Pokaż wyniki od 1 do 10 z 4099

Wątek: Canon EOS 5D Mark II

Mieszany widok

Coś już napisał

Domyślnie

ARROW jak u Ciebie w 5d mk2 działa AF z 24-105 ?? bo po teście optyczne.pl troche mi w głowie namieszali

Uzależniony Awatar ARN
    Miasto
    wieś pod Warszawą

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maik30d Zobacz posta
    ARROW jak u Ciebie w 5d mk2 działa AF z 24-105 ?? bo po teście optyczne.pl troche mi w głowie namieszali
    Co prawda to nie ja zostałem wywołany do tablicy, ale stwierdzam, że moim zdaniem:
    w 5D zdjęcia z 24-105 wychodziły trochę "plastikowo", jak to kiedys określił bodajże Banan82 - "takie kompaktowe", natomiast fotki z 24-70 mnie powalały na kolana (w sensie pozytywnym :-D) i do dzis tak jest.
    Natomiast po podpięciu 24-105 do mojej 5Dmk2 to szkło ożyło. Pod względem obrazowania jest super, a AF trafia w najciemniejszych, oświetlonych świeczkami pomieszczeniach
    Z kolei 24-70 zgubiło trochę swojego "czaru". Nie zupełnie, ale jednak...

A propos testu na optycznych: mając kilka różnych szkieł zauważyłem, że wszystkie te, które były skalibrowane "tak sobie", na szybko, zachowywały się czasem na dużych dziurach nieobliczalnie. Też się wściekałem na AF w puszce, ale kiedy poświęciłem im więcej czasu i skalibrowałem (wg absolutnie nic nie mówiącej skali ) je dokładniej, to AF zaczął się mniej wygłupiać. Oczywiście, że AF się czasem gubi, tak jak to było w starej piątce i jest (i będzie) w innych aparatach świata....nie ma rzeczy idealnych (za wyjątkiem kuli )
    Ostatnio edytowane przez ARN ; 06-02-2009 o 20:23

Coś już napisał

Domyślnie

ARN i reszta chłopaków, którzy testowali ten AF - wielkie dzięki teraz kamień spadł mi z serca. Ponieważ zastanawiam się na kupnem 5d mk2, ale gdzieś w sierpniu jak stanieje a co sądzicie o takim porównaniu
    http://www.dxomark.com/index.php/eng...(brand3)/Nikon
    wychodzi na to że D3X jest NAJ pod każdym względem (czasem te testy wyglądają jak przekupione)

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maik30d Zobacz posta
    wychodzi na to że D3X jest NAJ pod każdym względem (czasem te testy wyglądają jak przekupione)
    1) Porownujesz puszki z roznych polek, jedna jest od drugiej prawie 3 razy drozsza...
    2) Nie wiem, jak Ty ogladasz rezultaty? Spojrz na SNR 18% od ISO 800. Spojrz na Dynamic Range od ISO 800. Spojrz na Tonal Range od ISO 800. I na Color Sensitivity.

No i nie zapominaj co mierza te testy, a czego nie ;-)
    Pozdrawiam!

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów