Strona 220 z 254 PierwszyPierwszy ... 120170210218219220221222230 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 191 do 2 200 z 2535

Wątek: Zarabianie na zdjeciach

Początki nałogu
    Miasto
    Zamieć

Domyślnie

Twór taki zaistanieć może, zwie sie umową o dzieło. Podatek zapłaci zleceniodawca i wszystki git.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez donald7000 Zobacz posta
    Twór taki zaistanieć może, zwie sie umową o dzieło. Podatek zapłaci zleceniodawca i wszystki git.
    sam sobie odpowiedziałeś

dobrze spisana umowa o dzieło (podpisana przed realizacją zlecenia) chroni Ciebie i zleceniodawcę.
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Początki nałogu
    Miasto
    Zamieć

Domyślnie

Trzeba było coś napisać po moim zapytaniu, a nie po tym jak sam odpowiedziałem. To kolejny dowód na to jak zdobywa się status forumowego mądrali.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez donald7000 Zobacz posta
    Trzeba było coś napisać po moim zapytaniu, a nie po tym jak sam odpowiedziałem. To kolejny dowód na to jak zdobywa się status forumowego mądrali.
    a myślisz że każdy 'forumowy mądrala' czyta wszystkie tematy, i marnuje swój czas na wypisywanie porad, które można znaleźć w google przy pomocy prostego zapytania?

Coś już napisał Awatar djaras
    Miasto
    Rumia/Gdynia

Domyślnie

Ile się człowiek musi nadźwigać żeby coś zarobic...

Nikt i nic go nie zaskoczy!!

BTW ... ile to wszystko może ważyć
    450D.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    warmińsko-mazurskie

Domyślnie

może ktoś wie kogo był to ślub ?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 123 Zobacz posta

może ktoś wie kogo był to ślub ?
    wygląda raczej na pole golfowe :P

Sun
    Guest

Domyślnie

Witam na forum Canona, zarejestrowany po roku ale co tam

Przeczytałem te ponad 200 stron i nie za bardzo znalazłem konkretnej odpowiedzi na temat podatków ze stocków, ponieważ chciałem rozpocząć tego typu "zajęcie"
    Oczywiście przeglądałem forum StockBoard i również trochę zagmatwanych odpowiedzi w tym temacie
    Z tego co do teraz udało mi się wywnioskować to:

• Płacę całość 19% od miesięcznego przychodu (nie od 50%)?
    • Jeżeli jestem bezrobotny to muszę założyć swoją działalność gospodarczą i dodatkowo oprócz podatku 19% płacić ZUZ?
    • Jeżeli pracuję na etacie i składkę ZUS płaci pracodawca to nie muszę zakładać DG i płacę sam podatek do US? Tak?
    • Rozliczam się raz w roku z podatku ze stocków w PIT-cie (jakim? pit-11?)

Jeżeli popełniłem gdzieś błąd to niech ktoś jak najszybciej mnie poprawi ponieważ zależy mi na konkretnej odpowiedzi osób, które już w tym siedzą trochę i zajmują się tym na co dzień.

Zaznaczę, że jestem obecnie absolwentem wyższej uczelni, zarejestrowany jako bezrobotny w Urzędzie Pracy i nie prowadzę DG, jestem zwykłą osobą fizyczną mam nadzieję, że ktoś pomoże, uff.

P.S. Wysłałem Email do Matki_Wariatki oraz Hallgerd ale nie ma odpowiedzi dlatego pytam się "wszystkich"

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Opole

Domyślnie

Trochę za dużo uproszczeń wprowadziłeś...
    Podatek płacisz od dochodu, nie przychodu.
    Jeżeli zakładasz DG to płacisz ZUS, ale jeżeli to Twoja 1-sza DG to płacisz składkę na ubezpieczenie społeczne od 30% podstawy.
    Jeżeli pracujesz na etacie prowadząc DG, to z DG płacisz tylko składkę zdrowotną.
    Składki na poczet zaliczki za podatek dochodowy płacisz co miesiąc, jednak deklarację składasz na koniec roku podatkowego. VAT płacisz co miesiąc, deklarację również składasz co miesiąc.

To ogólniki, odnośnie podatków wybierz się do księgowej, nie poruszyłem paru kwestii typu kwota wolna, czy odliczenia części składki zus.
    Pozdrawiam
    Leloo

Sun
    Guest

Domyślnie

Fakt, *dochodu, pomyłka .
    Czyli chcąc czy nie muszę założyć działalność gospodarczą? :/ Jestem osobą fizyczną a z tego co udało mi się wyczytać to, że osoba fizyczna pracująca na etacie (bez DG!) płaci tylko podatek od dochodu, a ZUS płaci pracodawca?, no właśnie jak to jest. Dzięki za odpowiedź
    Ostatnio edytowane przez Sun ; 12-06-2009 o 11:28

Strona 220 z 254 PierwszyPierwszy ... 120170210218219220221222230 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów