Strona 19 z 608 PierwszyPierwszy ... 917181920212969119519 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 181 do 190 z 6075

Wątek: Co nowego u Canona? [Plotki]

Początki nałogu
    Miasto
    Otwock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez David Zobacz posta
    W maju 2009 roku mija 50-lecie powstania pierwszej lustrzanki Canona:
    http://www.canon.com/news/2009/jan06e.html

W związku z tą rocznicą powinni coś porządnego wypuścić, albo zafundować jakiś cashback. Nie znam mentalności Japończyków i nie wiem, czy przywiązują wielką uwagę do dat, ale pół wieku, to szmat czasu. Poczekamy - zobaczymy.
    Z tego co wiem, 5 jest u nich szczęśliwą liczbą, więc powinni się chyba jakoś do tego jubileuszu przyłożyć :-)

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Też mi się zdaje, że spokojnie iso 3200 może być zwłaszcza, że bezpośrednia konkurencja ma.
    Hehe, bezpośrednia konkurencja to nawet porządne AutoISO ma, którego nie uświadczysz w Canonie xxd czy 5d. Jak widać nasz ulubiony producent niewiele sobie z tego robi...

Pełne uzależnienie Awatar paweleverest
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

To zapowiadane na optyczne.pl 100-400 4-5,6L IS może być prawdziwym hitem. Jeżeli okaże sie że różnica klasy będzie taka jak miedzy starą a nową wersją 70-200 4,0L i szkło będzie miało jasność 4-4,5 w okolicach 300mm to ... ach te marzenia

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez paweleverest Zobacz posta
    i szkło będzie miało jasność 4-4,5 w okolicach 300mm to ... ach te marzenia
    To wydaje mi się bardzo mało prawdopodone.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony Awatar C80
    Miasto
    ZS

Domyślnie

Optyczne w plotkach:

Następca EOS-1D Mark III
    Plotka głosi, że Canon ma już gotowego do zaprezentowania w drugim kwartale tego roku następcę modelu EOS-1D Mark III. Jednak to czy aparat ujrzy światło dzienne, jest uzależnione od... decyzji FIFA. Międzynarodowa Federacja Piłki Nożnej ma ustosunkować się niebawem w sprawie możliwości używania na stadionach profesjonalnych lustrzanek rejestrujących filmy wideo. FIFA zastanawia się czy nie jest to sprzeczne z umowami sprzedaży (często na wyłączność) praw transmisji stacjom telewizyjnym. Chyba nikt się nie spodziewał, że ta nowa funkcja, która niedawno zagościła w lustrzankach wprowadzi takie zamieszanie w świecie fotografów sportowych.
    To są jakieś jaja. Z jednej strony to dobrze, że w planach jest Mark IV. Będę miał szansę taniej kupić Marka II lub Marka III.

Z drugiej Canon idzie w stronę N***na który też zmajstrował lustrzankę kręcącą filmy. Po co to komu? Przecież to segment zaawansowanych profesjonalnych fotografów, a nie podjaranych amatorów.

Bywalec Awatar jar14
    Miasto
    Domanowice-Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez C80 Zobacz posta
    Optyczne w plotkach:

To są jakieś jaja. Z jednej strony to dobrze, że w planach jest Mark IV. Będę miał szansę taniej kupić Marka II lub Marka III.

Z drugiej Canon idzie w stronę N***na który też zmajstrował lustrzankę kręcącą filmy. Po co to komu? Przecież to segment zaawansowanych profesjonalnych fotografów, a nie podjaranych amatorów.
    a po to że za jakiś czas w newsach netowych zamiast fotek ze starującego nowego airbusa zobaczysz krótki filmik.

Uzależniony Awatar bundy
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jar14 Zobacz posta
    a po to że za jakiś czas w newsach netowych zamiast fotek ze starującego nowego airbusa zobaczysz krótki filmik.
    Rozumiem, że także stacje telewizyjne będą wtedy zatrudniać tylko fotografów, którzy jednocześnie będą mieli drugi etat w redakcjach gazet? ;-) ;-)
    A kamerzystów na Madagaskar! ;-)
    Ja jednak jestem chyba trochę zacofany, bo ślepo wierzę w specjalizację. Wiem, że foto i wideo, to działki dość sobie bliskie, ale kręcący (bo nie nazwałbym tego filmowaniem) fotograf trochę wygląda jak chirurg ortopeda, który przy gipsowaniu złamanej ręki robi dodatkowo manicure i tipsy :-) :-)
    Ostatnio edytowane przez bundy ; 19-01-2009 o 10:34
    1, czarne i białe szkiełka + worek gratów... ale chyba i tak nie umiem robić zdjęć...

Bywalec Awatar Poohutch
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bundy Zobacz posta
    kręcący (bo nie nazwałbym tego filmowaniem) fotograf trochę wygląda jak chirurg ortopeda, który przy gipsowaniu złamanej ręki robi dodatkowo manicure i tipsy :-) :-)
    Przednie porównanie! Uśmiałem się szczerze.
    Canon 400D | Canon 10-22 USM | Sigma 30/1.4 EX |Speedlite 380 EX | fajny statyw, polary marumi DHG, a do tego
    Pentax MX x2 | SMC 24/2,8 | SMC-M 50/1.7 | SMC-M 35/2 | Printzflex 80-200

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jar14 Zobacz posta
    Bardzo możliwe - szczególnie, że też technologie pozwalające stworzyć "elektroniczny papier" to już nie SF.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Ja tam się dobrze czuję jako fotograf i kamerzysta. Zdjęcia widzieliście, a filmy tu :
    http://www.youtube.com/watch?v=XwovjDoxKDs
    http://www.youtube.com/watch?v=QmMiy58-IEU
    Myślę, że w obu rolach znajduję się przynajmniej jako przeciętniak (uwzględniając również mój nikły wiek )

Strona 19 z 608 PierwszyPierwszy ... 917181920212969119519 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów