Strona 129 z 410 PierwszyPierwszy ... 2979119127128129130131139179229 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 281 do 1 290 z 4099

Wątek: Canon EOS 5D Mark II

Domyślnie

z tym af to troche zalamka choc moze to przesada albo mieli walniety egzeplarz.
    watpie ,ze af jest gorszy niz w 5d mk1

Początki nałogu Awatar preinwher
    Miasto
    Zakopane

Domyślnie

Ale pojechali po autofokusie
    Canon eos 5d - ef 17-40 mm f/4L - ef 85 mm f/1.8 - ef 70-200 mm f/2.8 L IS - 430 EX
    http://www.waldemarlach.iportfolio.pl/

Przeszukaj forum http://maciejko.net/cbsearch/

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotobronx Zobacz posta
    z tym af to troche zalamka choc moze to przesada albo mieli walniety egzeplarz.
    watpie ,ze af jest gorszy niz w 5d mk1
    w takim razie z kontrolą jakości jest coś nie halo.
    Eos 500N/24f2.8/50f1.8/85f1.8

Bywalec

Domyślnie

napisami tam:
    Po tym, jak w Nikonie D90 ujrzeliśmy tryb wideo i możliwość nagrywania filmów w standardzie Full HD, przyszedł czas na Canona. Najnowszy 5D może nagrywać filmy w rozdzielczości 1920x1080 lub 640x480 pikseli. ... W trakcie nagrywania nie działa autofokus. Ostrość można regulować jedynie ręcznie.

Przecież to nieprawda. Nikon nie ma nagrywania w full hd, a piątka ma af przy nagrywaniu filmów.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez David Zobacz posta
    napisami tam:
    Po tym, jak w Nikonie D90 ujrzeliśmy tryb wideo i możliwość nagrywania filmów w standardzie Full HD, przyszedł czas na Canona. Najnowszy 5D może nagrywać filmy w rozdzielczości 1920x1080 lub 640x480 pikseli. ... W trakcie nagrywania nie działa autofokus. Ostrość można regulować jedynie ręcznie.

Przecież to nieprawda. Nikon nie ma nagrywania w full hd, a piątka ma af przy nagrywaniu filmów.
    To tylko dowodzi ile wart jest ten "test" ;-).
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Bywalec

Domyślnie

Poza tym celność AF tylko przy f 5,6-8 to totalna bzdura . Na 10 zdjęć jedno celne to jakaś kpina Wg tego testu Canon 1000 D ma lepszy AF niż nowa piątka
    Albo mieli walniętą puchę, albo jej nie skalibrowali do obiektywów, albo mieli złe intencje (obstawiam to ostatnie).
    Ostatnio edytowane przez David ; 06-02-2009 o 02:26

Bywalec
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez David Zobacz posta
    napisami tam:

piątka ma af przy nagrywaniu filmów.
    Można śmiało powiedzieć że nie ma AF przy nagrywaniu filmów bo z tym AF który 5 daje w trybie video to możesz sobie jedynie puszkę nagrywać na stole (oczywiście ze statywu)
    Nie ma trybu śledzenia AF a w obrazie ruchomym jakim
    jest video to chyba poważna wada prawda ?

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adam_k Zobacz posta
    Można śmiało powiedzieć że nie ma AF przy nagrywaniu filmów bo z tym AF który 5 daje w trybie video to możesz sobie jedynie puszkę nagrywać na stole (oczywiście ze statywu)
    Nie ma trybu śledzenia AF a w obrazie ruchomym jakim
    jest video to chyba poważna wada prawda ?
    To zależy. W wielu kamerach też nie ma. A w tych w których jest działa tak ślamazarnie, że i tak g... z tego. W większości przypadków tego problemu się nie zauważa ze względu na bardzo dużą GO jaką dają obiektywy kamer video. Zresztą na ekranie śledzenie ruchu z małą GO odbierane jest jako bardzo nienaturalne i operatorzy tego unikają jak ognia (chyba że jest to wyjątkowo kompozycyjnie zamierzone) - pomijając już fakt, że tanimi kamerami jest to praktycznie nie do osiągnięcia. Ratuje sytuację fakt, że w kamerze AF nastawia się cały czas, a nie fiksuje na stałe (jak to jest w 5-tce). Tyle że znów to rozwiązanie ma tyleż wad co zalet. Do statycznych ujeć zdecydownie lepsze jest to drugie. Nie ma nic gorszego niż jak w statycznej scenie "wyleci" ostrość. Co w kamerach (i to wcale tych nie najtańszych) potrafi się zdarzyć.
    Generalnie 5D nie jest kamerą i do filmowania dynamicznych scen się nie nadaje. Taka jest cecha tego sprzętu (ma zresztą więcej ograniczeń jako kamera, IMO gorszych). Natomiast pisanie, że nie ma AF jest mijaniem się z prawdą.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 06-02-2009 o 04:30
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

coz... moze w tym tescie troche przesadzili, ale na pewno nutka prawdy w tym jest, ze AF jest kiepski, co zreszta potwierdzaja tez inne zrodla

ja sie z tego ciesze, nie musze poki co szukac budzetu na nowe body i moge spokojnie focic stara 5D

5Dmk2 jak najbardziej nadaje sie do dynamicznych scen filmowych, tyle ze z podpietym rybim okiem albo czyms bardzo szerokim ;-)
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotobronx Zobacz posta
    albo mieli walniety egzeplarz.
    Nie wiem czemu, ale takie tłumaczenie pojawia się na tym forum przy okazji każdego testu rzucającego niezbyt korzystne światło, czy to na szklo, czy to na body. A tak naprawde co mieli w tej puszcze walnietego, to że AF działa lepiej z obiektywami Sigmy niż Canona? Szczerze mówiąc, to też nie chce mi się wierzyć, bo po dole z AF-em 10D/350D nie mogę sobie wyobrazić, żeby mogło się na rynku pojawić jeszcze coś gorszego.

Pozdro

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Strona 129 z 410 PierwszyPierwszy ... 2979119127128129130131139179229 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów