Żonglowanie obiektywami podczas np. nakładania obrączek nie jest IMHO najlepszym pomysłem.
Żonglowanie obiektywami podczas np. nakładania obrączek nie jest IMHO najlepszym pomysłem.
Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący
Oczywiście, zwłaszcza jak się chce mieć bliższe i dalsze plany a w plecaku tylko stałki.
Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący
Generalnie, dowolny z 3 obiektywów z mojej stopki na FF wystarczył by mi do przysięgi, i tak miałem 40d w charakterze backupu więc wykorzystałem go żeby trochę zróżnicować ujęcia, ale, faktycznie, rozmawiamy o preferencjach, każdy lubi co innego. Kolega pytał o wykorzystanie jednocześnie FF i cropa, miałem takie doświadczenie i podzieliłem się opinią.
Dzieki za opinnie.
Mnie tez opcja 1 bardziej pasuje bo musze dokupic tylko 85 1.8. Jak by co zawsze na 400d moge zapiac 50 1.8 ktorego mam. Zobacze jakie ogniskowe mi spasuja.
Jeszcze jedno pytanko. Czy na 400d w srednio jasnym kosciele dam rade z iso 800 bez lampy(bedzie podpieta jak by co)?
5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
Google: Precious-moment photography UK
malo info , bo nie piszesz nic o szkle , jak dla mnie nie
no comment...
Ciemny - a niby 16-35 to masz jaśniejsze? Fakt, że co stałka to stałka i nic jej nie przebije.
Pewnie, a zoom'ujesz sobie przez kadrowanie w PS.
Średnio jasny to bardzo względne pojęcie. Zawsze lepiej lampą się podeprzeć - bez niej czasem pojawiają się średnio miłe cienie na twarzach.
85/1.8 to na cropie dość długa ogniskowa i poniżej 1/100 może być nie ostro.
Ostatnio edytowane przez Matsil ; 11-05-2009 o 20:17
R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty