Panowie, przetestowałem 4 szt Sigmy w 2 róznych sklepach. Aby nie było wątpliwości, statyw, tablice, za wpłaceniem kaucji miasto, więc test rzetelny. Kupiłem Sigme. Niestety odsetek nietrafionych AF był tak duży ( i to nie FF czy BF), tylko niematematyczna utrata ostrości, oddałem jedną Sigmę a raczej zamieniłem na Canona 1.4. Proszę, odnośnie Canona zwróćcie uwagę co w tym wątku i innych pisali na temat Canona 1.4 jedni z najbardziej doświadczonych... Ale ze względu na niezaprzeczalne aspekty przemawiające za Sigmą oraz naprawdę silne przekonanie, że ten AF da się okiełznać, kupiłem następną sztukę w innym sklepie. Niestety dokładnie ta sama historia (szcególnie w przypadku dużego otworu oczywiście i światła zastanego) dała nieprzewidywalną "trafialność" dlatego też po takim 3 miesięcznym teście dwóch obietywów "w kieszeni" pozostałem przy Canonie. Sigma na sprzedaż, ideał, wyselekcjonowana. jednak. Gdyby ktoś chciał tak poprostu potwierdzić, zapraszam do Krakowa, udostepnie oba szkła dla potwierdzenia teorii.