Strona 16 z 23 PierwszyPierwszy ... 61415161718 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 233

Wątek: #02 Sprowadzanie sprzetu z USA

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Ja tylko dla ciekawostki napiszę że zostałem dzisiaj na Okęciu ściągnięty z wyjścia "Nothing to declare" na kontolę celną (wracałem z CGG przez CDG więc nie bezpośrednio z US). Cła żadnego oczywiście nie zapłaciłem
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    (...) dla każdego produktu, który na łącznej fakturze za produkt i transport ma kwotę większą niż 100 USD.
    Ten pułap kwoty niestety zmniejszono do 35 USD już ponad rok lub nawet dwa lata temu, nie pamiętam do kładnie kiedy. Zmniejszono po tym jak kursy zaczeły szaleć, no i oczywiście żeby celnicy mieli do czego się przyczepiac...

interma
    Guest

Domyślnie

dziś przysłali mi za stanów obiektyw. przesyłka szła bezpośrednio od sprzedawcy do mnie. Amerykańską zwykłą pocztą. Trwało to 1,5 tygodnia. Celnicy otworzyli paczkę bo było widać i zakleili ja bardzo starannie. Nic mi nie doliczyli - żadnego Vat-u, cła czy czegoś tam...
    Widać że i tak można.
    Poszedłem na "wydrę", zaryzykowałam i udało się!

Domyślnie Zakupy w stanach

Jeśli kupujecie coś w stanach z wysyłką do Polski,to pomimo że piszecie gift gdzie nadawcą i odbiorcą jest osoba fizyczna,celnicy naliczają przynajmniej od 2 mcy vat i cło,przyjmując za wartość przesyłki deklarowaną wartość lub wartość ubezpieczenia i koszt przesyłki.Jeśli macie w przesyłce nawet kilka przedmiotów tego samego rodzaju clą was już od wartości 10 euro-bo to ilości handlowe.Jeśli na terenie Polski dostawcą paczki jest Poczta Polska clą wszystko od sumarycznej wartości/wartość deklarowana+koszty przesyłki/już od 10euro niezależnie od tego,że w papierach jest gift.Próbujemy obejść ich właśnie od dwóch miesięcy i kicha-wszystkie przesyłki przepakowują na cle i pobierają myto +Vat

Domyślnie Wszystkie?

Cytat Zamieszczone przez roh Zobacz posta
    Jeśli kupujecie coś w stanach z do Polski,to pomimo że piszecie gift gdzie nadawcą i odbiorcą jest osoba fizyczna,celnicy naliczają przynajmniej od 2 mcy vat i cło,przyjmując za wartość przesyłki deklarowaną wartość lub wartość ubezpieczenia i koszt przesyłki.Jeśli macie w przesyłce nawet kilka przedmiotów tego samego rodzaju clą was już od wartości 10 euro-bo to ilości handlowe.Jeśli na terenie Polski dostawcą paczki jest Poczta Polska clą wszystko od sumarycznej wartości/wartość deklarowana+koszty przesyłki/już od 10euro niezależnie od tego,że w jest gift.Próbujemy obejść ich właśnie od dwóch miesięcy i kicha-wszystkie przesyłki przepakowują na cle i myto +Vat
    Chcesz przez to powiedzieć, że wszystkie paczki rozpakowują, czy tylko te dostarczane przez Pocztę Polską?

Uzależniony
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy.

Domyślnie

A mam pytanie jeśli kumpel kupiłby w USA body plus obiektyw5dmkII 24-70 zapakował to w jeden zestw i wysłał paczką czy w takim razie zapłacę dodatkowo cło lub inne opłaty
    Kliknij: manfred1 - Odwiedź stronę domową manfred1 - jesteś w raju ;-)

Początki nałogu
    Miasto
    Dobczyce, Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez manfred1 Zobacz posta
    A mam pytanie jeśli kumpel kupiłby w USA body plus obiektyw5dmkII 24-70 zapakował to w jeden zestw i wysłał paczką czy w takim razie zapłacę dodatkowo cło lub inne opłaty
    Jak kupi w USA bo nawet tam kryzys
    A z paczkami to jest tak - ze raz jak wyslesz gift i z ciuchami to przejdzie a czasem dowalą ci cło - akurat to nie jest pewne. Najlepiej dac komuś do bagazu podręcznego jak wraca z USA - wtedy masz pewne.

Bywalec Awatar tormentor
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Znajomemu rodzina z USA wyslala raz dwie paczki: obydwie ubrania + sprzet. W jednej paczce byly ubrania + laptop zapakowany w pudelko firmowo. W drugiej paczce ubrania + 2 body, 3 obiektywy W PUDELKACH (3x powtarzal, zeby to wypakowali i wyslali bez pudelek, ale byl chyba problem w odbiorze ).Paczki byly nadane morsko.
    Efekt? Paczka ze sprzetem foto przyszla bez cla i VATu, do paczki z laptopem sie przyczepili i musial bulic.
    FF:5Dmk2|T17-35/2.8-4.0|T28-75/2.8|C35/2|C50/1.4|T70-200/2.8|||crop:40D|C18-55 IS||| Metz 58 AF-1|Sunpak 4000AF|wyzwalacze Phottix |Velbon Sherpa 250R|akcesoria...
    Zdjęcia: maxmodels.pl | digart.pl | flickr |
    "I have a very low tolerance level for stupid bullshit" - George Carlin

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Sopot

Domyślnie

Witajcie. Mam pytanie jak może wyglądać sytuacja kupna rzeczy do 10dolarow(stopka do 430ex-w Polsce nigdzie nie mogę znaleźć )? List bez problemów przyjdzie bez naliczanego cła? Czy mogą wystąpić jakieś komplikacje.

Z Góry dzięki za pomoc.
    pozdrawiam

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robert914 Zobacz posta
    Witajcie. Mam pytanie jak może wyglądać sytuacja kupna rzeczy do 10dolarow(stopka do 430ex-w Polsce nigdzie nie mogę znaleźć )? List bez problemów przyjdzie bez naliczanego cła?
    A kto o zdrowych zmysłach będzie naliczał cło dla przedmiotu o wartości 10$?
    EOS + Speedlite

Strona 16 z 23 PierwszyPierwszy ... 61415161718 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów