Strona 10 z 24 PierwszyPierwszy ... 8910111220 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 231

Wątek: Zdjęcia w klubach, dyskotece itp

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Hanibal Zobacz posta
    widzę że temat postu zbiegł ostro z tematu w związku z czym pozwolę sobie przypomnieć jego tematykę, cyt:

Witam, mam pytanie może ktoś miał już z tym do czynienia. Fotorelacje z imprez w klubach, dyskotekach, jakie ceny, jak to wycenić?

Sprawy techniczne były już wałkowane w innych postach, tego tematu który zacząłem nie znalazłem. Pozdrawiam
    Powtórzę chyba to co zawsze ludzie piszą wątkach na temat "ile mam za to wziąć" i z czym się w pełni zgadzam.
    Policz jak długo będziesz robił foty + ile zajmie Ci obróbka = całkowity poświęcony na to czas, ustal sobie jaka stawka za godzinę będzie Cię interesować i pomnóż przez ten całkowity czas. Dodatkowo zawsze warto też wziąć poprawkę na to kto jest zleceniodawcą (tzn. ile przypuszczalnie ma kasy i na ile możesz sobie "pozwolić" w związku z tym :-P ) oraz poprawkę też na to czy przy okazji to ma być dla Ciebie zabawa i jesteś amatorem i dopiero zaczynasz itp.
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Goomis Zobacz posta
    Powtórzę chyba to co zawsze ludzie piszą wątkach na temat "ile mam za to wziąć" i z czym się w pełni zgadzam.
    Policz jak długo będziesz robił foty + ile zajmie Ci obróbka = całkowity poświęcony na to czas, ustal sobie jaka stawka za godzinę będzie Cię interesować i pomnóż przez ten całkowity czas. Dodatkowo zawsze warto też wziąć poprawkę na to kto jest zleceniodawcą (tzn. ile przypuszczalnie ma kasy i na ile możesz sobie "pozwolić" w związku z tym :-P ) oraz poprawkę też na to czy przy okazji to ma być dla Ciebie zabawa i jesteś amatorem i dopiero zaczynasz itp.
    Ja bym dodatkowo do wyliczonej stawki (uwzględniając kapitał zamawiającego - przygotuj się że im więcej ma kasy tym bardziej będzie narzekać na kryzys itp sprawy) dodał jakieś np.30% aby cwany zlecający mógł się trochę potargować (jak się utarguje to będzie miał radochę z tego że potrafi się stargować 1/3 ceny, a jak uzna że jest ok to będziesz miał trochę więcej niż z początku zakładałeś).

Pozdr.
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Coś już napisał Awatar MIC_a
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

www.booom.pl
    www.mynight.pl
    www.nightlife.pl
    i inne...
    ludzie robia czesto xxxD + kit + 430 i daja rade...
    pomagalem mojemu znajomemu czasami ogarniac relacje bo byl managerem jednego z portali wiec znam temat osobiscie...
    powiedz jaki klub w tym poznaniu? jezeli to nie dyskoteka to 15 maja prawdopodobnie bede goscil w poznaniu, wpadne tam i pokaze Ci jak ze swiatlem 4-w dół i 430'tką zrobić robotę...
    no chyba ze mamy odmienne wyobrazenie takowej fotorelacji...
    jasne ze im jasniej tyl lepiej i lepiej zawsze miec zapas mocy w lampie itd, ale nie dajmy sie zwariowac...

jezeli Ci to pomoze to "fotopstrykacze" z portali typu jakie wymienialem biora 50-100zl za impreze + kreska na barze...
    (chociaz chyba lepiej bys sie poczul gdybym tego nie napisal )
    Ostatnio edytowane przez MIC_a ; 22-04-2009 o 01:24
    Canon 40D + 17-40L + C50/1.4 + 430EX + HOYA HMC
    Canon G5 + jakies filtry + duży plastikowy statyw
    HAMA DEFENDER 200

Domyślnie

Dzięki bardzo Panowie

Uzależniony Awatar arrow

Domyślnie

no fotografowanie w klubach to niezly hardcore szczegolnie w malych pomieszczeniach gdzie dodatkowo jeszcze wypuszczaja sporo dymu ktory raczej nie ulatwia pracy
    Canon FF

abdel
    Guest

Domyślnie

Jaka lampa blyskowa z tyvch najtanszych moze sie nadac na tego typu imprezy jak dyskoteka? Do Canona 450d z Tokina 28-70 f/2.6-2.8

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez abdel Zobacz posta
    Jaka lampa blyskowa z tyvch najtanszych moze sie nadac na tego typu imprezy jak dyskoteka? Do Canona 450d z Tokina 28-70 f/2.6-2.8
    nissin di622

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kanon Zobacz posta
    nissin di622
    i nawet pokryje ogniskową szkła bo jest 24-100mm

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez abdel Zobacz posta
    na typowe imprezy/dyskoteki śmiało możesz zabrać nawet jakąś starą sb-24/25, i tak chyba najlepiej gdy lampa będzie pracować w trybie manualnym. Ta tokina może okazać się za wąska na cropie, już chyba lepiej robić zdjęcia z kitem ustawionym na hyperfokalną (manualny focus) i 17mm.

pozdr.
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Zablokowany

Domyślnie

ja doświetlam na najmniejszej wartości lampą-nie widać wtedy dymu

Strona 10 z 24 PierwszyPierwszy ... 8910111220 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów