Pokaż wyniki od 1 do 10 z 199

Wątek: Tamron 17-50

Mieszany widok

Początki nałogu

Domyślnie

tamron 1200
    kit 120
    czy celnosc jest 12 razy lepsza?

tamron chyba jest fajny jak ktos faktcznie robi zdjecia poza 17mm i chce dojechac do 50mm choc wtedy jest 50mm 1.8 zasadniczo wiec tamron jest za drogi jak na jakosc i servis ktory tamron pokazuje polakom

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kubaj Zobacz posta
    tamron 1200
    kit 120
    czy celnosc jest 12 razy lepsza?
    Na pewno nie, ale przy 50mm wpada do Tamrona 4 x więcej światła
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Domyślnie

A ja mam następujące pytanie (może troszkę nie na temat): Jakiś czas temu przy ogromnym mrozie (-15stC) próbowałem rozkręcić swojego Tamrona i przeskszył mi pierścień ogniskowej. Od tej pory stale przeskakuje (kręci się bez oporu w lewo i prawo nie zmieniając ogniskowej), jednak, jeżeli używam go z dużym wyczuciem działa, ponadto szkło jest sprawne i optycznie i mechanicznie. AF trafia w punkt.

Czy ktoś spotkał się z taką usterką i najważniejsze pytanie, ile może kosztować naprawa?
    Eos 7d : Canon 70-200L f/4 : Tamron 17-50 f/2.8 : Canon 50 f/1.4 : Samyang 8mm f/3.5

Zablokowany
    Miasto
    Wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rakuu Zobacz posta
    A ja mam następujące pytanie (może troszkę nie na temat): Jakiś czas temu przy ogromnym mrozie (-15stC) próbowałem rozkręcić swojego Tamrona i przeskszył mi pierścień ogniskowej. Od tej pory stale przeskakuje (kręci się bez oporu w lewo i prawo nie zmieniając ogniskowej), jednak, jeżeli używam go z dużym wyczuciem działa, ponadto szkło jest sprawne i optycznie i mechanicznie. AF trafia w punkt.

Czy ktoś spotkał się z taką usterką i najważniejsze pytanie, ile może kosztować naprawa?
    Pytanie powinno brzmieć - "gdzie go naprawić", a nie "za ile"

Domyślnie

Myślałem nad autoryzowanym serwisem (Foto-Technika), ale może macie inne propozycje
    Eos 7d : Canon 70-200L f/4 : Tamron 17-50 f/2.8 : Canon 50 f/1.4 : Samyang 8mm f/3.5

Uprawnienia umieszczania postów