Pokaż wyniki od 1 do 10 z 44

Wątek: AF i aberracja na Canon 85mm 1.8

Mieszany widok

Uzależniony Awatar poszukiwacz2006
    Miasto
    dawna stolica

Domyślnie

Potwierdzam. Aberruje otwarty na maxa, ale przymykanie szybko likwiduje problem.
    A czy jak robiłeś zamieszczone foty, to przekadrowywałeś? Przy 1.8 z bliskiej odległości przekadrowanie może "zgubić" ostrość, choć na tych zdjęciach odległość nie była chyba mała. Jak szkło na gwarancji, to ślij do serwisu. Pozdrawiam.
    Do pracy - 50d, 6d, 135 2.0, 85 1.8, 35 1.4, 24-70 is, DJI Phantom 3, + lampy, wyzwalacze, gripy, rigy, statywy....
    hobbystycznie - brak czasu niestety :-(

dejv
    Guest

Domyślnie

Fyrste, Biperek: dzięki, porobię testy, ale wczoraj jeszcze testowałem to w studiu pokojowym i dopiero teraz dopatrzyłem się podobnych zjawisk z AF:

Cytat Zamieszczone przez poszukiwacz2006 Zobacz posta
    Potwierdzam. Aberruje otwarty na maxa, ale przymykanie szybko likwiduje problem.
    A czy jak robiłeś zamieszczone foty, to przekadrowywałeś? Przy 1.8 z bliskiej odległości przekadrowanie może "zgubić" ostrość, choć na tych zdjęciach odległość nie była chyba mała. Jak szkło na gwarancji, to ślij do serwisu. Pozdrawiam.
    Także dzięki. Nie przekadrowywałem. Szkło nowe, przyszło w piątek. Ale z lekka jestem w szoku..
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    No to Bodzius chyba masz racje. Po 1 dniu nawet nie byłem świadom, że takie jaja z tym AF są, dopiero dokładna analiza pokazała, co pokazała. Ale szkło bomba, jak trafi to jest pięknie:

No ale wymieniam jutro. Dam znać jak przebiega taka procedura w Generacji.
    Ostatnio edytowane przez dejv ; 14-12-2008 o 21:44 Powód: Automerged Doublepost

Uprawnienia umieszczania postów