Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 55

Wątek: 20d czy 1000d - dylemat

Coś już napisał

Domyślnie

Mam 1000D. Cud świata to to nie jest, ale daje max za min kasę. Jeżeli przyjdzie mi ochota lub potrzeba przejścia w stronę PRO, na pewno zostanie jako zapas. Sztucznie wyglądające zdjęcia? Po analogu wszystkie tak wyglądają. Nie jestem zdania, że co moje, to najlepsze w świecie. ale co do "ochydny wszędobylski i trzeszczący plastik", to DLSR, weź młotek i je... się w głowę.

mateusz4130
    Guest

Domyślnie

Ja polecam 20d, na allegro niejaki cyfroman sprzedaje po 1100zł egzemplarze potestowe. Mają wypstrykane około 2000fot, prawie jak nowe. Ja niedawno kupiłem, miał 1700 zdjeć i jedyną ryskę na muszli ocznej. Wydaje mi się ze warto, 3 miesiące gwarancji.

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mateusz4130 Zobacz posta
    Ja polecam 20d, na allegro niejaki cyfroman sprzedaje po 1100zł egzemplarze potestowe. Mają wypstrykane około 2000fot, prawie jak nowe.
    A ludzie niestety nadal wierzą w takie bajki.

Ja niedawno kupiłem, miał 1700 zdjeć ...
    A skąd wiesz iż w chwili zakupu miał akurat 1700 zdjęć a nie na przykład 17000?
    Ostatnio edytowane przez axk ; 15-12-2008 o 23:08
    EOS + Speedlite

mateusz4130
    Guest

Domyślnie

100% pewności nie moge mieć. Miał po prostu w opcjach włączone zapisywanie plików bez resetowania nr pliku po wymianie karty cf. i pierwsze zdjecie jakie zrobilem mialo nr 1700. Teoretycznie to żaden dowód, ale ten aparat nie miał żadnego śladu użytkowania na obudowie, poza ta muszlą. Po zabawie nim nie mogłem odmyć ręki z zapachu świeżej gumy

Coś już napisał
    Miasto
    Podkarpackie

Domyślnie

no wlasnie pisalem juz do tego "Cyfroman'a" i teraz ma jeden co twierdzi ze ma malutki przebieg. sam nie wiem....

EDIT: A do ilu na liczniku myslicie ze "warto" kupic sprzet? mowia ze 100,000 ten sprzet moze pstryknac. ale zakladajac ze sprzedawca mowi prawde to jaki jest limit na tego typu sprzet waszym zdaniem?

mateusz4130
    Guest

Domyślnie

Ja swoim zdązyłem zrobić juz około 1000 zdjęć i wszystko jest ok.

Ja bym sie nie nastawiał na te 100.000. Dopiero 30d ma obiecany taki przebieg
    Ostatnio edytowane przez mateusz4130 ; 15-12-2008 o 23:29

Miasto
    SK

Domyślnie

Miał po prostu w opcjach włączone zapisywanie plików bez resetowania nr pliku po wymianie karty cf. i pierwsze zdjecie jakie zrobilem mialo nr 1700.
    Prawdziwy przebieg 20D można odczytać tylko i wyłącznie w serwisie Canon-a na Żytniej. To iż system zapisu plików na kartę pracuje w trybie Continous nie jest żadnym wyznacznikiem przebiegu body.
    EOS + Speedlite

mateusz4130
    Guest

Domyślnie

Dlatego napisałem, że to żaden dowód i ze bardziej sugeruje sie wyglądem zewnetrznym i gumą śmierdzącą nowością:P

Pełne uzależnienie Awatar m_o_b_y
    Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

Ja bym odradzał dwudziestkę, bo choć to był dobry aparat, to aktualnie możesz go kupić tylko po wielkim przebiegu, a to wiąże się z ryzykiem, że będziesz musiał zaprzyjaźnić się z serwisem i koszty napraw doliczyć do rachunku.
    Chyba lepiej kupić nowy aparat, bo to oszczędzi Ci kosztów i nerwów.
    Pozdrówka
    m_o_b_y
    --------------------------------------------------------
    Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
    Witold Gombrowicz

Miasto
    SK

Domyślnie

Dlatego napisałem, że to żaden dowód i ze bardziej sugeruje sie wyglądem zewnetrznym i gumą śmierdzącą nowością:P
    Osobiście widziałem (nawet miałem w rękach) body które mając przebiegi z przedziału 20000-40000 cykli wyglądały praktycznie jak nowe. Zero jakichkolwiek rys, zadrapań czy innych uszkodzeń, rzec by można ideały. Należy także mieć na uwadze że wraz ze zużyciem migawki zużywa się także napęd lustra, dodatkowo zwiększając prawdopodobieństwo ewentualnej awarii sprzętu.

Niestety z kupnem używanego body jest jak z kupnem używanego samochodu - do jego "wnętrzności" niestety nie zajrzymy i zakup taki zawsze obarczony jest pewnym ryzykiem.
    EOS + Speedlite

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów