Strona 130 z 152 PierwszyPierwszy ... 3080120128129130131132140 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 291 do 1 300 z 1516

Wątek: Dofinansowanie na działalność z urzędu pracy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekb Zobacz posta
    zrobisz kilka takich słubóww, a się przekonasz.
    Trzeba było npisać że będziesz robił śluby w Warszawie..

Panowie z FFŚ i o to tyle szumu??
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!

ripek, kolega nie będzie obrabiał zdjęć..
    Nie chce być złośliwa a nawet bezczelna, ale znam się coś nie coś na fotografii i nie zdecydowałabym się na warsztat u pana?

Nie powinien Pan pokazywać 1 zdjęcia , przecież każdy doświadczony fotografik wie, że jest przepalone, źle ustawione światło.

Ech
    http://www.b2warsztaty.pl/ to są niby te warsztaty?
    Ostatnio edytowane przez wymarzonyzawod ; 06-10-2010 o 04:27 Powód: Automerged Doublepost

Domyślnie Korekta

Bzdura.
    Sklep nie może ci odmówić zrobienia korekty i wystawienia ponownej faktury. Wiem , bo zajmowałam się miedzy innymi tym.
    Możesz zarządać zrobienia korekty i rozbicia na dwie faktury. Jeżeli Ci odmawiają postrasz ich odpowiednim organem.

Cytat Zamieszczone przez briho Zobacz posta
    Ale w związku z czym taka umowa? U mnie umowa kupna-sprzedaży musi być spisana tylko w przypadku zakupu sprzętu używanego o wartości powyżej 1 tys. PLN.

Ja natomiast mam problem innego nieco rodzaju. Zamówiłem obiektyw z innego miasta i okazało się sklep wystawił mi fakturę, do której wliczył koszt dostarczenia paczki kurierem. W umowie mam zapis, że środki z dotacji nie mogą być wydatkowane na pokrycie kosztów transportu towaru. Wiedziałem o tym i z góry założyłem, że ewentualne koszty dostawy zapłacę z własnej kieszeni. Napisałem w tej sprawie do sprzedawcy, poprosiłem o ponowne wystawienie faktury i niestety sprzedawca się na to nie zgadza. Teraz nie bardzo wiem co z tym zrobić. Mam nadzieję, że urząd nie będzie nadgorliwy i nie będzie się czepiał o te 20 zł. Czy ktoś z was miał taką sytuację?
    EDIT:

Co do tej umowy kupna-sprzedaży to może kurka źle zrozumiałem. O co w tym tak naprawdę chodzi? Nie wystarczy PUPowi sama faktura?
    Cytat Zamieszczone przez westu Zobacz posta
    Pytałem dziś w swoim UP i bez problemu mogę kupować rzeczy używane, bylebym miał umowę sprzedaży oraz z tego tytułu odprowadził odpowiedni podatek.
    czyli nie muszę składając wniosek składać umowy za zakup używanego sprzętu?

Bo jeżeli muszę to przecież to taki sam problem jak umowa przedwstępna.

A.
    Ostatnio edytowane przez wymarzonyzawod ; 06-10-2010 o 08:05 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Czy byłaś u siebie w urzędzie pracy w ogóle ?
    Cytat Zamieszczone przez wymarzonyzawod Zobacz posta
    Nie chce być złośliwa a nawet bezczelna, ale znam się coś nie coś na fotografii i nie zdecydowałabym się na warsztat u pana?

Nie powinien Pan pokazywać 1 zdjęcia , przecież każdy doświadczony fotografik wie, że jest przepalone, źle ustawione światło.

Ech
    http://www.b2warsztaty.pl/ to są niby te warsztaty?
    To chyba nie miejsce na takie wycieczki. Doświadczenia takiego jak Marek raczej nie masz więc może by tak na forum się przywitać a nie z biegu wymagać tylko ?
    Ostatnio edytowane przez MM-architekci ; 06-10-2010 o 09:25 Powód: Automerged Doublepost
    no comment...

Bywalec Awatar benicjusz
    Miasto
    Warsaw DC

Domyślnie

Te dotacje to fajna sprawa, niestety dla kogos kto prowadzi bez przerwy dzialalnosc od 13 lat i "jakos tam" sobie radzi, takie dotacje chyba sa poza zasiegiem - oczywisce to "na rozwoj firmy", a nie na rozpoczecie,

z jednej strony to dobrze ze daja na start to co nam (w domysle. spoleczenstwu sie nalezy), pomaga na ciezkim starcie, daje mozliwosci - o ile to jest dobrze wykorzystane, a nie tylko na rok i aby szpanowac nowymi FF oraz L-kami wsrod kolegow na plenerze.

jednakze jako prowadzacy dzialanosc czuje sie lekko dyskryminowany, tez bym zmienil komputer, zakupil nowego CS'a bo ledwo ta calosc zipie, moze jakies lepsze szklo, ale gdzie sie udac?

jakos chyba malo gramotny jestem, bo szukalem lecz nic nie znalazlem, oczywiscie reklam sejmiku i innych jednostek wspierajacych maly biznes jest bez liku to co z tego.

macie jakies pomysly?
    |CANON FF|

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

google nie boli , są programy wsparcia na rozwój już istniejących działalności , zależy też od regionu

poza tym ue wychodzi z założenia że jeśli ktoś działa te 13 lat np. to znaczy że dobrze sobie radzi , inwestuje i pomoc zbędna
    no comment...

Bywalec Awatar benicjusz
    Miasto
    Warsaw DC

Domyślnie

tego sie balem, lecz tyle to i ja znalazlem, google jest pelne pytantan takich "nieudacznikow" jak ja, co to niby niezle sobie radza, ale prawda jak wiecie nie jest tak piekna jak to sobie UE mysli - czasem, a zreszta jest jak jest

No nic trzeba sie bedzie zakrecic od drugiej strony i "wykorzystac" system na wojka, zone czy bezrobotna kochanke
    |CANON FF|

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

to pomyśl o tym jak możesz profil firmy rozwinąć np o inny zakres, czy też zatrudnić kogoś , na tą "innowacyjność" łatwiej coś szukac i nie musi to być nie wiadomo jaka innowacyjność a np no nie wiem rozszerzenie profilu o specjalistyczną fotografie architektury czy czegoś tam ;]

siądź z kartką papieru i pisz co ci przyjdzie do głowy
    no comment...

Bywalec Awatar benicjusz
    Miasto
    Warsaw DC

Domyślnie

dziekuje za pomoc, co do zatrudniania to nie - wiem, ze pomaga w otrzymaniu funduszy, ale sam ledwo unosze sie na powierzchni tzw. "kreski w biznesie",

nic to musze sie zakrecic, bardziej w temacie, jest cos takeigo jak: Działanie III.6 Regionalnego Programu Operacyjnego moze to jest wlansie to czego szukam.
    |CANON FF|

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MM-architekci Zobacz posta
    Czy byłaś u siebie w urzędzie pracy w ogóle ?

To chyba nie miejsce na takie wycieczki. Doświadczenia takiego jak Marek raczej nie masz więc może by tak na forum się przywitać a nie z biegu wymagać tylko ?
    Masz rację - sorry Marek za wycieczkę...

Doświadczenie mam odpowiednie aby zobaczyć błąd, a z błędem fot staram się nie publikować.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

przepalenie nie musi być błędem , trzeba się trzymać sztywno tego co ksiązkach piszą i "mądrzy" gadają ? , zresztą nie wiem o którym zdjęciu mowa więc
    no comment...

Strona 130 z 152 PierwszyPierwszy ... 3080120128129130131132140 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów