Pokaż wyniki od 71 do 80 z 97

Wątek: kto sie przesiadł z 50D na 5D mk II -opinia

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jac Zobacz posta
    ja np zastanawiam sie nad dokupienime czegos bardzo kompaktowego takiej niby malpki (nie mylic z prezydencka ;-)), zeby czasmi na zdjecia nie zabierac ze soba 10kg sprzetu
    No właśnie, wszystko zależy jakiej jakości oczekujesz. Mam ten sam problem - na narty raczej lustrzanki bym nie zabrał i ostatnio robiłem jakimś małpiastym lumixem - jak na warunki to i tak super fotki wyszły. Z drugiej strony nie potrzeba super wypasionej lustrzanki żeby zrobić zdjęcie życia.
    P.S. A ja dokupuję 5-kę do 30-ki, bo poza jakością zdjęć i niskimi szumami przemawiajacymi za nowym sprzętem denerwują mnie te przeliczniki ogniskowych. Chcę, żeby 17mm to było 17 itd. Nie ma tak naprawdę dobrego uniwersalnego zooma do cropa, na codzień pstrykam 24-105 i często jest za wąski zaś 17-40 za krótki itd.

Cytat Zamieszczone przez michaljedynak Zobacz posta
    FF i dobre szkła - lepszy foty
    Dodałbym jeszcze dobry fotograf .

Cytat Zamieszczone przez michaljedynak Zobacz posta
    cięższy sprzęt i większy żal, gdy pojawi się kolejna odsłona 5D. Może lepiej poczekać parę miesięcy (tygodni?)? Cena, wówczas starej, "piątki" spadnie - a nowa pewnie skusi czymś jeszcze
    Jeżeli nowa 5-ka utrzyma się na rynku conajmniej tyle co stara (a jak na razie nie wyglada żeby była specjalnie nie udana biorąc pod uwagę jak się sprzedaje) to długo przyjdzie czekać na nową odsłonę .

Cytat Zamieszczone przez Goomis Zobacz posta
    Chyba, że nikon wpuści jakiś D800 z jakimś wypasionym, morderczym ficzerem i canonowi sprzedaż poleci :-P
    Ci co mają rozbudowany system canona i zainwestowali w niego dużą kasę raczej tak od razu na konkurencję się nie przesiadą. Raczej będą to nowi użytkownicy - no ale kto zaczyna od 5D ?
    Ostatnio edytowane przez Matsil ; 11-05-2009 o 20:06
    R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

Uprawnienia umieszczania postów