Z moich doświadczeń zabawy z kilkunastoma obiektywami najgorszy był 16-35f2.8. Totalne mydło oraz spore zniekształcenia obrazu.
Z moich doświadczeń zabawy z kilkunastoma obiektywami najgorszy był 16-35f2.8. Totalne mydło oraz spore zniekształcenia obrazu.
Eos 1D Mark IV + maleńka szklarnia elek oraz jeden Zeiss:-D
wspominał kto o Sigmie 28-105 2.8-4 ?
tragedia z kolorami. zdjecia wychodza po prostu blade. a do tego mydełko jak sie patrzy.
no i cholernie łapie wszelakie bliki.
1d, 30, 24-200/2.8l, 580ex
Podpisuję się wszystkimi kończynami pod głosami oddanymi na Tamrona 70-300 (stara wersja, nowej nie widziałem). AF daje radę na wyścigach ślimaków - jest szansa na aż 30% trafionych zdjęć! Specjalny system wprowadzający aberracje chromatyczne dodaje kolorów nawet w najbardziej szare dni. A tak poważnie - cena adekwatna do jakości
Próby sprzedaży tego obiektywu zakończyły się w moim przypadku niepowodzeniem. Jestem zbyt uczciwy![]()
Tako rzecze Watson.
There are no stupid questions, just stupid people.
Wątek galeryjny na CB/Portrety@CB/Meksyk@CB/Sport@CB //Galeria przejściowa
Oho.. a mógłbyś na ten przykład rozwinąc ów ranking do powiedzmy 10 miejsc po przecinku?:-) może być zarówno stosunek jakośc/cena jak i zestawienie samych ewentualnych wad. jestem bardzo zainteresowany Twoim zdaniem na ten temat, bo trochę sprzętu z wyzszej półki już macałeś, wiec dobrze jest mieć rozeznanie co warto brać a czego sie wystrzegać, jesli (w jakiejś daleeekiej przyszłosci) będzie się chciało wydac 5 tysi na szkło:-)
Pojawił juz się?skoro każesz czekac tak długo na werdykt, to spodziewam się totalnej szmiry..
![]()
Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.
nie mozna powiedziec ze jakies szkla sa najgorsze, jedyne czego brak niektorym obiektywom to kontrstu, dobrego oddania kolorow, AF i ostrosciMnie wkurza ze Canon nie zrobil dobrej 50tki. 50 1.4 jest niby ok ale na 1.4 nie da sie robic zdjec z powodu tej okropnej aberacji. Nie podzielam zdania MMM odnosnie 35 - jak mozna mowic ze ma fatalny bokeh?
Ostre od 1.4, wg mnie troche jakosc wykonania lezy (w koncu to kurna eLka) ale cala reszta to miod.
5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
Crazy Apple Fanboy
Ex Linux User