Strona 9 z 608 PierwszyPierwszy ... 78910111959109509 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 6075

Wątek: Co nowego u Canona? [Plotki]

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jagular Zobacz posta
    większość użytkowników aparatów prawdopodobnie nawet nie wie, co to są te megapiksele. Ale wie że więcej=lepiej.
    Hmm.. na szczęście ja juz z tego wyroslem:wink:
    Co do tych megapixeli to ja mam nieco inny przyklad, bo mój znajomy kupil sobie Nikosia D40 i ciagle robil na ISO 800, ja sie go pytam "dlaczego"? na co slyszę "no bo tak bylo fabrycznie, to zostawiłem" hmm.. no dobra nie bede się czepiał.. wędruje po menu dalej i widzę, że redukcja szumow jest wyłączona, ja sie go pytam "dlaczgo"? na co słyszę "myslalem, że chodzi o szum w dźwieku, a jeszcze nie umiem tu filmów nagrywać"
    Nie wiem czy taki poziom obsługi aparatów przez uzytkowników to powod do smiechu, czy płaczu..?
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Początki nałogu

Domyślnie

Taki poziom prezentuje większość z masy dziesiątków milionów użytkowników aparatów fotograficznych.
    Jest to już od dawna mi obojętne i wcale mi to nie przeszkadza
    Aparaty, obiektywy, lampy.

Początki nałogu
    Miasto
    Otwock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Slider Zobacz posta
    Hmm.. na szczęście ja juz z tego wyroslem:wink:
    Co do tych megapixeli to ja mam nieco inny przyklad, bo mój znajomy kupil sobie Nikosia D40 i ciagle robil na ISO 800, ja sie go pytam "dlaczego"? na co slyszę "no bo tak bylo fabrycznie, to zostawiłem" hmm.. no dobra nie bede się czepiał.. wędruje po menu dalej i widzę, że redukcja szumow jest wyłączona, ja sie go pytam "dlaczgo"? na co słyszę "myslalem, że chodzi o szum w dźwieku, a jeszcze nie umiem tu filmów nagrywać"
    Nie wiem czy taki poziom obsługi aparatów przez uzytkowników to powod do smiechu, czy płaczu..?
    hehe, a kiedyś zdarzyło mi się oglądać fotkę takiego fotografa, która zdobyła najwyższą nagrodę w jakimś tam foto-konkursie ;-)

Początki nałogu Awatar Alde
    Miasto
    Koszalin

Domyślnie

A ja tak w kwestii formalnej ... co będzie po 90D ? ... oczywiście chodzi o numerek a nie o to czy będzie spełniał obowiązki małżeńskie itp.

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Myślę, że ta specyfikacja jest wyssana z palca. Po co Canon miałby dawać "Various crop modes". Przecież wszystkie jego obiektywy, które można podłączyć do body z pełną klatką, kryją pełną klatkę.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piast9 Zobacz posta
    Po co Canon miałby dawać "Various crop modes". Przecież wszystkie jego obiektywy, które można podłączyć do body z pełną klatką, kryją pełną klatkę.
    Z tego samego powodu, dla którego robi to Nikon - w trybach kadrowanych można zwiększyć szybkostrzelność.
    EOS - conditio sine Kwanon...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    PS
    Piszą, że Canon wygrał proces o patenty na SED. Piszą też, że teraz to musztarda po obiedzie...
    No wygrał ale musztrada jest, bo w tym czasie LCD staniało kilkakrotnie. Do tego kryzys i chyba nie najlepszy moment na wprowadzanie nowości.

Co do lustra półprzepuszczalnego to w dobie szalejących wysokich iso gdzie liczy się niemal każda ćwiartka fotonu to nie wiem czy to najlepsze rozwiązanie.

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Z tego samego powodu, dla którego robi to Nikon - w trybach kadrowanych można zwiększyć szybkostrzelność.
    No a poza tym "przedłużone" ogniskowe bez bawienia się w kadrowanie. W reporterce to spora zaleta.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Co do lustra półprzepuszczalnego to w dobie szalejących wysokich iso gdzie liczy się niemal każda ćwiartka fotonu to nie wiem czy to najlepsze rozwiązanie.
    Możliwe, ale z drugiej strony pojawiłyby się filmy HD kręcone (w dzień!) przez 200IS na f/2 z IS i z AF w trybie AI Servo, na których coś się dzieje!
    EOS - conditio sine Kwanon...

Pełne uzależnienie Awatar mate00sh
    Miasto
    Warszawa & Mysiadło

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    No a poza tym "przedłużone" ogniskowe bez bawienia się w kadrowanie. W reporterce to spora zaleta.
    Zastanawiam się tylko jak rozwiążą kadrowanie przez wizjer (nie wie jak to jest w Nikonie), będą ramki oznaczające różne cropy?
    "Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston

Strona 9 z 608 PierwszyPierwszy ... 78910111959109509 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów