Pokaż wyniki od 31 do 40 z 73

Wątek: kończenie aukcji przed czasem

Widok wątkowy

Bywalec Awatar maczkus
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    O, to jednak zauważyłeś, że istnieje coś takiego jak "cena minimalna"? Idziemy tym tropem dalej - wystawiając towar BCM od złotówki z góry zakładasz, że znajdziesz osobę poza Allegro, albo wycofasz oferty przed jej końcem?

Odpowiadając na pytanie - nie wierzę w wystawianie BCM "przez pomyłkę", aukcja zakończona jest de facto transakcją K-S, więc jest wiążąca dla obu stron.
    Zakończona - tak. Odwołana - nie.

Osoba odwołująca oferty przed czasem nadużywa mechanizmu, który miał służyć do zupełnie innego celu. Jest więc oszustem, kłamcą (podaje fałszywy powód wycofania ofert) i w zasadzie (gdyby dało się udowodnić złe intencje) - przestępcą. Zdziwiony? Za mocno powiedziane? Czy złodziej, któremu nie da się udowodnić kradzieży przestaje być złodziejem? W twoich oczach staje się osobą "sprytną"?
    Czyli ten kto sprzedaje poza Allegro jest złodziejem? Kogo okrada?
    A sprytny był nie ten kto sprzedał, ale ten kto kupił. Wydymał wszystkich frajerów, którzy cierpliwie czekali na koniec aukcji. Ja też zawsze kontaktuje się ze sprzedawcą i proponuję mu cenę za zakończenie aukcji. Śmiać mi się chce jak widzę ciułaczy, którzy przez rok polują na jakiś obiektyw na Allegro, ustalają sobie górną nieprzekraczalną granicę ceny i czekają na okazję. Właśnie oni najwięcej krzyczą gdy do gry wkroczy ktoś, kto zaoferuje wyższą cenę. Przegrana boli

Tak, zdarzało mi się sprzedawać towar, który powinienem był wycenić wyżej.
    Może to zabrzmi jak banał, ale traktuję to poważnie - u mnie słowo cenniejsze od pieniędzy.
    Ja też sprzedałem kiedyś w taki sposób obiektyw i straciłem na tym ok. 1000zł. I teraz żałuję, że nie odwołałem w porę aukcji.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Jerry_R Zobacz posta
    Skad wiesz? Rozmawiales z nimi? Juz pisali niektorzy z nich, ze gdyby wiedzieli wczesniej, kupiliby gdzie indziej, nie czekajac na finalizacje. A co jesli zaraz maja wyjazd?

Obdarzyli kogos zaufaniem. Zaufaniem do przestrzegania ZASAD po DWOCH STRONACH.
    Widac jedna ze stron ma gdzies ZASADY... bo CZYTAC chyba potrafi...
    Jak ktoś ma zaraz wyjazd to nie czeka na koniec aukcji tylko dogaduje się jak najszybciej ze sprzedawcą.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Jerry_R Zobacz posta
    PS: Dam Ci inny przyklad - na innym forum slyszalem o fotografie, ktory skopsal sesje slubna i wzial pieniadze. Ja na jego miejscu, na MOJ KOSZT ponownie bym wynajal sale (zamek, palac, co tam bylo) i poprosil mlodych o powtorke sesji. Nic bym nie zarobil, nawet doplacil, ale dbam o marke. Tak postepuje w swojej codziennej pracy (branza nie foto, dla jasnosci). Albo przeprosil, nie wzial kasy, poprosil kogos lepszego, znajomego o to zeby gratis im zrobil na moj koszt. Jednym slowem nie obciazal innych.
    To akurat jest chamstwo wyższego kalibru. Ja też bym zrobił dokładnie tak jak Ty. W mojej branży (IT) też jak coś zepsuję to staram się wynagrodzić to klientowi, tak żeby był zadowolony.
    Ostatnio edytowane przez maczkus ; 31-03-2009 o 13:34 Powód: Automerged Doublepost

Uprawnienia umieszczania postów