Procesy chemiczne w baterii nie są aż tak jednakowe żeby wszystkie baterie były dokładnie jednakowe. Ale zapis ilości zdjęć na baterii jest ciekawy ponieważ możesz sobie sprawdzać ilość bez specjalnego zachodu. (Bez zapamiętywania kiedy włożyłeś baterie i kiedy się kończy). Przy dużej ilości fotek znaczenie ma też jak dużo przeglądałeś fotek na lcd aparatu. Różne obiektywy też pobierają różną ilość energii np IS.
Witam,
Aktualnie to nie znalazlem gdzie mozna kupic baterie, a mam teraz tylko jedna i tak troche slabo. Moze ktos wie gdzie mozna kupic?
Maly OT:
Czy ktos wie jak jest z wydajnoscia baterii AA w Gripie? zeby uzywac jako zamiennika bateri. Bowiem pczy wiekszej ilosci bateri to cenowo wychodzi tak samo, a nawet lepiej.
Miałem taki zestaw w poprzednim 5d. 6 aku dawało bezpieczne 500 klatek, ale korzystałem z tego niezbyt często, więc nawet nie wiem nawet, czy aku były w pełni naładowane. Pamiętaj też, że każdy używa aparatu inaczej, ja na przykład prawie nie korzystam z wyświetlaczy czy stabilizacji w obiektywach. A to ma spore znaczenie w zużyciu.
Jarek