Strona 29 z 608 PierwszyPierwszy ... 1927282930313979129529 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 281 do 290 z 6075

Wątek: Co nowego u Canona? [Plotki]

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Slider Zobacz posta
    Wbudowany, ale wymienny. Czy w czasach analogów było tak, że cyknęło się 36 klatek i aparat konczył dzialalność? teraz rozumiem dlaczego wtedy było to "hobby dla bogatych":grin:

Wystarczy poczekac, az producenci zaczną pakować 50Mpix do małpek i jakośc będzie porównywalna..

Pozdrawiam
    Jejkuu ...coś sie na mnie uparł .. .Nie "wymienny "chyba że młotkiem.Pierwsze mierzyły nad obiektywem na [ogół selenowe] siedziały w budce pryzmatu. Bodajże :smile: początek lat siedemdziesiątych kupilem Practicę PLC .Miała TTL [pomiar światła przez obiektyw] Element swiatłoczuły współczesny.Wskazania światłomierza dokladnie jak dziś we wizjerze,czulość nastawiało się pokretłem jak w G9 ,tyle że w DIN-ach.elektryczna symulacja przysłony [obiektywy electric] a więc pomiar światla odbywal sie tak jak dziś na pelnym otworze.Do dziś mam ten aparat ,obiektywy cudne np.pancolar 50/1,4. Ciekawe ile dziś wytrzyma np. 40d czy inny aparat .A lekko to ta praktica ze mna nie miała.Ja nie widze żadnej róznicy bo automatyki nie używam za często i dziś.Brak jedynie histogramu.A przecież enerdowska Praktica podobnie jak dziś sztandarem światowego postępu nie była :smile: .Ja też nie byłem kupujacym prototypy klientem .Pocieszę narzekajacych dziś na ceny że [mimo kupna w Berlinie] poszły na nią dwuletnie oszczędności ,a zarabiałem dobrze.Slider nie męcz juz starszego pana ok? Pozdrawiam :smile:
    Ostatnio edytowane przez janmar ; 13-02-2009 o 02:02

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez janmar Zobacz posta
    Jejkuu ...coś sie na mnie uparł ..
    Wybacz, musiałem z Ciebie trochę wycisnąć tej wiedzy bo nosisz w sobie niezgłębione tajniki sztuki fotograficznej:-) ale i tak minąłes się z przeznaczeniem, bo Sławkowi chodzilo o negatyw; dasz wiarę?

Slider nie męcz juz starszego pana ok? Pozdrawiam :smile:
    Dobrze, Panie Starszy. Pozdrawiam
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez slider Zobacz posta
    wybacz, musiałem z ciebie trochę wycisnąć tej wiedzy bo nosisz w sobie niezgłębione tajniki sztuki fotograficznej:-) ale i tak minąłes się z przeznaczeniem, bo sławkowi chodzilo o negatyw; dasz wiarę?

dobrze, panie starszy. Pozdrawiam
    Dzięki

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Wybacz, musiałem z Ciebie trochę wycisnąć tej wiedzy bo nosisz w sobie niezgłębione tajniki sztuki fotograficznej:-)
    Oj, to jak będzie jakieś forumowe spotkanie to musisz przyjechać bo Marek to także świetny "opowiadacz" na żywo i możne jeszcze więcej się dowiedzieć... ma też wyjątkowe zdolności przekonywania - wystarczy że dał popatrzeć mojej żonie w 5d z przypiętym 35L i od razu stwierdziła że to co mamy już jest fe i trzeba takie kupić
    a z tym "Panem Starszym" Marku to przesada..
    Pozdrawiamy ciepło..
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Coś już napisał Awatar Martins
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

I to 5d, które z tego co pamiętam nie działało Także przyłączam się do pozdrowień.
    www.marcinkowalczyk.com
    www.marcinkowalczyk.com/blog
    FF, Crop, parę szkiełek i dwie lampy

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Hmmm... to już mogę zamknąć wątek czy was wyciąć?

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Chcesz zamknąć wątek, którego temat nie ma końca..?
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    hmm... jakie to proste - Vitez zamknie wątek i Canon nie będzie miał już nowości

Cytat Zamieszczone przez Martins Zobacz posta
    I to 5d, które z tego co pamiętam nie działało Także przyłączam się do pozdrowień.
    Nieważne.. ale teraz Marek ma DeEsa3 to i niebezpiecznie zerkać (chociać akurat Tobie polecam takie zerknięcie )
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

To taka groźba by skończyli z offtopem . Można zamknąć na dzień, dwa aż gorące głowy odparują...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Wracając do meritum .
    Ta specyfikacja już tu była i dość często się powtarza. Być może będzie to prawda.

Cytat Zamieszczone przez CR
    DSLR
    Canon Rebel 500D

mp: 15.1
    ISO: 100-3200
    Proc: DIGIC IV
    LCD: 3″ VGA LCD
    crop: 1.6
    FPS: 3.5
    AF: 9 Point AF
    AF: Face Detection
    Battery: LP-E5
    Feature: LiveView
    Feature: Movie Mode w/contrast detect AF

Possibly a jogwheel added to the body.
    Nie wygląda przełomowo i dlatego jest wiarygodna 8).
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 29 z 608 PierwszyPierwszy ... 1927282930313979129529 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów