Strona 57 z 410 PierwszyPierwszy ... 747555657585967107157 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 561 do 570 z 4099

Wątek: Canon EOS 5D Mark II

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aptur Zobacz posta
    Dosyć regularnie używam 85/1.8 w skąpym świetle bez lampy i ten obiektyw z 5D trafia mi idealnie w punkt. Niezależnie od tego czy z sufitu świeci żarówka energooszczędna, zwykła czy inny przepraszam osram. Chyba mi nie powiesz, że 85/1.2 jest gorszy
    Na Twoim miejscu sprawdziłbym puszkę bo taki BF wskazuje na to, że albo masz uwaloną puszkę albo szkło. Sorry ale w to , że żarówki energooszczędne powodują BF lub FF to nie uwierzę. No chyba, że dodali to jako gratis do nowej piątki.
    Skoro w Whitepaper napisali ze jest niewrazliwa na rodzaj oswietlenia tzn ze byla wrazliwa prawda? Niestety nie mam teraz tego zestawu aby potwierdzic teze.

Dr. Jekyll
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez CmaBarowa Zobacz posta
    Tak jak już było tu często pisane, głównie ślubniacy mogą mieć z tym AF'em pewne problemy, a to i tak tylko w trudnych warunkach na przyjęciu weselnym, bo w plenerze, czy w kościele, to spokojnie ten AF sobie poradzi.
    No i widzę, że temat autofocusa wałkujemy od początku :-) Ślubniacy powinni sobie wydzielić wątek, bo jeżeli ktoś się za dokładnie nie wczyta to pomyśli, że AF z nowej 5-ki jest do niczego.
    A jeżeli ktoś nie goni autofocusem (tu opieram się tylko na opiniach forumowiczów, bo sam nie miałem jeszcze okazji sprawdzić) za "pełnoichwszędzie" dziećmi lub wirującymi równie szybko parami w tańcu to 5DII zrobi zdjęcie nawet przy jednej świeczce. Oczywiście mówię tu o porze nocnej i o braku innego oświetlenia. W zasadzie to mrok jest taki, że w wizjerze prawie nie widać pól autofocusa. No i oczwyiście środkowy punkt łapie ostrość na przedmiotach oddalonych tak ok. 1 m od płomienia. Brzegowe trzeba było już ustawić na krawędziach fotografowanego przedmiotu. Próbowałem i jestem bardzo mile zaskoczony. A porównuję do 30d. Informację zamieszczam tak dla przeciwwagi, żeby Ci, którzy nie pstrykają w złych warunkach (a raczej powinieniem napisać - szczególnych) mieli jakieś porównanie o możliwościach AF-a.
    Ostatnio edytowane przez Dr. Jekyll ; 05-01-2009 o 16:56

Początki nałogu Awatar Alde
    Miasto
    Koszalin

Domyślnie

To zdjęcia zrobione w sylwestrową noc totalna ciemność i mgła AF na centralnym bez problemu złapał, 24-70/2.8L & 2,8 0.3 s, ISO 6400 :
    I przy okazji zapraszam go galerii dziś robione zdjęcia wszystkie 5d mk II :
    http://www.canon-board.info/showthread.php?t=42356
    ------------------
    Canon-Foto-Klub
    ------------------
    Sleeping in Light
    ------------------

It takes love over gold and mind over matter ...

Coś już napisał
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Alde Zobacz posta
    To zdjęcia zrobione w sylwestrową noc totalna ciemność i mgła AF na centralnym bez problemu złapał, 24-70/2.8L & 2,8 0.3 s, ISO 6400 :

I przy okazji zapraszam go galerii dziś robione zdjęcia wszystkie 5d mk II :
    http://www.canon-board.info/showthread.php?t=42356

Co złąpał ?
    Pkt 8 regulaminu forum

Domyślnie

Ghent, potwierdził że złapał nieostrość
    Eos 500N/24f2.8/50f1.8/85f1.8

Miasto
    Koszalin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ghent Zobacz posta
    Co złąpał ?
    wbrew pozorom ostrość złapał zdjęcie jest poruszone bo było z ręki robione a przez wizjer nic nie było prawie widać, centralny wypadał na plecach postaci na środku ... wiem że zdjęcie fatalne ale zrobiłem je ot tak sobie nie licząc że coś z tego wyjdzie
    ------------------
    Canon-Foto-Klub
    ------------------
    Sleeping in Light
    ------------------

Zablokowany

Domyślnie

Focus w ciemnościach spokojnie powinien wyłapać na jasne źródło światła jakim są te zimne ognie. Osiągnięcie więc przeceniłeś

Miasto
    Koszalin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    Focus w ciemnościach spokojnie powinien wyłapać na jasne źródło światła jakim są te zimne ognie. Osiągnięcie więc przeceniłeś
    No akurat centralny punkt był na plecach postaci w brązowej kurtce
    ------------------
    Canon-Foto-Klub
    ------------------
    Sleeping in Light
    ------------------

Dopiero zaczyna Awatar CmaBarowa
    Miasto
    Bar

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kubaj Zobacz posta
    dziekuje

Widac ze jestes bardzo zaawansowanym hmm fotografem skoro
    sila woli lub umiejetnosciami magicznymi pokonujesz zastana jakosc AF danego produktu lub regulacje BF FF w serwisie. Zaloz nowy watek bo z tego co widze bardzo wielu userow ma problemy nawet z tak przednimi puszkami jak 5d, coprawda odpada juz userzy 50d gdzie mozna sobie bf zniwelowac ale kto wie moze im AF nie bedzie odpowiadc wiec Twoje tajne umiejetnosci beda w cenie. W sumie to zalozmy biznes cos ala "rece ktore lecza" Ja bede kasowal i zalatwiac warunki a Ty bedziesz siedzial w pokoiku i przykladal dlonie do puszek klientow mamroczac cos pod nosem. Turban Ci kupie nawet i jakas tunike.
    nie fotografem phiii żenujące... ja jestem fotografikiem :P bez turbanu prosze
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Dr. Jekyll Zobacz posta
    No i widzę, że temat autofocusa wałkujemy od początku :-) Ślubniacy powinni sobie wydzielić wątek, bo jeżeli ktoś się za dokładnie nie wczyta to pomyśli, że AF z nowej 5-ki jest do niczego.
    A jeżeli ktoś nie goni autofocusem (tu opieram się tylko na opiniach forumowiczów, bo sam nie miałem jeszcze okazji sprawdzić) za "pełnoichwszędzie" dziećmi lub wirującymi równie szybko parami w tańcu to 5DII zrobi zdjęcie nawet przy jednej świeczce. Oczywiście mówię tu o porze nocnej i o braku innego oświetlenia. W zasadzie to mrok jest taki, że w wizjerze prawie nie widać pól autofocusa. No i oczwyiście środkowy punkt łapie ostrość na przedmiotach oddalonych tak ok. 1 m od płomienia. Brzegowe trzeba było już ustawić na krawędziach fotografowanego przedmiotu. Próbowałem i jestem bardzo mile zaskoczony. A porównuję do 30d. Informację zamieszczam tak dla przeciwwagi, żeby Ci, którzy nie pstrykają w złych warunkach (a raczej powinieniem napisać - szczególnych) mieli jakieś porównanie o możliwościach AF-a.
    tak żeby wyjaśnić to nie ja napisałem napisałem tylko inny użytkownik ale posta chyba skanowano a nie pamiętam jak się nazywał a "system" nie wzioł tego jako cytatu to dla jasności
    Ostatnio edytowane przez CmaBarowa ; 05-01-2009 o 21:53 Powód: Automerged Doublepost

Początki nałogu Awatar roofman

Domyślnie

A ja się po raz kolejny dziwię po cholerę dają w puszkach tak wysokie iso skoro nawet na takich miniaturkach wyłazi taki banding że aż w oczy szczypie... Z czym to jest związane? Z nierównomiernym odczytem sygnału z matrycy przy tak dużym wzmocnieniu i wyżyłowaniu elektroniki? Procek jakoś nie może tego wyrównać przy jpg-ach z puszki?

Strona 57 z 410 PierwszyPierwszy ... 747555657585967107157 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów