Strona 46 z 138 PierwszyPierwszy ... 3644454647485696 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 451 do 460 z 1377

Wątek: 5D Mark II - Filmy

Domyślnie

mi nie chodzilo o skokowe rozjasnianie/sciemnianie obrazu tylko o poruszenie samym aparatem. podejrzewam ze nawet na statywie bedzie to widoczne
    5DII+L+L+L+L (:
    bartekkucharczyk.pl

Bywalec
    Miasto
    Koziegłowy

Domyślnie

Generalnie podczas filmowania nie powinno się zmieniać ekspozycji naświetlania bo wygląda to amatorsko ,tylko przed każdym nowym ujęciem.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    127.0.0.1

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dr11 Zobacz posta
    Słuchajcie, a jak to jest, IS działa podczas filmowania cały czas, czy trzeba trzymać spust migawki (jak LV w 40D)?
    Pytanie nieaktualne. Znalazłem.
    .

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Piast Zobacz posta
    Generalnie podczas filmowania nie powinno się zmieniać ekspozycji naświetlania bo wygląda to amatorsko ,tylko przed każdym nowym ujęciem.
    Dokładnie. Nawet płynna regulacja przysłony niewiele tu pomaga. Jeszcze w reportażu można to wybaczyć ale w filmie jest to odbierane jako nienaturalne. Tam zresztą i tak wszystko ustawia się manualnie. W ujęciu musi być pełna kontola nad tym co obejmuje, jakie jest światło, GO etc. Przecież później się nic nie poprawi.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    W ujęciu musi być pełna kontola nad tym co obejmuje, jakie jest światło, GO etc.
    Tylko moze to robic czlowiek, a moze automatyka - oczywiscie nie ta w wykonaniu 5D II.

A w ogole wszystko zalezy od tego co krecimy. Sa sytuacje, kiedy nikt nie ma czasu na jakiekolwiek ustawianie "wczesniej". Ma po prostu zerejestrowac co sie dzieje. Przypomina to reportaz vs studio.

Widze, ze wszyscy nagle chca tworzyc "ambitne" filmy. Super, ciesze sie. Moze jednak zalozyc osobny watek na przyklady filmow, a ten pozostawic na dyskusje, sprawy techniczne, moze tez zwiazane z samym filmowanie, choc raczej w kontekscie 5D II...

Inaczej robi nam sie smietnik. Nie sadzicie?
    Pozdrawiam!

Uzależniony Awatar Sławek
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

No i w końcu ten arabski poprawili...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jerry_R Zobacz posta
    A w ogole wszystko zalezy od tego co krecimy.
    Jasne to kluczowa sprawa .
    Sa sytuacje, kiedy nikt nie ma czasu na jakiekolwiek ustawianie "wczesniej". Ma po prostu zerejestrowac co sie dzieje. Przypomina to reportaz vs studio.
    Tak tyle że wtedy to jednak lepiej mieć specjalizowaną kamerę niż aparat.

Widze, ze wszyscy nagle chca tworzyc "ambitne" filmy. Super, ciesze sie.
    Niektórzy nawet to robią - czy ambitne to inna kwestia ale sposób ich towrzenia dużo bardziej przypomina kręcenie filmu, a nie reportażu. Dla nich 5D mkII to wyjątkowo interesujące narzędzie.

Moze jednak zalozyc osobny watek na przyklady filmow, a ten pozostawic na dyskusje, sprawy techniczne, moze tez zwiazane z samym filmowanie, choc raczej w kontekscie 5D II...

Inaczej robi nam sie smietnik. Nie sadzicie?
    Najlepszy byłby osobny dział ale..... cóż myślę, że wątpię .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

wredniak
    Guest

Domyślnie

Czy miał ktoś problem że po nakręceniu sceny na ekranie pozostawała ostatnia klatka, a na wyświetlaczu mono po wciśnięciu czegokolwiek lub wyłączeniu aparatu migał napis "busy". Sandisk III, scena nie była bardzo długa, a "efekt" trwał dość długo.
    Dopiero wyjęcie baterii i włożenie ponowne rozwiązało problem, nakręcony materiał został stracony.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bartheq Zobacz posta
    fajnie, tylko troche aparat lata jak sie kreci kolkiem by zmienic przyslone w trakcie nagrywania -http://www.flickr.com/photos/bartheq/3588062741/ (:
    U mnie jest zupełnie inaczej niż na tym filmiku. Obraz się nie rozjaśnia i nie ściemnia, a GO się zmienia.

PS> Tylko widać mruganie jak się iso zmienia.
    Ostatnio edytowane przez Cichy ; 02-06-2009 o 17:31
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    U mnie jest zupełnie inaczej niż na tym filmiku. Obraz się nie rozjaśnia i nie ściemnia, a GO się zmienia.

PS> Tylko widać mruganie jak się iso zmienia.
    Ale pewnie masz autoiso ustawione..
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Strona 46 z 138 PierwszyPierwszy ... 3644454647485696 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów