Strona 222 z 1000 PierwszyPierwszy ... 122172212220221222223224232272322722 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 211 do 2 220 z 9993

Wątek: Sprzęt do ślubów

Uzależniony Awatar arrow

Domyślnie

ja tam zestawem ktory mam w opisie daje rade i nie zdarzylo mi sie abym mial problemy, co do wesel hmm jest roznie i trzeba byc plastycznym, nie wszystkim podobaja sie np zdjecia z mala GO czasami trzeba robic material pod konkretnych ludzi, zdarzylo mi sie ze czlowiek ktory kupowal fotki zapytal sie czemu tylko jedna postac jest ostra a reszta jest rozmazana, zadne tlumaczenia nie pomogly dla niego wszystko w kadrze ma byc ostre
    Canon FF

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MM-architekci Zobacz posta
    Piszac ze 5d + 35 i 85 elki to minimum , zdecydowanie przesadzasz , nie kazdy musi robic przynajmniej jakosciowo foty jak Ci z 50 polskiej , moze przesadzam ale , tanszym sprzetem tez mozna i klient bedzie zadowolony...
    Nienienie. Napisałem że to rozsądne minimum żeby zapewnić sobie najlepszą jakość zdjęć. W ym samym poście napisałem też że za "minimalne minimum" uważam dowolną puszkę XXD + 28/1.8 i 85/1.8.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez David Zobacz posta
    Nie żartuj. Miałeś 5D chociaż w ręku?
    Właśnie oboje z żoną mamy 30D i 5D na zmianę w rękach i mamy dokładnie takie same odczucia poparte doświadczeniem. Ja do tego używam też 1n i on, choć stary pryk, wydaje mi się bić czasem tamte oba na łeb : )
    Ale to już może być kwestia subiektywnego zachwytu tym aparatem.

Testowane w różnych warunkach. Nie tylko na ślubach. Mając na meczu piłkarskim 5D i 30D tego pierwszego nie wyjmuję z torby i to nie ze względu na ogniskową.

Zakładam, może niesłusznie, że w 5D i 30D jest ten sam AF. Ale na cropie z jakiegoś powodu działa on lepiej.
    Pewnie są na forum jacyś fachowcy którzy są w stanie to uzasadnić, ale coś w tym jest że cropy Canona od 30D w górę w stosunku do 5D lepiej radzą sobie z AF.
    Używaliśmy również 400D i też trudno mi się oprzeć wrażeniu że i tam AF był pewniejszy od 5D.
    Ostatnio edytowane przez josif ; 24-04-2009 o 10:34

Pełne uzależnienie Awatar banan82
    Miasto
    Scotland

Domyślnie

na sluby raczej bym bral cos pewnego USM - tamrony bym sobei raczej odpuscil - nie ma czasu na pomylki. Co do puszki to 40D ci wystaczy ale jednak dla pastyki kupilbym 5D. Na ebayu juz uzywki po 800 funtow chodza. 40D kosztuje chyba z 500. Roznica ogromna, tylko o bocznych punktach AF mozesz zapomniec - tylko przekadrowanie cie ratuje
    W kazdym razie jak masz zamiar wbic sie w rynek fotografow w UK? Ciekaw jestem bo myslalem o tym jako dodatkowym zarobku ale nie mam bladego pojecia jak sie wbic. A sluby co sobote
    5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez josif Zobacz posta
    A co do 5D
    5D nie jest ideałem na śluby
    jest po prostu dla wielu ludzi górną granicą możliwości finansowych
    jest mądrym rozwiązaniem problemu kupowania drogich szerokich cropowych szkieł
    daje piękny obrazek

ale AF to nawet 30D ma lepszy : (
    5D nie kupuje się dla AF, tylko dla plastyki obrazu, co przy fotografowaniu ślubów ma niebagatelne znaczenie. Jeżeli priorytetem jest AF to lepiej kupić jakiegoś Nikona.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pank Zobacz posta
    5D nie kupuje się dla AF, tylko dla plastyki obrazu, co przy fotografowaniu ślubów ma niebagatelne znaczenie. Jeżeli priorytetem jest AF to lepiej kupić jakiegoś Nikona.
    doskonale o tym wiem
    dlatego używamy 5D
    ale warto być świadomym jego ograniczeń

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez josif Zobacz posta
    Zakładam, może niesłusznie, że w 5D i 30D jest ten sam AF. Ale na cropie z jakiegoś powodu działa on lepiej.
    I źle zakładasz, bo to zupełnie różne układy obsługiwane przez inne procesory.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony Awatar arrow

Domyślnie

ok troche zmienie watek tej rozmowy, czy stosujecie podczas fotografowania dodatkowe programy w puszce takie jak korekcja winety czy tez priorytet jasnych partii obrazu ??
    Canon FF

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arrow Zobacz posta
    ok troche zmienie watek tej rozmowy, czy stosujecie podczas fotografowania dodatkowe programy w puszce takie jak korekcja winety czy tez priorytet jasnych partii obrazu ??
    priorytet jasnych partii nie bo używam w 95%tylko M, a korekcji winiety żadko, ale używam (tylko że do 135L nie działa..)
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Początki nałogu
    Miasto
    Dobczyce, Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arrow Zobacz posta
    MI się czasem zdaza uzywac, szczegolnie na 50D + 17-55.

Strona 222 z 1000 PierwszyPierwszy ... 122172212220221222223224232272322722 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów