Pokaż wyniki od 1 do 10 z 151

Wątek: Gdzie kupić zamienniki Aku LP-E6 (do 5DMkII)?

Mieszany widok

Bywalec
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

tylko że te 10 zamienników będzie ci działało około 10 razy krócej niż oryginał. Nie lepiej jest mieć 2 porządne oryginały niż 10 podróbek ???
    Oryginalny aku do 5D2 wykona ponad 2k fotek więc z 2 masz ponad 4k zdjęć czy to nadal mało ?

Początki nałogu Awatar woyd
    Miasto
    Dębno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adam_k Zobacz posta
    tylko że te 10 zamienników będzie ci działało około 10 razy krócej niż oryginał. Nie lepiej jest mieć 2 porządne oryginały niż 10 podróbek ???
    Oryginalny aku do 5D2 wykona ponad 2k fotek więc z 2 masz ponad 4k zdjęć czy to nadal mało ?

Adam - nie doczytałeś mojego postu. Napisałem, że za cenę jednego oryginalnego aku do 5DmII kupiłbym 10 zamienników do 40D i spółki - baterie typu BP-511 - zamienniki kosztowały swego czasu 30 PLN sztuka i miały pojemność większą niż oryginał. I to jest tragiczne

Co do aku do 5DmII - wiem, warto mieć oryginały, ale chore jest to, ile kosztują. A winna jest temu firma, której daliśmy zarobić kilka tys. PLN kupując jej aparat. Nie wiem, w co pogrywa, ale jej durna polityka przyczynia się do takiego poziomu cen jak to dzisiaj widzimy. Liczę na to, że ktoś szybko wynajdzie odpowiednik tak współpracujący z body jak oryginalny LP-E6 i w ten sposób Canon zostanie z magazynem oryginałów, których nikt za tak chorą cenę nie kupi.

Canon 5DmII + 40D + 24-70 f2.8 L + 17-40 L + 85 f1.2 L + 35mm f1.4 L + 70-200 f2.8 L + Tamron 28-75 + EF 50 f/1,4 II || Canon 580EX II + studyjne błyskotki 3000W || Blog || digart

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Bzdura - zmieniki bp511 działały lepiej niż oryginał a kosztowały 1/15 ceny oryginału - z zamiennikami do 5d mk2 tez tak będzie - kwestia czasu.
    Ostatnio edytowane przez wojkij ; 25-02-2009 o 01:48

Coś już napisał Awatar rodeoo
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

EBAY!!!
    proponuję zakupy
    LP-E6 z ladowarką

http://shop.ebay.de/?_from=R40&_trks...All-Categories

Bo u nas to za ruski rok
    Ostatnio edytowane przez rodeoo ; 25-02-2009 o 02:05

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

O... naprawdę? A sprawdzałeś? Mamy tu na forum kilka fajnych wątków o zamiennikach.
    Ja używam obecnie 3 par zamienników z czego najstarsze kupowałem jakoś pod koniec 2005 roku czy na początku 2006 roku - Premium Goldy w eltec.pl, potem dwie sztuki Hahnela w multifoto w grudniu 2007 i potem jakoś w kwietniu czy maju 2008 znowu Premium Goldy w Eltecu (na szczęście mają inny spód niż starsza para więc je rozróżniam). Z żadną parą nie zauważyłem żadnych problemów.

Uprawnienia umieszczania postów