@Lukas87 najlepiej chyba podzwonić do konkurencji "pod przykrywką" i spytać ile mniej więcej by taka usługa kosztowała.
ile można wołać od firmy państwowej za reportaż o ich pracy powiedzmy 350 zdjęć. wiem tyle, że osoba która podejmie decyzje o wyborze fotografa liczy się z pieniędzmi, więc nie chcę żądać zbyt dużo, z drugiej strony zaniżać stawkę też nie bardzo.
lokalizacja wwa
Ostatnio edytowane przez giebe ; 11-05-2011 o 23:15
właśnie bardziej chodzi mi o opinię osób, które miały podobne doświadczenia lub znają stawki. 1k myślę, że to zdecydowanie za mało jak na wwa.
Kiedyś dawno temu , jak byłem młodym szczylem po szkole , podwykonawca pracujący dla firmy w której byłem zatrudniony zaproponował mi fuchę ... oczywiście nie miałem pojęcia ile powiedzieć ... więc zwróciłem się z pytaniem do starszych stażem pracowników ( niby kolegów ).
Podpowiedzieli kwotę (powiedzieli że takie są stawki w naszym fachu w tym regionie) , wykonałem swoją pracę u tego pracodawcy tylko jeden raz ... później się nauczyłem , że nie wszystkim można ufać - "koledzy" bali się że tracą zlecenia na rzecz młodszych i wpuścili mnie w maliny.
Zalecam dużo rozsądku z uwzględnieniem regionu .... nie wszędzie obowiązują te same stawki - najlepiej podzwonić po konkurencji - wskazane jest wykonanie zlecenia lepiej niż w/w konkurencja- wtedy można równać stawki do nich
55D,16-200
----------------------------------------------
150-250 od godziny pracy
no comment...
Według stawek ZPAF przy 4,5 godz. pracy w studiu minimalna stawka za godzinę wynosi ok. 333 zł więc 400 zł wcale nie jest sumą z kosmosu.