Koszty transportu 150zł ?
Rower czy rolki ?
Koszty transportu 150zł ?
Rower czy rolki ?
Dla mnie to wyliczenia jest ok. Czego sie spodziewac w biznes planie ? Kokosow ? Przesadzacie.
no comment...
Zgodnie z tą tabelą: http://g.wieszjak.pl/p/_wspolne/plik...2010_12331.pdf str 12@martyna_p
Możesz mi jeszcze napisać w jaki sposób obliczyłaś sobie te 60 zł podatku na karcie?
moja stawka podatkowa wynosi 255 zł - 7,75% składki zdrowotnej (200,92) = dokładnie 54,08 podatku do zapłacenia.
Więcej na temat karty można przeczytać TUTAJ
Czytałem Twoje komentarze w tym wątku z zeszłego roku. Czy faktycznie wybór karty podatkowej był dla Ciebie korzystny i nie żałujesz?![]()
I jeszcze takie pytanko. Czy fotografia okolicznościowa w przypadku karty podatkowej podchodzi pod "usługi fotograficzne pozostałe"? Rozumiem, że od tej stawki opodatkowania także można odjąć 7,75 % ze składki na ubezpieczenie zdrowotne?
@martyna_p
W takim razie druga część mojego pytania wyżej już nieaktualna
Zastanowię się jeszcze nad tym, bo ciężko mi w tej chwili przewidzieć dokładne zyski z tej działalności. Wiadomo że na początku jest ciężko, czasami może w ogóle nie być zleceń, a podatek tak czy inaczej płacić trzeba będzie (w przypadku karty).
Ostatnio edytowane przez briho ; 26-02-2010 o 17:51 Powód: Automerged Doublepost
4 umowy w szczytowym miesiacu na 2000 zl = 8000 zl od tego ( wedlug mnie 20% przy ryczalcie ) to 1600 zl podatku , teraz sobie przekalkuluj nawet z tymi miesiacami kiedy nie masz zlecen.... 12 miesiecy z 60 zl karta podatkowa daje 720 zl cale...
uslugi fotograficzne , pkd 74.20 , i pod to wszystko podpada , i WSZYSTKO mozna wykonywac na karcie co jest usluga fotograficzna
no comment...
LOL ja w sierpniu 2009 dostałem dofinansowanie na 5DmkII jak był po 9700 :-P
Jako wkład własny miałem mój ówczesny sprzęt, tj: 40D, tammi 17-50, 50/1.8, 70-200/2.8L, 580exII, plecak i karty pamięci. Nie było problemu żeby dostać kaskę na 5DmkII i 85/1.8 z foto, lapka i monitor zewnętrzny. Jak padło pytanie czemu taki drogi aparat to powiedziałem, że ma możliwość kręcenia filmów w fullHD co może być atrakcyjnym dodatkiem do oferty firmy, po czym a po co laptop i monitor zew. to w odpowiedzi usłyszeli, że ekrany laptopów nie są przystosowane do wysokich wymagań kolorystycznych dla obróbki foto i dla wysokiej jakości zdjęć profesjonalny monitor graficzny jest niezbędny. I tyle. Koniec, żadnych pytań itp.
Co do ubezpieczenia - jest to normalne ubezpieczenie działalności gospodarczej i ubezpieczenie sprzętu przenośnego.
A koszt to już zależnie jaki sprzęt(kwota) i jakie opcje ubezpieczenia.
5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk
No tylko jak ja się starałam o dofinansowanie, to już się kasa kończyła i dyrektor mi otwarcie powiedział, że szukają oszczędności![]()
co to jest normalne ubezpieczenie DG ?
no comment...
A ja ponowię moje pytanie z kilku stron wstecz. Jeśli mam już przyszłych klientów na moje usługi (ślub znajomych w czerwcu) i chcę się tym "pochwalić" w UP, to w jakiej formie mam to załączyć do wniosku? Sporządzić wstępną umowę o dzieło?