Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 60

Wątek: EF-S 17-55/2.8 IS "L-?" - na photozone

Początki nałogu

Domyślnie

Dalej focisz same pudelka?

Zapodaj jakies normalne fotki!

Pozdrowki
    Paweł
    EOS 5D | EOS 30+BP-300 | 17-40/4.0L | 24-105IS/4.0L | 50/1.8 | 85/1.8 | 90-300/4.5-5.6 | 420EX

Początki nałogu Awatar shaqi
    Miasto
    Wodzisław Śl.

Domyślnie

sam jestem ciekaw sampli z tego szkla
    ale ponoc winieta jest duza

jakies sample bez obrobki!!!
    Amator. Minolta 7+akcesoria, Canon 20D+ EF-S 18-55 II USM, EF-S 17-85IS, EF 50 1.8, M42 System+ Speedlights580EX. Dodatkowo 3lampy studyjne 200Ws.
    Moje gnioty http://www.fotopozytyw.prv.pl
    A tu mój główny profil działalności http://www.mepia.pl

Bywalec
    Miasto
    Żywiec

Domyślnie

Wszystkie fotki zrobione na F2,8.

17mm

17mm

35mm

55mm

Początki nałogu

Domyślnie

Dziekujemy :-). Wyglada to niezle, szkoda ze crop, ja chyba sie jednak nei zdecyduje na szklo do cropa, mam analogi i z czasemsie przesiade na FF. Ale szklo wyglada jak najbardziej OK!

Pozdrowki
    EOS 5D | EOS 30+BP-300 | 17-40/4.0L | 24-105IS/4.0L | 50/1.8 | 85/1.8 | 90-300/4.5-5.6 | 420EX

Bywalec
    Miasto
    Żywiec

Domyślnie

Nie ma za co
    Ja się zdecydowałem na to szkiełko bo wiem, że przy cropie zostanę pewnie dłużej.Głównie używam dłuuugich ogniskowych więc dla mnie crop jest ok

Czasami brakowało mi przyzwoitego szkła właśnie w zakresie od 17 w górę i dlatego szarpłem się na 17-55/2,8. Obiektyw jak dla mnie prezentuje wysoką jakość optyczną ( a wybredna ze mnie bestia jeśli chodzi o te rzeczy)

Ostrość już od pełnej dziury bardzo dobra a po przymknięciu do F3,2 -3,5 wyśmienita.
    Kontrast i oddanie koloru również na wysokim poziomie.

Winieta pewnie że jest - widać ją jak się foci powiedzmy sufit ale na 99% normalnych fotek ja jej nie widzę.Może słabo szukam
    CA też nie zauważyłem - pewnie jakbym wnikliwie szukał z lupką to bym ją znalazł.

IS - super sprawa.Zawsze sceptycznie podchodziłem do tego wynalazku ale teraz to go nie wyłączam w tym szkle.To chyba trza spróbować by się przekonać.
    Odsetek zdjęć nieporuszonych wzrósł i to duuużo

Ogólnie to gorąco polecam to szkło - szkoda tylko że takie drogie ale ja nie żałuję ani jednej złotówki wydanej na ten obiektyw

Pozdrawiam serdecznie

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Paweł
    Czasami brakowało mi przyzwoitego szkła właśnie w zakresie od 17 w górę i dlatego szarpłem się na 17-55/2,8. Obiektyw jak dla mnie prezentuje wysoką jakość optyczną ( a wybredna ze mnie bestia jeśli chodzi o te rzeczy)

Ostrość już od pełnej dziury bardzo dobra a po przymknięciu do F3,2 -3,5 wyśmienita.
    Kontrast i oddanie koloru również na wysokim poziomie.

IS - super sprawa.Zawsze sceptycznie podchodziłem do tego wynalazku ale teraz to go nie wyłączam w tym szkle.To chyba trza spróbować by się przekonać.
    Odsetek zdjęć nieporuszonych wzrósł i to duuużo

Ogólnie to gorąco polecam to szkło - szkoda tylko że takie drogie ale ja nie żałuję ani jednej złotówki wydanej na ten obiektyw
    Tylko bokeh jakiś taki jak z 50/1.8 ale fotki faktycznie ostre jak żyleta..

Pozdr
    Artur
    P.S. [OT] A jest tam w Żywcu i okolicach co fotografować ;-) ? bo jutro jade tam na tydzień do 10 dni i chętnie usłyszałbym co warte zobaczenia
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Bywalec
    Miasto
    Żywiec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs
    ...
    P.S. [OT] A jest tam w Żywcu i okolicach co fotografować ;-) ? bo jutro jade tam na tydzień do 10 dni i chętnie usłyszałbym co warte zobaczenia
    Pewnie by i się znalazło coś do focenia - zależy co Cię interesuje
    Kliknij na gg to pogadamy - 2450643.

Pozdrówka
    Paweł

Początki nałogu
    Miasto
    Dobczyce, Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Paweł Zobacz posta
    Tak, cena jest bardzo wysoka ale....
    jak dla mnie jest to świetne szkło.
    Barwa, kontrast, ostrość już od F 2,8 na najwyższym poziomie.

Fotka z F2,8 - 55mm.

Pozdrawiam
    Zastanawia mnie jak to szkło wyglada w porównaniu do 17-40. Czy warto sprzedac 17-55 i kupić 17-40? (pod wzgledem jakości, w moim wypadku bedzie na FF - ale szczegolnie mnie interesuje jakość)

Pełne uzależnienie Awatar tpop
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adi760303 Zobacz posta
    Zastanawia mnie jak to szkło wyglada w porównaniu do 17-40. Czy warto sprzedac 17-55 i kupić 17-40? (pod wzgledem jakości, w moim wypadku bedzie na FF - ale szczegolnie mnie interesuje jakość)
    W przypadku FF to nawet trzeba sprzedac bo nie podepniesz. Ale jesli chodzi o puszke z cropem to moim zdaniem nie warto zamieniac jesli bierzemy pod uwage jakosc zdjec. Jesli jednak chodzi o jakosc wykonania to 17-55 mozna postawic kolo kita.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tpop Zobacz posta
    Jesli jednak chodzi o jakosc wykonania to 17-55 mozna postawic kolo kita.
    A to jakże ciekawa, bardzo subiektywna opinia, z którą się zdecydowanie nie zgodzę.

Wg mnie: kit = 50 1.8 -> tanie sigmy klasy 18-50 3.5-5.6 -> 17-85 -> 17-55 2.8 IS = 50 1.4 -> większość eLek -> pozostała większość (głównie większych gabarytowo) eLek.
    Mój 17-55 jest zdecydowanie solidniejszy od kita .

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów