Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 37

Wątek: [Spotlessmind] Od zera do...

Spotlessmind
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez airhead Zobacz posta
    no wiesz... jeżeli Twoim celem było je obrzydzić, to na pewno Ci się udało. zazwyczaj ludzie starają się zrobić portret korzystniejszy.
    Nie wydaje mi się, by zostały obrzydzone. Gdyby tak było to pewnie dałyby mi temu wyraz. Bo modelki raczej nie kryją się ze swoimi głosami niezadowolenia.

te usta to specjalnie takie cieliste? no jeżeli tak, to ja się nie znam, ale nie wygląda to naturalnie.
    A pomalowane usta są naturalne?

ziemniaczana skóra też nie jest za bardzo w moim guście.
    te zdjęcia akurat barwami atakują i nokautują. szokują też.
    Wyjaśniałem już dlaczego właśnie tak. Przyjąłem już, że Tobie to nie odpowiada.

Cytat Zamieszczone przez Michał Ciucias Zobacz posta
    Podoba mi się oświetlenie, ring flash działa jak trzeba Kolorystyka i ogólnie jakość - w porzadku.
    Czyli jednak dla niektórych kolorystyka akceptowalna.

Cytat Zamieszczone przez Michał Ciucias Zobacz posta
    Co do samego tematu Twoich prac - trudno mi się wypowiedzieć, brakuje mii trochę emocji, treści w tych zdjęciach. Najbardziej podchodzi mi #2, pozostałe - uważam jedynie za poprawne.
    Dziękuję za opinię. Jestem na samym początku drogi, więc głos iż coś jest poprawne jest dla mnie zadowalający. Na wzbudzanie czy też prezentowanie emocji pewnie jeszcze przyjdzie czas.

Bywalec Awatar OsMax
    Miasto
    śląsk

Domyślnie

Bardzo ładne zdjęcia widzę że odezwały się też ukrywane głosy zadzrości
    Szczególnie mi się podoba 4 (bardzo ładna konwersja do b&w).
    Idź w tym kierunku z czasem zmienisz kilka rzeczy. Akurat w mój gust trafiłeś chociaż kolorki dosyć odważne.
    Najlepszą metodą do zainspirowania odkrywczych myśli, jest zaklejenie koperty.

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Spotlessmind Zobacz posta
    A pomalowane usta są naturalne?

Czyli jednak dla niektórych kolorystyka akceptowalna
    no ale to te były pomalowane, jak już wspomniałeś
    mi też się ring w oczach podoba
    jako że moje zastrzeżenia dotyczyły kolorów, mi też się podoba ostatnie cz-b

Bardzo ładne zdjęcia widzę że odezwały się też ukrywane głosy zadzrości
    ała. a co mają do tego moje zdjęcia?
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Bywalec Awatar OsMax
    Miasto
    śląsk

Domyślnie

ała. a co mają do tego moje zdjęcia?
    Tylko tyle że krytykując tak ostro innych wypadałoby mieć do pokazania kilka zdjęć na przynajmniej takim samym poziomie ...

ALe to oczywiści tylko moja opinia.
    Najlepszą metodą do zainspirowania odkrywczych myśli, jest zaklejenie koperty.

Spotlessmind
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez OsMax Zobacz posta
    Szczególnie mi się podoba 4 (bardzo ładna konwersja do b&w).
    Dziękuję. Tym bardziej, że zdaję sobie sprawę jak trudno jest dokonać dobrej konwersji. Wg mnie dobrą fotografię b&w znacznie trudniej wykonać aniżeli kolorową.
    Idź w tym kierunku z czasem zmienisz kilka rzeczy. Akurat w mój gust trafiłeś chociaż kolorki dosyć odważne.
    Każdy szuka swojej drogi, by uzyskać jakiś charakterystyczny, rozpoznawalny styl. Nie mnie oceniać czy rozpoznawalność w fotografii jest pozytywną cechą. Ale jednocześnie mam świadomość, że eksperymenty mogą być czasem udane a pewnie znacznie częściej już mniej.

mi też się ring w oczach podoba
    jako że moje zastrzeżenia dotyczyły kolorów, mi też się podoba ostatnie cz-b
    Dzięki. I mogę jedynie uspokoić, że na pewno nie wszystkie prezentowane tutaj zdjęcia będą Cię obrzydzać przyjętą kolorystyką. A przynajmniej nie powinny.

Coś już napisał

Domyślnie

Mnie się te zdjęcia bardzo podobają.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Wypowiem się co do kadrów, bo od portretów specjalistą nie jestem (na razie :P). 1 i 2 jakoś mi nie podchodzi.
    3 bardzo fajny kadr. Z tej perspektywy nietrudno o przerysowania, ale udało ci się tego uniknąć. Wszystko prezentuje się naturalnie. Jednak przeszkadza trochę ten brak Chociażby elementu ubioru w dole kadru. Gdyby tak spróbować kadrować do 3:2? To oczywiście moje zdanie.
    4 - prosty kadr i ciekawa obróbka. Subiektywnie mi się podoba.

W 1 za dużo wolnej przestrzeni po prawej stronie. Nie ma czegoś co zamykałoby kadr, a z kolei 2 - nie wiem... Jakoś do mnie nie trafia.

Domyślnie

Tylko tyle że krytykując tak ostro innych wypadałoby mieć do pokazania kilka zdjęć na przynajmniej takim samym poziomie ...
    Krytycy obrazów też malowali jak znani i podziwiani mistrzowie?
    Moim zdaniem super. Dobry makijaż w portrecie to jest to. Gratuluję.
    "chcesz mieć tele z górnej półki, jedz suchary zamiast bułki"
    Canon 400D, Tamron 90/2.8, kit, Helios 2/58 i mnóstwo pomysłów na zdjęcia...
    www.wieladek.ovh.org

Spotlessmind
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sith_pas Zobacz posta
    3 bardzo fajny kadr. Z tej perspektywy nietrudno o przerysowania, ale udało ci się tego uniknąć. Wszystko prezentuje się naturalnie. Jednak przeszkadza trochę ten brak Chociażby elementu ubioru w dole kadru. Gdyby tak spróbować kadrować do 3:2? To oczywiście moje zdanie.
    4 - prosty kadr i ciekawa obróbka. Subiektywnie mi się podoba.

W 1 za dużo wolnej przestrzeni po prawej stronie. Nie ma czegoś co zamykałoby kadr, a z kolei 2 - nie wiem... Jakoś do mnie nie trafia.
    Co do 1 przyznaję rację. W 3 wszystko co znalazło się poza kadrem było wg mojej subiektywnej oceny nieinteresujące. Dziękuję za wszystkie opinie.

Ponieważ spotkałem się z głosem, że obrzydzam modelki okradając je z barw (makijażu itd.) wrzucam próbkę, by sprawdzić czy przedstawiona panna również jest obrzydliwa.

5.

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Bardzo miłe zdjęcie. Subiektywnie napiszę tylko, że nie pasuje mi materiał z którego zostały zrobione te kropki, lub też jego oświetlenie. Dolne cztery wyglądają trochę jak dziury w policzku :P Spróbowałbym je może trochę rozjaśnić.

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów