapominając o sales tax przy zakupie bezpośrednio w sklepie (coś koło 8,5-9% w NYC).
    Dla przykładu 5D MkII w ten sposób kupione to wydatek 8162,37 zł (przy kursie kantorowym 1 USD = 3 PLN), a w Fotopanoramie w chili obecnej ten aparat kosztuje 7799 zł. Jak widać - sensu nie ma. Nie wspominając o braku gwarancji w EU i możliwości dopłaty cła i VAT-u.

Oczywiście można kupić taniej o sales tax, jeśli kupisz przez Internet z wysyłką do innego stanu, ale IMHO różnica dalej jest pomijalna.
    aparat to nie, myślę raczej tylko o szkle
    dziękuję za to B&H, już szukam w gooooooooooooogle
    PS i wybaczcie nowy post, już dzięki moderatorowi przeniesiony (ech te żółtodzioby forumowe )
    T.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomas_h Zobacz posta
    aparat to nie, myślę raczej tylko o szkle
    dziękuję za to B&H, już szukam w gooooooooooooogle
    PS i wybaczcie nowy post, już dzięki moderatorowi przeniesiony (ech te żółtodzioby forumowe )
    T.
    Poszukaj tez w google j&r. Znajduje sie przy ratuszu. Odwiedzilem oba sklepy osobiscie i maja wszystko. Oplaca sie kupowac jedynie rzeczy, ktore nie sa u nas dostepne. Wszystkie szkla maja to do siebie, ze sa dostepne w Polsce i mozna je przetestowac, zwrocic, zareklamowac przez 2 lata a przy dzisiejszym kursie $ wychodzi taniej kupic w kraju. Naprawde.

Coś już napisał

Domyślnie

Tu masz stronę w rodzaju naszego Skąpca i sam możesz stwierdzić czy Ci się opłaca:
    http://www.resellerratings.com/store/Jumbo_Packages

Uzależniony Awatar Bartek_902
    Miasto
    DĘBLIN

Domyślnie

Daruj sobie,jak nie masz dobrego źrodła w USA to się nie opłaca...lepiej szukać dobrych okazji w UK bo się zdażają i masz dodatkowo gwarancje EU
    EOS + L i kupa gratów ...

Strona 19 z 24 PierwszyPierwszy ... 91718192021 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów