Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 37

Wątek: [Spotlessmind] Od zera do...

Spotlessmind
    Guest

Domyślnie [Spotlessmind] Od zera do...

Witam,

Wychodzę z założenia, że fotografuje się po to, by pokazywać efekty. A owe efekty pokazuje się po to, by je skonfrontować. I może czegoś się o nich dowiedzieć. A także w moim przypadku na pewno czegoś się nauczyć. Nie muszę pewnie pisać, że prezentowane tutaj zdjęcia pochodzą z moich pierwszych dwóch dni z fotografią portretową, bo to pewnie będzie widać po samych fotografiach. To nie było studio a jedynie sztucznie zaimprowizowane pomieszczenie.

Dla sprzętowców:
    Aparat to Canon EOS 400D, obiektyw Canon 50mm 1.8 mkII

Dziękuję za wszelkie komentarze.

W kolejności chronologicznej ich wykonania.

1.

2.

3.

4.

Uzależniony Awatar Paenka

Domyślnie

no no...podobaja mi sie szczególnie 2 i 3 jedynie mam wrażenie że trochę te cienie do oczu to chyba w programie podkolorowałeś (szczególnie w 3) ale efekt IMO ok schludnie
    Tzn. tak teoria mówi o praktykę mnie nie pytajcie;p

TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

okropna odróbka - oczy i usta
    dlaczego pomalowałeś im twarz na taką ziemnistą? chcesz robić sesją ala zombie?
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Spotlessmind
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Paenka Zobacz posta
    jedynie mam wrażenie że trochę te cienie do oczu to chyba w programie podkolorowałeś (szczególnie w 3)
    Dziękuję. Byłem ciekawy jak je skomentujesz, Paenka. Na 2 nic nie robiłem z cieniami do oczu. Na 3 trochę je jedynie przyciemniłem, by były bardziej wyraziste.

Cytat Zamieszczone przez airhead Zobacz posta
    okropna odróbka - oczy i usta
    dlaczego pomalowałeś im twarz na taką ziemnistą? chcesz robić sesją ala zombie?
    Oczu? Jakich oczu? Jak oczu nie ruszałem. A usta modelka na zdjęciu 2 miała tak pomalowane przez wizażystkę. I niechący trafiłeś, bo miała właśnie przypominać zombie Natomiast na 3 makijaż ust również był delikatny (podkreśliliśmy go dopiero do zdjęcia nr 4, które z założenia miało być w czerni i bieli), a taki kolor skóry pasował mi do charakteru tej konkretnej fotografii. Tak to widziałem. I zdaję sobie sprawę, że nie wszystkim ta kolorystyka musi się podobać. Nie wszystkie zdjęcia muszą atakować barwami. Nie musi nawet połowa. Ani jedna trzecia itd.

Początki nałogu

Domyślnie

wlasciwie dla sprzetowcow to powinien dodac info o tych lampeczkach bo to one odwalily cala robote

Początki nałogu Awatar allgsm
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kubaj Zobacz posta
    wlasciwie dla sprzetowcow to powinien dodac info o tych lampeczkach bo to one odwalily cala robote
    No z tego co widac swiecil tu ring ;-)
    http://www.tomaszgruszecki.com gg:1326595 Pozdrawiam.

Początki nałogu

Domyślnie

no to widac oczywiscie ale coz to za ring bo fotki moglby robic nawet seria G

Spotlessmind
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kubaj Zobacz posta
    Tak, allgsm ma rację, to był ring. Jaki? Wykonany przeze mnie.

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Spotlessmind Zobacz posta
    Oczu? Jakich oczu? Jak oczu nie ruszałem. A usta modelka na zdjęciu 2 miała tak pomalowane przez wizażystkę. I niechący trafiłeś, bo miała właśnie przypominać zombie Natomiast na 3 makijaż ust również był delikatny (podkreśliliśmy go dopiero do zdjęcia nr 4, które z założenia miało być w czerni i bieli), a taki kolor skóry pasował mi do charakteru tej konkretnej fotografii. Tak to widziałem. I zdaję sobie sprawę, że nie wszystkim ta kolorystyka musi się podobać. Nie wszystkie zdjęcia muszą atakować barwami. Nie musi nawet połowa. Ani jedna trzecia itd.
    no wiesz... jeżeli Twoim celem było je obrzydzić, to na pewno Ci się udało. zazwyczaj ludzie starają się zrobić portret korzystniejszy.
    oczy wyglądają dziwnie, bo nie widać w nich wzoru na tęczówce - są jakieś takie mdłe. te usta to specjalnie takie cieliste? no jeżeli tak, to ja się nie znam, ale nie wygląda to naturalnie. ziemniaczana skóra też nie jest za bardzo w moim guście.
    te zdjęcia akurat barwami atakują i nokautują. szokują też.
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Domyślnie

Podoba mi się oświetlenie, ring flash działa jak trzeba Kolorystyka i ogólnie jakość - w porzadku. Co do samego tematu Twoich prac - trudno mi się wypowiedzieć, brakuje mii trochę emocji, treści w tych zdjęciach. Najbardziej podchodzi mi #2, pozostałe - uważam jedynie za poprawne.

Ostatnio edytowane przez Michał Ciucias ; 25-12-2008 o 22:34

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów