Strona 181 z 410 PierwszyPierwszy ... 81131171179180181182183191231281 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 801 do 1 810 z 4099

Wątek: Canon EOS 5D Mark II

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez furzyk Zobacz posta
    D700 nie dostal zadnych nagrod a 5dmk2 i owszem
    Aż mi się nie chce wierzyć. Jeszcze chyba nie było aparatu, który jakiejś nagrody by nie dostał.

BTW: Dla mnie te nagrody to parodia. Tak samo jak przypisywanie sprzętu do kategorii.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Narzekającym na AF w 5D/5D MkII polecam wątek "u konkurencji" http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=95329
    U sąsiada trawa jest zawsze bardziej żółta... ;-)
    Tyle, że problem jest w nowej pięćdziesiątce, a nie w D700.
    Mam do D700 sześć szkieł z AF (Nikkory, Sigma, Tamron) i z żadnym szkłem nie mam problemów z ostrzeniem bocznymi punktami.
    żółte FX + DX

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Aż mi się nie chce wierzyć. Jeszcze chyba nie było aparatu, który jakiejś nagrody by nie dostał.

BTW: Dla mnie te nagrody to parodia. Tak samo jak przypisywanie sprzętu do kategorii.
    przeciez jaja sobie robie. Kiedys nawet FZ30 dostal nagrode, kupilem go i prawie od razu sprzedalem jak zobaczylem szum na iso 80.
    śluby, studio - Poznań
    5dmkII, 12-200mm w 5 szklach

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa
    Pozdrawiam!

Coś już napisał

Domyślnie

Nadzieja matką głupich... Ta klapka mało powiedziane, że trzeszczy! Ten dźwięk wbija mi się do mózgu. To już A590 ma lepszą klapkę.

Domyślnie

No to ja mam jakis "felerny" egzemplarz bo nic nie trzeszczy...
    śluby, studio - Poznań
    5dmkII, 12-200mm w 5 szklach

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pinto Zobacz posta
    Nadzieja matką głupich... Ta klapka mało powiedziane, że trzeszczy! Ten dźwięk wbija mi się do mózgu. To już A590 ma lepszą klapkę.
    Cytat Zamieszczone przez furzyk Zobacz posta
    No to ja mam jakis "felerny" egzemplarz bo nic nie trzeszczy...
    ja też.. chyba się walnęli bo u mnie też nic nie trzeszczy..
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Domyślnie

Jeżeli kogoś to trzeszczenie tak bardzo drażni (ja tam nic nie słyszę, ale pewnie mam coś z uszami) to ja bardzo chętnie przygarnę takiego niepotrzebnego rzęcha i padakę 5DMkII!
    Będzie fajny backup!
    Fotografuję bez pośpiechu... Mój sprzęt: 1/ Dobre i wygodne buty. 2/ Zestaw "Małpa z Brzytwą" czyli ΣSIGMALux 50mm f/1.4 EX DG HSM z przypiętym 5DMkII, zoom nożny, flash... jaki flash???
    3/ Czasem także ΣSIGMA 12-24mm f/4.5-5.6 EX DG HSM i Carl Zeiss Planar T* 1.4/85 ZE

Coś już napisał Awatar HurricanE
    Miasto
    Żary

Domyślnie 5d mk2 - spust migawki

Witam.
    Pytanie kieruje do posiadaczy 5d mk2.

Jak u was działa spust migawki - czy jak we wszystkich aparatach canona jest taki delikatny klik przy wciskaniu. U mnie przy wciskaniu nie ma tradycyjnego jakby dwu stopniowego kliknięcie - poprostu jest jednakowo miekki przy naciskaniu aż do momentu wyzwolenia migawki.
    Wczoraj pstrykałem pomocniczo 50D i tam działa to nomrlanie jka w 30d i jak w 350 czy 400d.

Zastanawiam się czy nie trafił mi się wgzemplarz z wadą czy poprostu tak to rozwiązali w tym modelu.
    Niestety nie ma możliwości porówania z innym egzemplarzem.

Pozdrawiam
    Łukasz
    http://moj-aparat.blogspot.com/
    C 5D, Sigma A 24-105 f4; Tokina 100 f2.8 Macro;
    C 500n, Flexaret VI, Olympus OM10, Pentax ME, Zorka 4;

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez HurricanE Zobacz posta
    Witam.
    Pytanie kieruje do posiadaczy 5d mk2.

Jak u was działa spust migawki - czy jak we wszystkich aparatach canona jest taki delikatny klik przy wciskaniu. U mnie przy wciskaniu nie ma tradycyjnego jakby dwu stopniowego kliknięcie - poprostu jest jednakowo miekki przy naciskaniu aż do momentu wyzwolenia migawki.
    Wczoraj pstrykałem pomocniczo 50D i tam działa to nomrlanie jka w 30d i jak w 350 czy 400d.

Zastanawiam się czy nie trafił mi się wgzemplarz z wadą czy poprostu tak to rozwiązali w tym modelu.
    Niestety nie ma możliwości porówania z innym egzemplarzem.

Pozdrawiam
    Łukasz
    u mnie jest miękko ale raczej normalnie - dwustopniowy spust z wyraźnie wyczuwalnym oporem - ale miękki - nie trzeba na siłę go wgniatać
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Strona 181 z 410 PierwszyPierwszy ... 81131171179180181182183191231281 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów