Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1343

Wątek: Sigma 50mm f/1.4 EX DG HSM

Mieszany widok

Domyślnie

Panowie, przetestowałem 4 szt Sigmy w 2 róznych sklepach. Aby nie było wątpliwości, statyw, tablice, za wpłaceniem kaucji miasto, więc test rzetelny. Kupiłem Sigme. Niestety odsetek nietrafionych AF był tak duży ( i to nie FF czy BF), tylko niematematyczna utrata ostrości, oddałem jedną Sigmę a raczej zamieniłem na Canona 1.4. Proszę, odnośnie Canona zwróćcie uwagę co w tym wątku i innych pisali na temat Canona 1.4 jedni z najbardziej doświadczonych... Ale ze względu na niezaprzeczalne aspekty przemawiające za Sigmą oraz naprawdę silne przekonanie, że ten AF da się okiełznać, kupiłem następną sztukę w innym sklepie. Niestety dokładnie ta sama historia (szcególnie w przypadku dużego otworu oczywiście i światła zastanego) dała nieprzewidywalną "trafialność" dlatego też po takim 3 miesięcznym teście dwóch obietywów "w kieszeni" pozostałem przy Canonie. Sigma na sprzedaż, ideał, wyselekcjonowana. jednak. Gdyby ktoś chciał tak poprostu potwierdzić, zapraszam do Krakowa, udostepnie oba szkła dla potwierdzenia teorii.
    endutex
    Digart

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomekh Zobacz posta
    Panowie, przetestowałem 4 szt Sigmy w 2 róznych sklepach. Aby nie było wątpliwości, statyw, tablice, za wpłaceniem kaucji miasto, więc test rzetelny. Kupiłem Sigme. Niestety odsetek nietrafionych AF był tak duży ( i to nie FF czy BF), tylko niematematyczna utrata ostrości, oddałem jedną Sigmę a raczej zamieniłem na Canona 1.4. Proszę, odnośnie Canona zwróćcie uwagę co w tym wątku i innych pisali na temat Canona 1.4 jedni z najbardziej doświadczonych... Ale ze względu na niezaprzeczalne aspekty przemawiające za Sigmą oraz naprawdę silne przekonanie, że ten AF da się okiełznać, kupiłem następną sztukę w innym sklepie. Niestety dokładnie ta sama historia (szcególnie w przypadku dużego otworu oczywiście i światła zastanego) dała nieprzewidywalną "trafialność" dlatego też po takim 3 miesięcznym teście dwóch obietywów "w kieszeni" pozostałem przy Canonie.
    Miałem okazję potestować sigmę (2 egzemplarze) przez 2 dni na 5dmkII wrażenia dokładnie takie same ( jeden z egzemplarzy miał numer 10000+coś) problem nie w FF/BF tylko w AF ( ustawienie mikroregulacji +20) i mydełko na @1.4.
    Przedstawiciel Sigmy zaproponował wysłanie obiektywu i body do kalibracji :-(, a najlepsze ,że gdy podpiąłem canona 50/1.4 to na @1.4 bił na głowę sigmę .
    Chyba wyleczyłem się z sigmy na dobre .

Uprawnienia umieszczania postów