Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 53

Wątek: zostać niezauważonym

Początki nałogu Awatar djcargo
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Wybierz się na rynek gdzie handlują Ukraińcy i Rosjanie. Spróbuj zrobić tam reportaż - przy okazji poznając ich zwyczaje, zaprzyjaźniając się z niektórymi.
    To metoda fotografa, którego nazwiska już nie pamiętam - ale to najlepsza metoda :]
    Regulamin pkt 8.

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez djcargo Zobacz posta
    Wybierz się na rynek gdzie handlują Ukraińcy i Rosjanie. Spróbuj zrobić tam reportaż - przy okazji poznając ich zwyczaje, zaprzyjaźniając się z niektórymi.
    To metoda fotografa, którego nazwiska już nie pamiętam - ale to najlepsza metoda :]
    tylko najpierw się zorientuj czym handlują bo możesz już potem nie mieć czym robić kolejnych reportaży..
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Bywalec Awatar SirDuncan

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    tylko najpierw się zorientuj czym handlują bo możesz już potem nie mieć czym robić kolejnych reportaży..
    chodzi ci o aparat, czy o reke?
    5D mkII, 20D, C17-40/4L, C24-105/4L, C70-200/4L, C50/1.4, 580EX, 580EXII, A70+WP-DC700

Bywalec
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

IMO dobrym pomysłem jest średni format z "patrzałką" od góry

Bywalec Awatar artprof
    Miasto
    Galycja

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez djcargo Zobacz posta
    sorry, ale ta metoda jest dobra jak robisz materiał o indianach na prerii, albo kanibali w dżunglii.
    moja folozofia i metoda (praktykowana od dawna):

1. wszystko co robisz, robisz zdecydowanie i pewnie. to ty jesteś rekinem w tym akwarium.

2. żadnego kontaktu z "wrogiem". totalny dystans. traktujesz ludzi jako obiekt do sfotografowania. "wróg" musi wyczuć, że to co robisz to twoja praca i masz głęboko między pośladkami to kim on jest i co robi. ty rejestrujesz materiał.

3. pastik na szyji z napisem FOTO/PRESS. to działa jak czosnek na wampiry.
    nieważne czy tam jest napisane że jesteś z agencji PAP, czy oddziału dla gości po lobotomii. duży napis FOTO/PRESS z miejsca daje ci dystans od ludzi i prawie nietykalność.

tak mniej/więcej wygląda to umnie. pomimo wszystko trzeba mieć oczy wokół głowy, bo ludzie są nieprzewidywalni. za każdym razem trzeba oceniać sytuację. już nie raz dobrze zawiązane buty mi pomogły...ale bez ryzyka niema dobrych ujęć.
    jak będziesz się wachał, nie będziesz pewnie posługiwał się sprzętem i wyglądał koleś z gimnazjum na długiej przerwie to ludzie cie "zjedzą", potraktują jak fajansiarza i pogonią odrazu.
    I love GT bicycles Polska dla Polaków, Ziemia dla Ziemniaków, a Księżyc dla Księży!

Arrow

Cytat Zamieszczone przez Elandril Zobacz posta
    A tutaj zupełnie skrajny przypadek, nie wiem czy bym się odważył: http://www.youtube.com/watch?v=kkIWW6vwrvM
    Absolutnie zafascynowany tym panem i jego bezczelną metodą, jak i podochocony różnymi opiniami, że w Polsce tak się nie da, bo byle przechodzień na widok skierowanego w jego stronę aparatu dostanie piany na ustach i jeszcze przyfasoli, wybrałem się dziś na krótki spacer z aparatem. Odnośnik do efektów poniżej. Nie wyrzuciłem nieostrych, nie kadrowałem, próbka jest reprezentatywna dla efektów jakie można osiągnąć wychodząc w miasto bez doświadczenia w takim rodzaju fotografii, za to z podniesioną głową i uśmiechem na twarzy. Wszystkie zdjęcia są na 18mm z wbudowaną lampą uroczo błyskającą zdezorientowanym ludziom w oczy.

Zapraszam: http://www.flickr.com/photos/3924091...7619447550266/
    Ostatnio edytowane przez yossa ; 08-06-2009 o 21:03
    Canon 10000D, Kit 18-55mm f/3.5-5.6, Kit 18-55mm f/3.5-5.6 II, Kit 18-55mm f/3.5-5.6 IS, Kit L, Kit Kit

Bywalec
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

yossa moje gratulacje Pierwszy raz wyszedłeś na miasto z aparatem? Dziwni ludzie w tej Warszawie żyją. U mnie na wsi jak robię bez lampy mają pretensje

Arrow

Cytat Zamieszczone przez Elandril Zobacz posta
    yossa moje gratulacje Pierwszy raz wyszedłeś na miasto z aparatem?
    Robić takie zdjęcia pierwszy raz. Zaskakująco pozytywna reakcja większości ludzi (tych którzy zauważyli, że im się zdjęcie robi )
    Canon 10000D, Kit 18-55mm f/3.5-5.6, Kit 18-55mm f/3.5-5.6 II, Kit 18-55mm f/3.5-5.6 IS, Kit L, Kit Kit

Bywalec Awatar Dilbercik
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

i co niby te zdjecia przedstawiaja ? jaka historie ?
    Canon 55D, kilka tamronow, kilka canonow, troche stalek, troche zoomow, dwie zarowki i 0 umiejetnosci fotograficznych (RP,R7,R8,R5/Sigma RF 18-50, EF A 28,35,135/Canon RF 16,24,35,50,85,100L Macro, 70-200F4L, 100-500L) 24-105f4L, 24-105f2.8L

Początki nałogu

Domyślnie

nic, ale się ładnie nazywają bo to street

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów