Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: CD-labelprint co lepszego

Mieszany widok

Dopiero zaczyna

Domyślnie CD-labelprint co lepszego

witam mam ip 4300 i do druku na cd printable używam dołączonego cd labelprint
    opcji ma malutko ale nie przeszkadza mi bo i tak wcześniej obrabiam w ps.

Ale nie mogę znaleść opcji aby zadrukować więcej powierzchni płyty jest opcja
    Adjust circle size ale tam najbardziej można zmnieszyć do 33mm a ja potrzebuję aby otwór miał 23 mm czy mogę to zrobić w cd labelprint a jak nie to jaki program mi polecicie żeby współpracował z ip 4300

Domyślnie

obawiam się, że nie uda Ci się zadrukować płyty z tak małym oczkiem, mam ten sam problem na IP4200 i raczej nic się nie zmieniło w tym temacie u Canona, jeżeli koniecznie chcesz zadrukować taki obszar musisz użyć Epsona

Pełne uzależnienie Awatar mxw
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez focus Zobacz posta
    (...) nic się nie zmieniło w tym temacie u Canona, jeżeli koniecznie chcesz zadrukować taki obszar musisz użyć Epsona
    uuu, za taki tekst powinno tu sie dostawać bana na tydzień :wink:

jak się nie da zadrukować, jak się da?

w CD-LabelPrint w menu File wybierasz opcję Select Paper i tam wybierasz zdefiniowane standardowe CD albo DVD albo małe CD (8 cm). a jak nic nie pasuje, to z ręki definiujesz nowy wzór płyty: małe kółko może być min. 17 mm, a duże max. 118 mm. 8)

potem można to korygować za pomocą Adjust Circle Size, ale poza 17/118 nie da się wyjechać.

trzeba uważać, bo pojawiły sie płyty CD/DVD z rozmiarem 119 mm (mały 'ponadstandard') - ale na to trzeba zwracać uwagę przy zakupie płyt.
    pozdro.,
    m.

Dopiero zaczyna Awatar M.I.L.O.
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

A czy u Was w IP 4300 też jest często tak, że na płycie zostaje jakaś niezadrukowana powierzchnia na krawędzi (bardzo mała)? Wydaje mi się, że to zależy od płyty czy koło jest idealnie okrągłe. Macie jakiś sposób na to? Może jakiś program, który wyjedzie bardziej niż te 118mm?

Dopiero zaczyna

Domyślnie

mxw jesteś wielki , no i wyszło że leń jestem bo nie pogrzebałem w opcjach dokładniej thx raz jeszcze

fuks95
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mxw Zobacz posta
    uuu, za taki tekst powinno tu sie dostawać bana na tydzień :wink:

jak się nie da zadrukować, jak się da?

w CD-LabelPrint w menu File wybierasz opcję Select Paper i tam wybierasz zdefiniowane standardowe CD albo DVD albo małe CD (8 cm). a jak nic nie pasuje, to z ręki definiujesz nowy wzór płyty: małe kółko może być min. 17 mm, a duże max. 118 mm. 8)

potem można to korygować za pomocą Adjust Circle Size, ale poza 17/118 nie da się wyjechać.

trzeba uważać, bo pojawiły sie płyty CD/DVD z rozmiarem 119 mm (mały 'ponadstandard') - ale na to trzeba zwracać uwagę przy zakupie płyt.
    Kupiłem Canona IP 4500 w zeszłym tygodniu w piątek i też ta sprawa by u mnie wyszła. Pomogłeś mi ja rozwiązać. Dzięki

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Na IP3000 nie mam problemu z zadrukowaniem całego pełnego kółka płyty. Etykietki robię i drukuję w Corelu bo od labelprinta szlag mnie trafia
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piast9 Zobacz posta
    Na IP3000 nie mam problemu z zadrukowaniem całego pełnego kółka płyty. Etykietki robię i drukuję w Corelu bo od labelprinta szlag mnie trafia
    nie masz problemu z 'trafieniem' w płytę?
    pozdro.,
    m.

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mxw Zobacz posta
    nie masz problemu z 'trafieniem' w płytę?
    2-3 próby i mierzenie linijką odchyłki i utrafiłem. Załączam szablonik .cdr z płytką. Drukowane z opcją dukowaniu na tacce do CD trafia jak należy.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piast9 Zobacz posta
    2-3 próby i mierzenie linijką odchyłki i utrafiłem. Załączam szablonik .cdr z płytką. Drukowane z opcją dukowaniu na tacce do CD trafia jak należy.
    no i o to dokładnie chodziło, dzięki 8)
    pozdro.,
    m.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów