Strona 61 z 102 PierwszyPierwszy ... 1151596061626371 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 601 do 610 z 1016

Wątek: ksiazki o fotografii

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Omawiane zdjęcia są małe, prawie jak miniaturki w galerii internetowej. Można to usprawiedliwić trochę ilością zdjęć poddawanych opisowi, choć wola łbym zapłacić nieco więcej aby widzieć je większe.
    To są te same zdjęcia co w całym rozdziale Tzn. każde zdjęcie jest przedstawione normalnie (nazwijmy to w dużym formacie), a następnie analizowane pod koniec każdego rozdziału) Również polecam.

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez StaszekAlkata Zobacz posta
    To są te same zdjęcia co w całym rozdziale
    Ha, masz rację.
    Przeglądając książkę zauważałem, że nie które zdjęcia są zamieszczone wcześniej jako duże, ale szczerze przyznam, większości na miniaturce nie rozpoznawałem, ot nie wprawne oko :rolleyes:
    PozdRufka
    Flowenol
    -------------------------------------------------------------
    Life is too short for reading MTF charts.
    Craig16229

tomso3
    Guest

Domyślnie

Witam wszystkich na wstępie. Moi drodzy moją zabawę z fotografiom zacząłem dawno, lecz to było tylko zatrzymywanie czasy na karcie pamięci. Teraz jestem na etapie zagłębiania się w fotografii, lecz mam jeden poważny problem absolutnie nie potrafię się posługiwać PS i szukam panowie jakiś instrukcji obsługi tego programu, jeśli macie namiary na liki z takimi instrukcjami to będę bardzo wdzięczny.

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomso3 Zobacz posta
    ...szukam panowie jakiś instrukcji obsługi tego programu...
    Zacznij od "manuala" (F1).
    EOS + Speedlite

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomso3 Zobacz posta
    Witam wszystkich na wstępie. Moi drodzy moją zabawę z fotografiom zacząłem dawno, lecz to było tylko zatrzymywanie czasy na karcie pamięci. Teraz jestem na etapie zagłębiania się w fotografii, lecz mam jeden poważny problem absolutnie nie potrafię się posługiwać PS (...ciach...)
    Nie martw się, rób zdjęcia tak abyś nie musiał go używać

Pogodnych świat dla wszystkich, idę śniadać:-D
    Ostatnio edytowane przez Flowenol ; 12-04-2009 o 08:43
    PozdRufka
    Flowenol
    -------------------------------------------------------------
    Life is too short for reading MTF charts.
    Craig16229

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Jakby się komuś przydał to dostałem kupon rabatowy z Heliona- 10PLN ważny do 21.04.2009

CE3057-8FFD99-H
    Canon 550D + 18-55mm f/3,5-5,6 IS (padnięty) + 50mm f/1.8 + 55-250mm f/4-5.6 IS + Tamron SP 17-50 mm F2.8 XR VC Di II +dobre chęci

Bywalec Awatar spoon
    Miasto
    Wroclove

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Flowenol Zobacz posta
    Z nie wydanych a czekających na premierę to polecam się szykować na tą pozycję: http://merlin.pl/Uchwycic-moment_Joe.../1,651457.html
    Cytat Zamieszczone przez spoon Zobacz posta
    w polsce to pewnie bedzie ksiazka na jedna sesje w empiku, moze byc tez przy kawie
    z przyjemnoscia moge cofnac te slowa po dokladniejszym przyjrzeniu sie tej pozycji sam ja kilka dni temu zanabylem, i chociaz chwilowo czeka na swoja kolej do poczytania, to jestem pewien, ze warto zapoznac sie z jej trescia inaczej nizli na jednej sesji w empiku :wink:
    I JUST LOVE TO PUSH THE BUTTON AND HEAR THE CAMERA SNAP | ruler of the world
    szukajka

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez spoon Zobacz posta
    po dokladniejszym przyjrzeniu sie tej pozycji sam ja kilka dni temu zanabylem(...) jestem pewien, ze warto zapoznac sie z jej trescia inaczej nizli na jednej sesji w empiku :wink:
    Ja też ją przejrzałem, nawet kilka razy, jak na jedną sesję w empiku to raczej wbrew pozorom jest zbyt rozległa;-) Z tego co zauważyłem, to wspomniane "omawianie zdjęć" ogranicza sie do powiedzenia "jak były zrobione", przez co czylelnik wysnuwa dalsze wnioski "jak można osiągnąc takie efekty", czy to nie pouczające?:grin:

Podobnie jak spoon; myślę o zanabyciu tej książki, ale podobnie jak baca; wahom się..;-)
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Bywalec

Domyślnie

a ja kupiłem- troche inne podejście-pozwala użyć swoich szarych komórek, nie tylko nokii3310
    Canon EOS KissX2(450D) i kilka drobiazgów :razz:

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Slider Zobacz posta
    Ja tak od siebie moge polecić książkę autorstwa Daniela Lezano i Bjorna Thomassena pt: "Fotografia portretowa 100 rad i pomysłów" Wydawnictwa Zoner Press. IMHO naprawdę dobra, i fajnie napisana, jest spoooro technik fotografowania portretów, podpowiedzi na co zwrócic uwagę itp.. Obiecuję, że nie bedzie to kolejna nudna książka o podstawach foto, kompozycji, kadrowaniu itp, o czym juz się setki razy czytało.., a co ciekawe tych przykladów rzeczywiscie jest wiecej niż 99 i mniej niz 101:-)

Pozdrawiam
    Jestem już blisko końca, książka bardzo ciekawa i na ogół przyjemna w lekturze, przynajmniej dla tak początkującego jak ja, jednak poziom tłumaczenia i korekty w wielu miejscach tragiczny i trochę przeszkadza w odbiorze. Terminologia jeszcze ujdzie, choć zdarzają się nowotwory typu "naświetlanie na drugą płytkę", ale poziom składni i gramatyki żałosny. Ma się wrażenie, że niektóre fragmenty tłumaczył program komputerowy, a korekty albo wcale nie było, albo robił ją ktoś, kto na pewno nie zdałby nowej matury z języka polskiego, nie mówiąc już o starej.
    Tomasz M.
    Canon 50D, C 24-105 L, C 70-200/4, C 85/1.8, Speelite 430 EX

Strona 61 z 102 PierwszyPierwszy ... 1151596061626371 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów