Strona 96 z 138 PierwszyPierwszy ... 46869495969798106 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 951 do 960 z 1377

Wątek: 5D Mark II - Filmy

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez streaker Zobacz posta
    Po części prawdziwe, ale strasznie jednostronnie napisane... Sam przymierzam się do kupna 5d2 - przede wszystkim ze względu na pełną klatkę oraz możliwości filmowe. Chcę je wykorzystać do dodatkowych ujęć na plenerach ślubnych (łączone shootami z kamery 1/3 cala od filmowca) oraz krótkich video-relacji z miejsc, które odwiedzam (m.in. urban exploring), gdzie targać dodatkowo dużą kamerę nie da rady - i co ? Też jestem bokeh onanistą ? Imo trzeba po prostu z głową używać możliwości jakie daje nam sprzęt...

PS. a co do filmów kręconych w przeważającej większości na krótkiej głębi, to popatrzcie sobie na dowolny odcinek House'a (na cinema5d nawet piszą, że ostatni odcinek tego sezonu ma być właśnie 'piątkami' kręcony)
    ja nie twierdze zeby nie uzywac malej glebi, bo czasem dodaje wyrazu. zwroc jednak uwage na to co napisal autor tego artykulu i na filmy zamieszczane na vimeo czy innych serwisach - zero tresci merytorycznej, same "testy", ujecia nocne, twarze pijakow i bezdomnych albo polnagie kobiety .... piekne wizualnie i nic wiecej... a od wizualiznych efektow mamy Avatara

maniera jechania na malej glebi ostrosci dotyczy ostatnio wszystkich - od fotografow slubnych po filmowcow-amatorow ktorzy klecac 2-3minutowy material z papierowa glebia uwazaja sie za artystow. nie mozna tak ani robic zdjec, ani krecic filmow, bo staje sie to nudne i nuzace i zaczyna pokazywac braki warsztatowe

Zablokowany

Domyślnie

Jest w tym dużo prawdy. Kiedy wprowadzono obiektywy zmiennoogniskowe, operatorzy zaczęli nadużywać "pompki" czy to w filmie czy telewizji. Tak samo było z automatyczną ostrością. Dzisiaj przeżywamy rewolucję w genialnej GO za stosunkowo tanie pieniądze. Ale nie zapominajmy, że są to elementy gramatyki języka filmowego. Stosowanie ich "ot tak" czyli bez logiki mija się z celem i może stanowić o pewnym niezrozumieniu tematu.
    Warto o tym pamiętać. Reasumując czy mamy przestać używać małą GO? Nie. Wręcz odwrotnie. Należy dużo eksperymentować ale warto to robić z głową.

Bywalec
    Miasto
    Koziegłowy

Domyślnie

Testowałem mikrofon akg c-1000 + 5d mkII z nowym firmware i jestem zawiedziony manualnymi ustawieniami audio w 5d (słychać szum na każdych ustawieniach),
    za to nie oficjalny firmware magiclantern alfa 0.1.8 daje dużo lepszy efekt w jakości nagrania ,minusem jest to że potrafi zawiesić aparat ,ale to dopiero wersja alfa.
    Jakie są wasze doświadczenia w nagrywaniu audio z oficjalnym firmware 2.0.4 ?

fotokamyk
    Guest

Domyślnie Filmy z 5d II mk

Czy ktoś może mi pomóc, aparatu używam od niedawna, jak w najprostrzy sposób i najbanalniejszym programem zgrać i zmontować w całość pliki filowe mov ? tak żeby można je było nagrać na dvd?

Bywalec Awatar wizja
    Miasto
    poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez darnok Zobacz posta
    Czym najlepiej przekonwertowac pliki mov?
    uzywam mvo_to_avi ale po konwersji jest strata w kolorach ;(
    i jest moze jakis darmowy program, ktory bezstratnie przekonwertuje 1080 na 720?? skoro nowe firmware tego nie daje to trzeba jakos inaczej kombinowac

z gory dzieki za info
    na chwilę obecną trendy są dwa (jeśli chodzi o windows):

1) drogi NeoHD (lub NeoScene)
    2) darmowy i świetny MPEGStreamclip (musisz mieć zainstalowany Quicktime) -> konwertujesz z podstawowymi parametrami:

kodek: H.264 (AVC)
    jakość: 100%
    limit data rate: 5000 kbps
    dźwięk: MPEG-4 AAC Stereo 44kHz 128kbps
    frame rate: 23,976
    rozmiar: 1280x720
    odznaczasz wszystko w "Deselect for progressive movies"

można pogrzebać też w ustawieniach kolorów itp.
    konwertyta... Strzelecki.org / Margin.es
    "Wyobraźnia zawsze wyprzedza umiejętności. Dlatego sprzęt to zawsze za mało" ~duChemin

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie po krakowsku: szok pyty!

Nie śledzę tego wątku systematycznie - jeśli było to sorki.

tagi/słowa klucze: half of candle, Nikon is clearly better, organic noise, color noise

5D2, 7D, 1D4, D3s, GH1 i onan profeski

http://www.zacuto.com/shootout

Pierwsze wrażenia (na gorąco) z ISO 200k

Myślę, że Canon musi się ostro zabrać do roboty by poprawić jakość ziarna. W Nikonie (D200, D3 i D3s czy też E-PL1) wygląda ono cudnie. Jak Nikon kupi jakiś sensowny codec i wsadzi go w D4 może być gorąco.

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

przecież nikonowskie ziarno jest odszumiane nawet w RAWie w taki sposób, żeby było "bardziej analogowe", mniej kolorowe
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Początki nałogu
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Trochę z innej beczki...

Zna ktoś podobne rozwiązanie do tego :
    http://allegro.pl/item991306058_oslo...is_dwucze.html

z przeznaczeniem do 5DmkII ?
    ...w ostrym słońcu telewizor wymięka i ustawianie ostrości w punkt w takich warunkach jest jeszcze trudniejsze,a nie chcę wydawać 500zł na gadżety pod tytułem LCDVF :
    http://allegro.pl/item985589477_foto..._lcd_wawa.html

Początki nałogu Awatar patric89
    Miasto
    Kraków / Tarnobrzeg

Domyślnie

mam firmware 2.0.4 i nie mam możłiwości nagrywanie 30p jedynie 24 i 25.
    5d II | 6d | S14 2.8 | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EXII x2

Strona 96 z 138 PierwszyPierwszy ... 46869495969798106 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów