Strona 230 z 244 PierwszyPierwszy ... 130180220228229230231232240 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 291 do 2 300 z 2535

Wątek: Zarabianie na zdjeciach

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tezmarek Zobacz posta
    Adwokat "bierze" około 400 zł za godzinę. Dostosuj się do tej stawki...
    Piekarz/szewc ma tak samo postępować wobec adwokata... lub fotografa?
    zdRAWki
    Fotograf platoniczny

Domyślnie

@Lukas87 najlepiej chyba podzwonić do konkurencji "pod przykrywką" i spytać ile mniej więcej by taka usługa kosztowała .

Coś już napisał
    Miasto
    A, A

Domyślnie

ile można wołać od firmy państwowej za reportaż o ich pracy powiedzmy 350 zdjęć. wiem tyle, że osoba która podejmie decyzje o wyborze fotografa liczy się z pieniędzmi, więc nie chcę żądać zbyt dużo, z drugiej strony zaniżać stawkę też nie bardzo.
    lokalizacja wwa
    Ostatnio edytowane przez giebe ; 11-05-2011 o 23:15

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

To zależy ile cenisz swój czas. Jeden weźmie 1000 zł i będzie się cieszył, że zarobił a drugi za 2000 nie będzie chciał aparatu z torby wyjąć.. Licząc kwotę jaką zaoferujesz, nie zapomnij o czasie spędzonym przy kompie .. A co do konkretnej wyceny to nie pomogę bo się nie znam.. :P

Coś już napisał
    Miasto
    A, A

Domyślnie

właśnie bardziej chodzi mi o opinię osób, które miały podobne doświadczenia lub znają stawki. 1k myślę, że to zdecydowanie za mało jak na wwa.

Bywalec Awatar marbo
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Kiedyś dawno temu , jak byłem młodym szczylem po szkole , podwykonawca pracujący dla firmy w której byłem zatrudniony zaproponował mi fuchę ... oczywiście nie miałem pojęcia ile powiedzieć ... więc zwróciłem się z pytaniem do starszych stażem pracowników ( niby kolegów ).
    Podpowiedzieli kwotę (powiedzieli że takie są stawki w naszym fachu w tym regionie) , wykonałem swoją pracę u tego pracodawcy tylko jeden raz ... później się nauczyłem , że nie wszystkim można ufać - "koledzy" bali się że tracą zlecenia na rzecz młodszych i wpuścili mnie w maliny.
    Zalecam dużo rozsądku z uwzględnieniem regionu .... nie wszędzie obowiązują te same stawki - najlepiej podzwonić po konkurencji - wskazane jest wykonanie zlecenia lepiej niż w/w konkurencja - wtedy można równać stawki do nich
    55D,16-200
    ----------------------------------------------

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cenę 1000 zł podałem tak z czapy dla przykładu ..
    Ewentualnie podzwoń po konkurencji, powiedz że chciałeś coś takiego zlecić i niech Ci poda orientacyjną kwotę

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

150-250 od godziny pracy
    no comment...

Coś już napisał Awatar Nippy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Według stawek ZPAF przy 4,5 godz. pracy w studiu minimalna stawka za godzinę wynosi ok. 333 zł więc 400 zł wcale nie jest sumą z kosmosu.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nippy Zobacz posta
    Według stawek ZPAF przy 4,5 godz. pracy w studiu minimalna stawka za godzinę wynosi ok. 333 zł więc 400 zł wcale nie jest sumą z kosmosu.
    wiesz gdzie sobie te stawki zpFAfauu mozna wsadzic ? ;]
    no comment...

Strona 230 z 244 PierwszyPierwszy ... 130180220228229230231232240 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów