Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 34 z 34

Wątek: GPRS - kompresja wyświetlanych zdjęć

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
    Nie jedyny. Wiele osób korzysta z internetu mobilnego na zasadach pre-paid, płacąc za każde przesłane 100kb. Dla nich możliwość 4-krotnego ograniczenia pasma to wymierny czynnik działający na korzyść takiego rozwiązania, za które są gotowi poświęcić jakość wyświetlanych grafik. Jest taniej i szybciej a, że trochę brzydziej... cóż. Korzystają z internetu bo potrzebują dostępu do informacji a nie wrażeń estetycznych.

I cały czas wydaje mi się, że operatorzy dają możliwość wyboru, czy chce się z tego rozwiązania korzystać czy nie.
    Z ostatniej chwili : sytuacja wróciła do normy, obrazki wyświetlają się w normalnej jakości, bez jakiejkolwiek ingerencji z mojej strony w parametry połączenia. Czyli dochodzi prawdopodobnie kolejny wyznacznik- obciążenie łączy. Piszę "prawdopodobnie" bo jednak przypomniałem sobie, że podobne krótkotrwałe sytuacje miały jednak miejsce w przeszłości. Czyżby więc "zawór bezpieczeństwa", sprzężenie zwrotne zwiększające skokowo kompresję w zależności od obciążenia łączy ?
    A co do elastyczności, to nie korzystam z żadnej aplikacji blueconnect ( o ile taka istnieje) dołączonej do modemu. Zwykła Nokia PC Suite,kabelek, 6020 i jazda:-D Tak jak wspomniałem, żadnego proxy nie mam w ustawieniu połączenia z poziomu pc, jak i w preferencjach FF więc nie bardzo wiem co ode mnie zależy w tej kwestii.Byłoby wygodnie na bieżąco ustalać jak kompresowana jest wyświetlana grafika na www, bo to jednak bardziej elastyczne roziązanie od włączania/wyłączania obrazków. Dobrze wiedzieć że Opera 10 coś takiego oferuje.

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tantal Zobacz posta
    nie bardzo wiem co ode mnie zależy w tej kwestii.
    Np wybór APN-a. Nie wiem, jak w Erze ale w iPlusie są do wyboru 2: "internet" i "optimizer". Ten drugi kompresuje w locie.
    Dobrze wiedzieć że Opera 10 coś takiego oferuje
    Ostatnio edytowane przez Kolaj ; 19-07-2009 o 23:11
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Zmieniłem 'Firefox' na 'GPRS' w tytule bo winny się znalazł i nie ma sensu bezpodstawnie Firefoxa obwiniać .

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Zmieniłem 'Firefox' na 'GPRS' w tytule bo winny się znalazł
    Dokładnie :-D
    A "winny" przez kilka dni raczył mnie widoczkami właśnie takiej jakości jak ten dolny w poście Kolaja powyżej

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów