Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 53

Wątek: Opininia o 50D

Dopiero zaczyna Awatar czarekk

Domyślnie

fret dziękuje za linka. Znam bardzo dobrze . Ale to tylko tety ważne jest również wrazenie użytkowników i subiektywna ocena. Przynajmniej dl amnie wazne. Dziekuje wszystkim za opinie i juz sie zdecydowałem. Po świętach zamawiam. Może ktos poleci mi jakiś sprawdzony sklep internetowy gdzie mógłbym w miarę tanio kupić 50D. A już byłoby super gdyby był w Łodzi

Dziękuje i pozdrawiam
    Czarek

Coś już napisał

Domyślnie

regulacja działa bardzo dobrze, aby ją przeprowadzić należy wejść do zakładki autofokus/migawka-mikroregulacja AF i wtedy jezeli występuje BF lub FF w body to mozna to poprawić dla wszystkich obiektywów, jezeli bf lub ff występuje w poszczególnych obiektywach to można regulować kazdy obiektyw osobno pamięć zapamieta 20 obiektywów.regulacja jest na plus lub minus na pasku od -20 do +20 i praktycznie każdy nawet znacznie rozjechany obiektyw można wyregulować .

Domyślnie

To i ja zadam pytanie jakie zamieściłem w innym wątku ale nie było zbyt dużego odzewu.
    Na optyczne.pl w ich teście w przypadku zapisu w formacie sRAW szumy dla ISO 1600 i 3200 jest znacznie mniejsze w stosunku do tego co daje EOS 40D. Jak to jest w rzeczywistości czy faktycznie ISO 1600 i 3200 wygląda dobrze pod względem szumów?

Coś już napisał

Domyślnie

tak.. szumy sa mniejsze ale uwzględniając wielkość matrycy tzn.zdjęcia z 40d oglądamy przy powiększeniu 100% , natomiast zdjęcia z 50d oglądamy w powiększeniu 75% . przy tych powiększeniach otrzymujemy taką samą realną wielkość obrazu, natomiast przy powiększeniach z tych matryc o 100% szumy są na podobnym poziomie z minimalną przewagą na korzyść 40d dotyczy to RAW, natomiast jpg w 50d mają tak dobre algorytmy przetwarzania obrazu i odszumiania że zdjęcia sa prawie bez straty na jakości bardzo dobre nawet dla iso 3200

Bywalec Awatar toshimitsu
    Miasto
    Dublin/Lodz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zbyszekjan Zobacz posta
    Również lepszy wizjer:-D, wiecej szczegółów na zdjęciu, dodatkowy wyświetlacz (choć może nieco przeładowany informacjami).
    Prawda - wizjer lepszy

A i bateria. powrocilem do baterii z Canon-a G5. BP-511 czy cos takiego. duza roznica w pojemnosci.
    Positively dirty minded

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Potwierdzam! Wyświetlacz duży i czytelny, autofokus tez dobry. Szumy na pewno wypadną lepiej niż w twoim pentaxie, a sRawy niekiedy to naprawdę dobra rzecz Ja tam osobiście chwale te 15 mpx, ale to juz kwestia indywidualna. Na plus tez sterowanie lampą zewnętrzną z poziomu body. Baterie... ja tam jadę z gripem na zamiennikach Hamy i se chwale.
    Co do sklepu internetowego, to ja bym polecał allegro i naszych forumowych tipów.

Dopiero zaczyna Awatar czarekk

Domyślnie

Co do sklepu internetowego, to ja bym polecał allegro i naszych forumowych tipów.
    tzn ?

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

No tip to taki człowiek co sprowadza sprzęt z np. takiego Deutchlandu. Przed kryzysem było dość taniej niż w Polsce, a teraz ceny chyba są podobne. Tylko że ci "nasi" to już sprawdzeni ludzie, i interesy z nimi to czysta przyjemność (kontakt, czas dostawy, pancernie zapakowane przesyłki itd.). I z takich Niemiec masz europejską gwarancje więc normalnie masz jak z dystrybucji polskiej rok w naszym serwisie, a drugi możesz realizować np w tych Niemczech jak coś. I tak np od sprzętu ogólnie masz Towersa, Nowarta (i nie tylko). Opinie o nich znajdziesz na forum. Jak chcesz jakiegoś tamrona to do Cichego. Sprawdzą ci sprzęt na życzenie, nie dostaniesz jakiegoś mydlanego obiektywu. A poza tym to każdy z nich to dobry fotograf i można porozmawiać na temat. Nie wcisną nic na siłę itd.
    Jak mówię, przed kryzysem były bardzo konkurencyjni cenowo, teraz już się trochę wyrównało ale komfort psychiczny i zadowolenie podczas transakcji - bezcenne .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez margo7355 Zobacz posta
    ... natomiast jpg w 50d mają tak dobre algorytmy przetwarzania obrazu i odszumiania że zdjęcia sa prawie bez straty na jakości bardzo dobre nawet dla iso 3200
    Czy odszumianie w oprogramowaniu jakie Canon dodaje do aparatów przy wywoływaniu RAWów podlega takim samym algorytmom jak w BODY?

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów