Strona 30 z 152 PierwszyPierwszy ... 2028293031324080130 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 291 do 300 z 1516

Wątek: Dofinansowanie na działalność z urzędu pracy

Uzależniony Awatar blum
    Miasto
    świętokrzyskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adi760303 Zobacz posta
    Tutaj raczej dowiesz się podstawa jakie dokumenty, warunki itp
    Tego to sie dowiesz sciagajac ze strony www urzedu odpowiednie dokumenty albo je dostaniesz na miejscu. Chodzi o "Kryteria przyznawania osobie bezrobotnej jednorazowych środków na podjęcie działalności gospodarczej" oraz "Wniosek o przyznanie środków z funduszu pracy na podjęcie działalności gospodarczej". Czytajac je nikt Cie nie wprowadzi w blad a nawet dostanie sie dokladniejsze informacje.. juz nie raz zostalo tutaj napisane, ze co urzad to inne warunki.

Początki nałogu
    Miasto
    Dobczyce, Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez blum Zobacz posta
    Tego to sie dowiesz sciagajac ze strony www urzedu odpowiednie dokumenty albo je dostaniesz na miejscu. Chodzi o "Kryteria przyznawania osobie bezrobotnej jednorazowych środków na podjęcie działalności gospodarczej" oraz "Wniosek o przyznanie środków z funduszu pracy na podjęcie działalności gospodarczej". Czytajac je nikt Cie nie wprowadzi w blad a nawet dostanie sie dokladniejsze informacje.. juz nie raz zostalo tutaj napisane, ze co urzad to inne warunki.
    Własie po to jest ten wątek żeby własnie takie informacje się tutaj znalazły i nie tylko. Pozdrawiam

Uzależniony Awatar blum
    Miasto
    świętokrzyskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adi760303 Zobacz posta
    Własie po to jest ten wątek żeby własnie takie informacje się tutaj znalazły i nie tylko. Pozdrawiam
    z calego kraju, z kazdego urzedu chcesz tutaj zgromadzic dane, ktore sie zmienia za jakis czas? zamast wejsc na www swojego urzedu lepiej przeczytac ~300 postow? imho bez sensu ale powodzenia

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

No bez sensu , bo juz nie raz pisalem , jedno miasto , dwa urzedy i zgola odmienne przepisy itd wiec jesli ktos faktycznie ma zamiar starac sie o kase , to trzeba ruszyc cztery litery ;]
    no comment...

Coś już napisał Awatar gushman

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MM-architekci Zobacz posta
    No bez sensu , bo juz nie raz pisalem , jedno miasto , dwa urzedy i zgola odmienne przepisy itd wiec jesli ktos faktycznie ma zamiar starac sie o kase , to trzeba ruszyc cztery litery ;]
    True, true... Naprawdę, te kilkanaście tysięcy to jedna z łatwiejszych dotacji, jakie istnieją. Popatrzcie sobie na pierwszy z brzegu wniosek o kasę z UE. Osiwieć można od samego czytania, o wypełnianiu nie wspominam. Oczywiście są od tego fachowcy, którzy łapią to w mig. Ale dla kogoś "z zewnątrz" to czarna magia.

A tu w PUPie łatwizna: co chcesz kupić, po co i czy będziesz wiedział jak tego z pożytkiem używać. I wsio.

I taka praktyczna rada przy okazji: sprawdźcie czy wniosek, który wypełniacie, jest aktualny! Ja byłem dzisiaj złożyć swój i straciłem tylko czas, bo okazało się, że w którymś momencie w tym roku w moim PUPie zmienili nieznacznie jego treść. I muszę przepisać do nowego i zgłosić się jeszcze raz.
    Ostatnio edytowane przez gushman ; 02-04-2009 o 19:34
    Mój sprzęt: szara karta na smyczy | aluminiowa drabinka z dwoma stopniami | statywik na 11 cm | 2 filtry UV | pudełeczko ochronne na kartę pamięci | jedna karta pamięci | druga karta pamięci | trzecia karta świętej pamięci | pilot z antenką | dyfuzor | druga wersja dyskoteki 580 EX z doniczką na kwiaty lightsphere | musztardówka 50 mm 1.4 | jasny 24-70 | jasne i stabilne 70-200 z najdłuższą nazwą | 1 Duży Marek Trzeci.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Taa latwizna , dla nas tak , ale sporo osob co jak co jest malo rozgarnietych i nawet z ta dotacja z pup maja problemy. Mowila mi babka , ta doradczyni co mnie przepytywala , jak sie spytalem ile ludkow wnioski zwiazane z foto skladaly , ze jakis jegomosc to nie byl w stanie nic powiedziec jak ma zamiar prowadzic dzialalnosc , jak klienta pozyska , zero kompletnie , pewnie znajomy mu wniosek wypelnil a ze Zenek chcial nowy aparat to sobie kupi i na komputer bedzie...

Z jednej strony dobrze ze tak latwo dostac ta dotacje , ja sie ciesze , bo to kopniak bedzie dla mnie na rozped kolejny , a z drugiej strony mogli by dawac dwa razy tyle kasy ale przy tym dwa razy trudniej by bylo dostac dotacje i odsiew wiekszy , bo co jak co , ale sporo pewnie tych firm padnie po roku , zus i inne rzeczy je zjedza.

edit

Haha mialem to samo , przepisalem na czysto nie na aktualnym wniosku , i stracilem sporo czasu siedzac w urzedzie na przepisywaniu , bazgralem jak nie wiem co ;]
    no comment...

Coś już napisał Awatar 7osiem
    Miasto
    warszawa

Domyślnie

łatwizna to jest bez urazy na wioskach..juz podobno wystepuje migracja do innych pupow ludzie melduja sie po rodzinach byle dostac kase .. w wwa 3razy odrzucili znajomemu wniosek zameldował sie u rodziny na wsi za 1 razem dostal i nic ze dawal ten sam wniosk ten z bledami formalnymi )

mam nadzieje ze razem ze mną nie bedzie 100 innych fotografów

Początki nałogu
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MM-architekci Zobacz posta
    Z jednej strony dobrze ze tak latwo dostac ta dotacje , ja sie ciesze , bo to kopniak bedzie dla mnie na rozped kolejny , a z drugiej strony mogli by dawac dwa razy tyle kasy ale przy tym dwa razy trudniej by bylo dostac dotacje i odsiew wiekszy , bo co jak co , ale sporo pewnie tych firm padnie po roku , zus i inne rzeczy je zjedza.
    Przecież jest to co piszesz - dotacja z działania PKOL 6.2.
    Jest tam właśnie 2x więcej kasy i dużo trudniej dostać. Wystarczy znaleźć odpowiedniego beneficjenta z listy WUP.
    EOSy, 17-40/4L, 24-70/2.8L, 50/1.8, 85/1.8, 100-300/4.5-5.6, Raynox 250, manfrotto, 420EX, 580EX I, II, elinchrom+ skyport.
    www.magaczewski.blogspot.com
    www.fotogaleria.magaczewski.pl

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Tylko ja to pisalem odnosnie PUP , wiem ze sa inne dotacje.
    no comment...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Po 2 tyg dostalem pisemko...

Mam sie zglosic do urzedu bo cos tam zle napisalem z charakterystyki ekonomicznej ( ciekawe bo ze tak powiem moja wtyczka dzien po zlozeniu , sprawdzala wniosek i niby bylo ok ) oraz adnotacje ze przez ten fakt , i przez to ze tyle wnioskow maja , wydluza sie okres na decyzje do 2 miesiecy .... jeden wielki lol. Pewnie sciema z tym bledem , a tylko musze tam isc , minely ledwo 2 tyg a oni juz wiedza ze w 4 sie nie wyrobia niezle...
    no comment...

Strona 30 z 152 PierwszyPierwszy ... 2028293031324080130 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów