ARROW jak u Ciebie w 5d mk2 działa AF z 24-105 ?? bo po teście optyczne.pl troche mi w głowie namieszali
ARROW jak u Ciebie w 5d mk2 działa AF z 24-105 ?? bo po teście optyczne.pl troche mi w głowie namieszali
Co prawda to nie ja zostałem wywołany do tablicy, ale stwierdzam, że moim zdaniem:
w 5D zdjęcia z 24-105 wychodziły trochę "plastikowo", jak to kiedys określił bodajże Banan82 - "takie kompaktowe", natomiast fotki z 24-70 mnie powalały na kolana (w sensie pozytywnym :-D) i do dzis tak jest.
Natomiast po podpięciu 24-105 do mojej 5Dmk2 to szkło ożyło. Pod względem obrazowania jest super, a AF trafia w najciemniejszych, oświetlonych świeczkami pomieszczeniach
Z kolei 24-70 zgubiło trochę swojego "czaru". Nie zupełnie, ale jednak...
A propos testu na optycznych: mając kilka różnych szkieł zauważyłem, że wszystkie te, które były skalibrowane "tak sobie", na szybko, zachowywały się czasem na dużych dziurach nieobliczalnie. Też się wściekałem na AF w puszce, ale kiedy poświęciłem im więcej czasu i skalibrowałem (wg absolutnie nic nie mówiącej skali) je dokładniej, to AF zaczął się mniej wygłupiać. Oczywiście, że AF się czasem gubi, tak jak to było w starej piątce i jest (i będzie) w innych aparatach świata....nie ma rzeczy idealnych (za wyjątkiem kuli
)
Ostatnio edytowane przez ARN ; 06-02-2009 o 20:23
ARN i reszta chłopaków, którzy testowali ten AF - wielkie dziękiteraz kamień spadł mi z serca. Ponieważ zastanawiam się na kupnem 5d mk2, ale gdzieś w sierpniu jak stanieje
a co sądzicie o takim porównaniu
http://www.dxomark.com/index.php/eng...(brand3)/Nikon
wychodzi na to że D3X jest NAJ pod każdym względem (czasem te testy wyglądają jak przekupione)![]()
1) Porownujesz puszki z roznych polek, jedna jest od drugiej prawie 3 razy drozsza...
2) Nie wiem, jak Ty ogladasz rezultaty? Spojrz na SNR 18% od ISO 800. Spojrz na Dynamic Range od ISO 800. Spojrz na Tonal Range od ISO 800. I na Color Sensitivity.
No i nie zapominaj co mierza te testy, a czego nie ;-)
Pozdrawiam!