Strona 6 z 9 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 81

Wątek: Teren prywatny brak oznaczenia

Coś już napisał

Domyślnie

Przeczytalem caly watek i dalej sie zastanawiam nad jednym:
    jak mozna jakiemus gosciowi oddac z wlasnej i nie przymuszonej woli swoj dowod tozsamosci w celu skopiowania ?

sztajmes

Uzależniony Awatar blum
    Miasto
    świętokrzyskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sztajmes Zobacz posta
    jak mozna jakiemus gosciowi oddac z wlasnej i nie przymuszonej woli swoj dowod tozsamosci w celu skopiowania ?
    Cytat Zamieszczone przez Voith Zobacz posta
    Zaczalem sie rozgladac kolo tych wrakow po czym wyszedl do mnie wlasciciel - zacza sie na mnie drzec i kazal mi pokazac dowod - wyciagnalem portfel i zaczalem rozmawiac z nim na jakiej podstawie chce moj dowod - wyrwal mi portfel i wyjal dowod.
    tak, rzeczywiscie to byla wlasna i nieprzymuszona wola ;-)
    jedno mi jeszcze przychodzi do glowy.. potrzeba posiadania w takich momentach obciachowego aparatu nagrywajacego filmy

Pełne uzależnienie Awatar bebesky
    Miasto
    kielce

Domyślnie

NO TO DOWIEM SIĘ W KOŃCU GDZIE TE AUTOBUSY

pleneru szukam a ten wydaje się być ciekawy
    o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez blum Zobacz posta
    tak, rzeczywiscie to byla wlasna i nieprzymuszona wola ;-)
    jedno mi jeszcze przychodzi do glowy.. potrzeba posiadania w takich momentach obciachowego aparatu nagrywajacego filmy
    ale:

zacza sie na mnie drzec i kazal mi pokazac dowod - wyciagnalem portfel i zaczalem rozmawiac z nim na jakiej podstawie chce moj dowod
    Gdyby kolega nie wyciągnął portfela to ten mu by go nie wydarł. Jak ktoś jest agresywny, zaczyna szczuć psami, wyzywa i chce wylegitymować, to wyciąganie portfela nie jest najlepszym pomysłem. Ja w takiej sytuacji pewnie oddaliłbym się na bezpieczną odległość [ostatecznie stosując uciekaj-do] i zadzwonił po policję.
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bebesky Zobacz posta
    NO TO DOWIEM SIĘ W KOŃCU GDZIE TE AUTOBUSY

pleneru szukam a ten wydaje się być ciekawy
    No właśnie gdzie to? Bo jeśli gdzieś blisko to chętnie się tam wybiorę

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aptur Zobacz posta
    No właśnie gdzie to? Bo jeśli gdzieś blisko to chętnie się tam wybiorę
    A może tak zrobić zbiorowy najazd na te wraki. W Qpie siła

....... potrzeba posiadania w takich momentach obciachowego aparatu nagrywajacego filmy
    Ten sprzęt będzie wtedy też nieodzowny
    Ostatnio edytowane przez Jago ; 07-05-2009 o 10:45 Powód: Automerged Doublepost
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Uzależniony Awatar blum
    Miasto
    świętokrzyskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robgr85 Zobacz posta
    Gdyby kolega nie wyciągnął portfela to ten mu by go nie wydarł. Jak ktoś jest agresywny, zaczyna szczuć psami, wyzywa i chce wylegitymować, to wyciąganie portfela nie jest najlepszym pomysłem.
    tak, jak najbardziej sie zgadzam ale tu nie chodzi o pisanie co by bylo gdyby bo gdyby mial gaz ze soba to moglby go uzyc; gdyby wyciagnal telefon w celu powiadomienia policji moglby zostac go pozbawiony; gdyby byl wiekszy, odwazniejszy to moglby przy*ebac jegomosciowi; gdyby mial 5d2 to by nagral ta sytuacje itd ;-)

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

tak, jak najbardziej sie zgadzam ale tu nie chodzi o pisanie co by bylo gdyby bo gdyby mial gaz ze soba to moglby go uzyc; gdyby wyciagnal telefon w celu powiadomienia policji moglby zostac go pozbawiony; gdyby byl wiekszy, odwazniejszy to moglby przy*ebac jegomosciowi; gdyby mial 5d2 to by nagral ta sytuacje itd ;-)

Tu nie chodzilo mi o co by bylo gdyby. Jak ktos zaczyna sie na Ciebie wydzierac, grozic ze poszczuje psami itd to lepiej stanowczo odpowiedziec 'Nie nosze ze soba dokumentow' albo szybko brac nogi za pas. Niestety kolega zastosowal chyba najgorsza z mozliwych, nieinwazyjnych reakcji.

Jak idziesz ulica i slyszysz zaczepke 'Masz fajke?', to najlepszym rozwiazaniem jest szybkie odpowiedzenie 'Nie!' nie zwalaniajac tempa ani kierunku chodu. Jak sie zatrzymasz, wyjmiesz z kieszeni i zaczniesz pytac 'dlaczego mam Ci dac?' itp to nie dosc ze stracisz fajki to pewnie jeszcze kilka innych kosztownosci.

Czekam na zdjecia z grupowego pleneru CB
    Ostatnio edytowane przez robgr85 ; 07-05-2009 o 13:06
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Uzależniony Awatar blum
    Miasto
    świętokrzyskie

Domyślnie

szybko brac nogi za pas
    zeby tylko psy nie zostaly spuszczone
    Jak idziesz ulica i slyszysz zaczepke 'Masz fajke?', to najlepszym rozwiazaniem jest szybkie odpowiedzenie 'Nie!' nie zwalaniajac tempa ani kierunku chodu. Jak sie zatrzymasz, wyjmiesz z kieszeni i zaczniesz pytac 'dlaczego mam Ci dac?' itp to nie dosc ze stracisz fajki to pewnie jeszcze kilka innych kosztownosci.
    jakis czas temu powiedzialem "nie" to dwoch zdesperowanych chlopaczkow myslalo, ze klame i pobiegli za mna prosic jednak zebym poczestowal.. juz nie mowie "nie", mowie ze mam ostatniego ;-)
    Czekam na zdjecia z grupowego pleneru CB
    ja rowniez

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Voith Zobacz posta
    Wiatm, sluchajcie mam problem ...
    Stało się. Trudno. Moim zdaniem zrobiłeś wszystko, co mogłeś zrobić. Żeby wszystko chować w takich przypadkach (a nie wyciągać!) to też już wiesz. Dobrze, że nie rzucił Ci apratem.
    Może to wszystko nerwy. Może temu gościowi zniknęły juz jakieś graty i sam przestraszony zaczął krzyczeć. Skserował dowód - trudno. Nic już nie zrobisz. On pewnie także nic.
    Na drugi raz będziesz wiedział jak się zachować. A jak chcesz być spokojny to zgłoś zaginięcie dowodu, wyrób drugi i tyle.
    Na szczęście takich ludzi spotyka się bardzo rzadko. Pozdrawiam

Strona 6 z 9 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów