Pokaż wyniki od 1 do 10 z 280

Wątek: slajdy - skanowanie

Mieszany widok

Kubaj.
    Guest

Domyślnie

To ja z tym samym pytaniem - jaki skaner?
    Mam z 1200 szt slajdów do wrzucenia do kompa. Cel naukowy: żeby wyglądało dobrze, a nawet jak najlepiej na projektorze średniej klasy (1280 x 1024). Ale z drugiej strony jak już włożę pracę w sam proces skanowania, to chciałbym mieć jak najlepsze efekty i może możliwość powiększenia, niewielkiego... :-D
    Jak się zepnę i poliżę własny łokieć to budżet będzie mógł przekroczyć magiczne 2000 PLN, więc raczej tańsze niż 2k.

Z tego co tu czytam to polecacie:
    Minolta Dimage Scan Elite 5400 II - tak dobry, że już go nie produkują

Minolta Dimage Scan Dual IV - nie tak dobry, ale też trzeba polować po komisach

Epson Perfection V700 Photo - ciut za drogi, ale skanuje

Epson Perfection 4490 Photo
    Epson Perfection V500 Photo - te ceny mają znośne, ale "przegrywają z dImage SE"

i rzeczy typu Nikon Coolscan 5000 czy 9000, gdzie dla ułatwienia producent podaje od razu cenę w nazwie modelu.

Wydaje mi się, że Epson 500 dał by radę, ale może się mylę?

Początki nałogu
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaj. Zobacz posta
    Jak się zepnę i poliżę własny łokieć to budżet będzie mógł przekroczyć magiczne 2000 PLN, więc raczej tańsze niż 2k.
    Nie masz skanera, nie masz pojęca o skanowaniu, nie wiesz co kupić... I w dodatku w ogóle nie policzyłeś ile kosztuje czas, który stracisz na skanowanie (a raczej na naukę).
    Zapłać te dwa tysiące komuś, kto się na tym zna i ma skaner - niech sobie zarobi, a Ty w tym czasie rób zdjęcia. Lepiej na tym wyjdziesz.
    Ostatnio edytowane przez Jester ; 26-01-2009 o 02:51

Uprawnienia umieszczania postów